ADVERTORIAL
Ένα φίλος που κατατάσσω στην κατηγορία «σοφός» μου είχε πει κάποτε πως είναι πιο εύκολο να είσαι μόνος παρά σε σχέση. Τότε βέβαια εγώ ανήκα στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή σε σχέση και μάλιστα στις αρχές, οπότε το επίρρημα «δύσκολα» ήταν άγνωστο όπως και οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός χαρακτηρισμός αυτού που εγώ ονόμαζα «η τέλεια γνωριμία». Σύντομα η «τέλεια γνωριμία» έγινε «τέλεια δυσκολία» και αναπολώντας τα λόγια του φίλου μου επέστρεψα στη μοναχική ζωή έχοντας ένα παράσημο παραπάνω αλλά και πολύ όρεξη για παρέα με τον εαυτό μου.
Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια Κινέζικα
Η αλήθεια είναι πως η εργένικη ζωή έχει αρκετές ευκολίες όπως το ότι κάνεις το πρόγραμμά σου χωρίς περιορισμούς και συμβάσεις. Επιλέγεις τι θα δεις στην τηλεόραση χωρίς να ντρέπεσαι επειδή σου αρέσει το πιο trash τηλεπαιχνίδι. Τρως πίτσα σε μεγάλες μπουκιές και όχι με τη μέθοδο σπουργίτι για να μη σου στάξει σάλτσα (αυτό ισχύει για μια μεγάλη γκάμα φαγητών). Ξαναβρίσκεις τους φίλους σου (όσοι είναι ακόμα εργένηδες σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες) και φυσικά φλερτάρεις όποτε θέλεις και με όποιον θέλεις...
Απ’ την άλλη, η επιστροφή στη ζωή του εργένη μου θύμισε και κάποια δυσάρεστα στοιχεία που περνώντας απ’ τη μια σχέση στην άλλη τα είχα ξεχάσει: Η μαγειρική ξαφνικά γίνεται ένα βάρος ασήκωτο αφού το να μαγειρεύεις μόνο για σένα σε οδηγεί σε συγκεκριμένες λύσεις που σύντομα βαριέσαι και λίγο αργότερα δεν θέλεις ούτε να μυρίσεις. Ειδικά αν είσαι στην κατηγορία εργένης 35+ και γνωρίζεις την αξία του νόστιμου φαγητού, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσάρεστη γιατί νιώθεις ότι τα γεύματα που καθημερινά προλαβαίνεις να φτιάξεις είναι κάθε άλλο παρά φροντίδα για τον εαυτό σου.
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα θα ερχόταν από μακριά... τόσο μακριά όσο η απομακρυσμένη Ασία! Κι όμως, σύντομα ανακάλυψα τρώγοντας σε σπίτι φίλου (επίσης εργένη) ότι το κινέζικο φαγητό είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση που μπορείς να ετοιμάσεις ακόμα και την ώρα που γυρίζεις από τη δουλειά χωρίς καθόλου κόπο αλλά και χωρίς να είσαι εξπέρ στο είδος. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι σωστές κατευθύνσεις και τα μαγικά φακελάκια της Knorr που περιέχουν όλη τη νοστιμιά που χρειάζεται κάθε γεύμα τέτοιου είδους. Όσο για τις κατευθύνσεις, και πάλι η Knorr δίνει τη λύση μέσα από το site της όπου υπάρχουν αναλυτικές συνταγές ασιατικής κουζίνας αλλά (αυτό προτίμησα εγώ) και μέσα από την εφαρμογή Knorr365 όπου καθημερινά μπορείς να ενημερώνεσαι για συνταγές, μυστικά και μεθόδους που κάνουν το γεύμα σου έθνικ, υγιεινό και γρήγορο!
Τώρα η ζωή μου ως εργένης έχει γίνει λίγο πιο νόστιμη και φυσικά πιο ενδιαφέρουσα αφού τα γεύματά μου είναι γεμάτα χρώματα και ξεχωριστά αρώματα. Η τελευταία μου κατάκτηση ήταν τα Noodles με Λαχανικά την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα. Και μαζί με αυτήν και τη συμβουλή του φίλου μου περί μοναξιάς...
NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ με Σόγια & Τζίντζερ
Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Μαγειρέματος: 25’
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία Noodles Αυγού Knorr Asia
- 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr Asia
- 1 Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών Knorr
- 4 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτρια κομμάτια με ξεχωριστά τα εσωτερικά του φύλλα
- 10 μικρά μπουκετάκια από ανθούς μπρόκολου
- 3 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 3 κ. σ. ηλιέλαιο
- Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Βράζουμε τα Noodles Αυγού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ή wok ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και τα αφήνουμε να θερμανθούν καλά.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Συμπληρώνουμε με ½ ποτήρι καυτό νερό και με τον Σπιτικό Ζωμό, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4’.
- Κατόπιν διαλύουμε τη Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε τα βρασμένα Noodles.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε σε πιάτα ή μπολ με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.
Καλή σας όρεξη!