Το εύρος των σκέψεών μου περί σύμπαντος έχει φτάσει στο ζενίθ του με ερωτήματα όπως «τι είναι το άπειρο;», «υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;», «πόσα ηλιακά συστήματα υπάρχουν;» και άλλα τέτοια πεζά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κάποιος θα μπορούσε να επινοήσει μια μέθοδο κοστολόγησης του σύμπαντος και να τοποθετήσει τους πλανήτες σε ένα «συμπαντικό χρηματιστήριο», αλλά να που συνέβη.
Διαβάσα στην DialyMail ότι ένας διάσημος αστροφυσικός και καθηγητής του California- Santa Cruz University, ο Greg Laughlin ανακάλυψε αυτή τη μέθοδο σύμφωνα με την οποία ο πλανήτης Γη κοστολογείται πιο ακριβά από όλους. Θα απορείτε πως γίνεται να κοστολογήσεις έναν πλανήτη, κι όμως ο κ. Laughlin άθροισε το μέγεθος, τη μάζα, την ηλικία, την θερμοκρασία και διάφορες στατιστικές για κάθε πλανήτη και συμπέρανε ότι η Γη κοστίζει 3.000 τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Ο Άρης κοστολογείται μόλις 10.000 δολάρια ενώ η Αφροδίτη κάτι λιγότερο από 1 σέντ. Οι υπόλοιποι 1.235 πλανήτες που υπάρχουν στο σύμπαν κοστίζουν πολύ φθηνά, σύμφωνα πάντα με τον επιστήμονα, because of their inhospitable climates (για να το λέει, κάτι θα ξέρει).
Ακόμη μένω με την απορία, για ποιο λόγο να κοστολογείς πράγματα που κανένας δεν μπορεί να αγοράσει ή ακόμη και αν μπορεί (βλ. Αφροδίτη) δεν έχει κανένα μέσο να πάει εκεί;
σχόλια