ADVERTORIAL
Επειδή είμαστε κοσμοπολίτες και ταξιδιάρες ψυχές, αλλά από την άλλη το ταξίδι στο Πεκίνο μάλλον αργεί, μπορούμε να φέρουμε κοντά μας τη μακρινή αυτή χώρα, δοκιμάζοντας την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα κουζίνα της. Δε χρειάζεται να πάμε καν έξω, σε εστιατόριο, όταν πολύ εύκολα και γρήγορα θα μυρίσει το σπίτι μας Σινικό Τείχος.
Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια Κινέζικα
Παρακάτω σας προτείνουμε δύο συνταγές που μπορείτε να τις κάνετε γρήγορα και χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Είναι συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια, ειδικά αν κανονίσατε ξαφνικά γεύμα ή δείπνο στο σπίτι.
Η πρώτη έχει βάση το χοιρινό και έχει ρίζες από τη Σετσουάν. Ενημερωτικά, η Σετσουάν είναι επαρχία της Κίνας, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικά της χώρας και σημαντικό οικονομικό κέντρο. Επιστρέφοντας στα βρώσιμα, για το χοιρινό σετσουάν θα χρειαστούμε ένα εικοσάλεπτο για την προετοιμασία του και άλλο ένα για το μαγείρεμα. Αυτό μας κάνει μόλις σαράντα λεπτά και τρώμε.
Η εύκολη αυτή συνταγή (ναι εύκολη! Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια κινέζικα) είναι για τέσσερα άτομα, οπότε προσαρμόζουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα άτομα που πρέπει να φιλέψουμε.
Χοιρινό Σετσουάν
Θα χρειαστούμε (για 4 άτομα):
- ½ κιλό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr Asia
- 1 συσκευασία Νoodles Αυγού Knorr Asia
- 1 ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε όγδοα
- 4 κ. σ. κορν φλάουρ.
- 1 κ. γλ. κοφτό καυτερή πάπρικα σε σκόνη
- 5 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- Αλάτι
Και ξεκινάμε:
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και την καυτερή πάπρικα.
- Αλευρώνουμε τα κομμάτια από το χοιρινό.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια με το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε το χοιρινό από το τηγάνι και προσθέτουμε ακόμα λίγο ηλιέλαιο στο ίδιο τηγάνι. Το θερμάνουμε καλά και σοτάρουμε τα λαχανικά.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα και τραγανά, ρίχνουμε τη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ μαζί με 1 ποτήρι του κρασιού νερό ή έτοιμο ζωμό βρασμένο από κότα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να δημιουργηθεί σάλτσα.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα κομμάτια από το χοιρινό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα όλων των υλικών μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Ετοιμάζουμε τα Noodles Αυγού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό.
Για όλους όσοι προτιμούν το κοτόπουλο από το χοιρινό, η δεύτερη συνταγή θα τους γαργαλίσει τον ουρανίσκο με την εξωτική γεύση της καρύδας. Και αυτή η εύκολη συνταγή απαιτεί μόλις σαράντα λεπτά συνολικής μαγειρικής δουλειάς από πλευράς σας (20 λεπτά προετοιμασία και άλλα 20 λεπτά μαγείρεμα).
Κοτόπουλο με σάλτσα από καρύδα και λαχανικά
Θα χρειαστούμε (για 4 άτομα):
- ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
- 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
- 5 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 ½ καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε όγδοα
- 1 ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 4 κ. σ. ηλιέλαιο
- 2 κ. σ. σησαμέλαιο καβουρδισμένο
- 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Και ξεκινάμε:
- Βράζουμε το κοτόπουλο και το σουρώνουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι ελαφρώς τραγανά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά, τη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι και 1 ποτήρι του κρασιού ζωμό από βρασμένο κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με Risonatto Indienne μαγειρεύοντας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πεινάσαμε πάλι…
σχόλια