0
LIFO PICKS

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Για να τους βοηθήσουν στη φροντίδα των ασθενών, οι γιατροί προγραμματίζουν εφαρμογές και τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη με δεδομένα. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, ο καθηγητής Surjo Soekadar ερευνά πώς η νευροτεχνολογία θα μπορούσε να υποστηρίξει τους ασθενείς με παράλυση στην καθημερινή τους ζωή μέσω συστημάτων βοήθειας που ελέγχονται μέσω των σκέψεών τους. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης (AKH) η καθηγήτρια Ursula Schmidt-Erfurth έχει ήδη αναπτύξει ένα διαγνωστικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Σήμερα, ερευνά πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει τόσο τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD), μιας χρόνιας ασθένειας των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης. Από τότε που ο συνταξιούχος Oskar Zlamala ξεκίνησε θεραπεία στο AKH της Βιέννης, ελπίζει ότι ίσως είναι δυνατόν να σταματήσει η εξέλιξη της ασθένειάς του. 

Ειδικοί της πληροφορικής και γιατροί συνεργάζονται επίσης για να βοηθήσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσεν να περάσει στην ψηφιακή εποχή. Ο Dr. Felix Nensa και ο καθηγητής Arzu Oezcelik βελτιώνουν τη φροντίδα των ασθενών με μεταμόσχευση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος των οργάνων, όπως για παράδειγμα το ήπαρ, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα από ό,τι οι άνθρωποι, και έτσι να βελτιώσει τα αποτελέσματα και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Πηγή: DW Documentary

 
Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ