Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Μία έκθεση ελαιολάδων, ελιών, προϊόντων delicatessen και προϊόντων φυσικής περιποίησης πέρα από τα συνηθισμένα, που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη παραγωγών απ' όλη την Ελλάδα, να εξασφαλίσει τη στήριξη φορέων και συνεργατών, να προσελκύσει τη συμμετοχή εκλεκτών ανθρώπων του χώρου, της γαστρονομίας και του πολιτισμού και τέλος να μαγνητίσει το ενδιαφέρον του κοινού, από απλούς καταναλωτές μέχρι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες.
Η 1st Gourmet Olive Exhibition & Delicacies άνοιξε τις πύλες της για ένα ολόκληρο τριήμερο, στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στον εναλλακτικό-εκθεσιακό χώρο Lab’Attoir στη δυτική είσοδο της πόλης, για να προσφέρει στο κοινό της, εκθέτες, προσκεκλημένους και επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό πρόγραμμα, βασισμένο στο Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, στις ελιές και τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελληνική γη.
Με κεντρικό σημείο το καινοτόμο bar γευσιγνωσίας ελαιολάδων και ελιών, και περιφερειακά τα stands των εκθετών, την εικόνα της έκθεσης συμπλήρωσε ο χώρος των παράλληλων εκδηλώσεων, ειδικά διαμορφωμένος, με τη δική του ξεχωριστή αισθητική, για να φιλοξενήσει την ημερίδα, τα σεμινάρια, τις μαγειρικές επιδείξεις του προγράμματος καθώς και την απονομή των βραβείων κοινού.
55 εκθέτες, αποκλειστικά ποιοτικοί παραγωγοί, υποδέχτηκαν περίπου 2.500 επισκέπτες και μαζί με αυτούς, τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη: από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρο Πέγκα με τους συνεργάτες τους από το τμήμα τουρισμού αλλά και από τον γαστρονομικό θεσμό της πόλης "Thessaloniki Food Festival", από τον χώρο των media και της γαστρονομίας αγαπημένα σε όλους μας πρόσωπα όπως η Μάγια Τσόκλη, η Ελένη Ψυχούλη, Ανδρέας Λαγός, Βασίλης Καλλίδης, Μίνα Αποστολίδη, Κωστής Ζαφειράκης, Πάνος Ρεμούνδος, Γιάννης Καρβέλας, Μανώλης Σαλιβαράς,
Βασίλης Φραντζολάς, Μαρία Εμμανουηλίδου, Κική Ζηνοβιάδου, Κώστας Τερτιβανίδης, Προκόπης Μαγιάτης, Αθανάσιος Γκέρτσης, Χρήστος Κατσάνος, Μπάμπης Φιλαδαρλής, Μελίνα Ταπραντζή, Θεόδωρος Βαλογιώργης.Ειρήνη Πασχαλέρη,
Ακούγοντας ακόμη τον θετικό και ελπιδοφόρο απόηχο της έκθεσης, η «1st Gourmet Olive Exhibition and Delicacies» με την επίγνωση ότι έχει στήσει ήδη τα θεμέλια για το μέλλον, τοποθετεί ακόμη υψηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων που η ίδια έχει θέσει, με πρωτεύοντα στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός και να αποτελεί πόλο έλξης και αναφοράς στον χώρο ελαιολάδων, ελιών και προϊόντων delicatessen και φυσικής περιποίησης, αλλά και της γαστρονομίας γενικότερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
σχόλια