ADVERTORIAL
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι αποκλειστικά εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές και πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, ενώ η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και το καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό του, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE:
- Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία
- Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
- Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα
- Τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το κράτος στα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE
- Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
- Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα
- Επιλεγμένο προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις
- Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
- Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme
- Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
- Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης
Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:
- Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.
Το πρόγραμμα σπουδών εφοδιάζει τους σπουδαστές με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ασχοληθούν με τον δυναμικό κλάδο της Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.
Ο συνδυασμός της άριστης θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της σχολής να γνωρίσουν τις πραγματικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, όπως είναι η Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.
- Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού.
Το πρόγραμμα σπουδών εφοδιάζει τους σπουδαστές με την τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες για να ασχοληθούν με την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση ενός τουριστικού γραφείου – πρακτορείου.
- Chef - Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας.
Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί στη δημιουργία νέων chef που θα συνδυάζουν παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν σε κάθε κατηγορία και είδος επισιτιστικής επιχείρησης. Ο συνδυασμός εργαστηριακής και θεωρητικής εκπαίδευσης αφορά στην άριστη οργάνωση της παρασκευής εδεσμάτων, στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στην σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας.
- Pastry Chef - Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής.
Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να εκσυγχρονίσουν την οικογενειακή επιχείρηση και να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.
Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE πραγματοποιούνται:
Α) Προγράμματα μετεκπαίδευσης που απευθύνονται σε αποφοίτους τουριστικών ειδικοτήτων και νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελίξουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους τόσο στην υψηλή μαγειρική και ζαχαροπλαστική όσο και στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις.
- Eurochef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική.
Διάρκεια: 20 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων κάθε Νοέμβριο
- Advanced Professional Programme in Culinary Arts (Athens – Paris) – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Μαγειρική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Παρίσι. Διδασκαλία από Έλληνες και Γάλλους chefs.
Διάρκεια 7 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων κάθε Μάιο
- Europastry chef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Ζαχαροπλαστική.
Διάρκεια: 20 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων κάθε Νοέμβριο
- F&B Management- Μετεκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης.
Διάρκεια: 12 εβδομάδες. Έναρξη μαθημάτων κάθε Νοέμβριο
Β)Προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε όσους επιθυμούν να διακριθούν στον επισιτιστικό τομέα.
- Bar & Restaurant Management - Διεύθυνση Εστιατορίου και μπαρ
Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης.
Διάρκεια: 20 εβδομάδες – Έναρξη: κάθε Νοέμβριο
- Sommelier - Οινοχόος
Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα. Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Διάρκεια: 20 εβδομάδες – Έναρξη: κάθε Νοέμβριο
- Barista & Coffee Expert
Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Ο Επαγγελματίας Barista επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει καφέδες και αφεψήματα υψηλής ποιοτικής αξίας.
Διάρκεια: 3 εβδομάδες – Έναρξη τμημάτων κάθε μήνα
- Barista Advanced Course
Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνικές παρασκευής και εξοπλισμό καφέ με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του επαγγελματία Barista που επιθυμεί να αναδεικνύει τον μοναδικό γευστικό χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις.
Διάρκεια: 2 εβδομάδες – Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε δύο μήνες
- Bartender
Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προσφέρει ουσιαστική γνώση στην άριστη λειτουργία και οργάνωση ενός μπαρ. Από τις τεχνικές αναμίξεων και το κατάλληλο σέρβις μέχρι τον συνδυασμό ενός αλκοολούχου ή μη ποτού με το ανάλογο έδεσμα, ο επαγγελματίας bartender αποτελεί τον πρωταγωνιστή της μπάρας κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή μπαρ.
Διάρκεια: 6 εβδομάδες - Έναρξη τμημάτων κάθε δύο μήνες
ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ
- Intensive Chef Course – Εντατικό πρόγραμμα μαγειρικής τέχνης για ερασιτέχνες
- Intensive Pastry Chef Course– Εντατικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής τέχνης για ερασιτέχνες
Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επαγγελματικής γαστρονομίας, ξεκινώντας από την αρχή. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η εκμάθηση όλων των επαγγελματικών τεχνικών και μεθόδων της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης από ερασιτέχνες, λάτρεις της γαστρονομίας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Οι επαγγελματικές τεχνικές παρουσιάζονται μέσα από την προετοιμασία και παρασκευή ολοκληρωμένων μενού σε απόλυτη προσομοίωση με τις αληθινές επαγγελματικές συνθήκες που επικρατούν σε γαστρονομικούς χώρους υψηλού επιπέδου.
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να προσδίδουν αξία στις πρώτες ύλες, αναδεικνύοντας τα γευστικά τους προτερήματα σε πιάτα πρωτότυπης γαστρονομικής σύνθεσης, πάντα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής της σχολής LE MONDE.
Διάρκεια κάθε προγράμματος: 6 εβδομάδες
ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ
Τρίωρα αυτοτελή σεμινάρια για τους λάτρεις της γαστρονομίας, σε τρεις ξεχωριστές σειρές σεμιναρίων μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και κρασιού για όσους επιθυμούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων της γαστρονομίας.
Food Professionals – Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες
Food Friends - Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για ερασιτέχνες
Wine Friends – Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού.
Το ημερολόγιο πρόγραμμα των σεμιναρίων ανακοινώνεται κάθε Νοέμβριο του ακαδημαϊκού έτους στο: www.lemondecentre.gr.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45, 183 46 Μοσχάτο
(παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)
Τ.: 210 4830500
www.lemonde.edu.gr, www.lemondecentre.gr https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
σχόλια