ECOTROPHELIA

ECOTROPHELIA Facebook Twitter
0

Για το Παρίσι θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ξεχώρισε για το καινοτόμο προϊόν που παρουσίασε στο 2ο Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA 2012”. Εκεί, η ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό, πλέον, επίπεδο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “Sial”, σε συνέχεια της ελληνικής διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που κέρδισε την πρώτη διάκριση στον εθνικό διαγωνισμό, θα παρουσιάσει το προϊόν της, Cereal 4, στο ευρωπαϊκό κοινό, παράλληλα με τους νικητές των υπόλοιπων 14 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Το προϊόν που ανέπτυξε η ελληνική ομάδα και το οποίο της χάρισε το 1ο βραβείο αποτελεί μία βάση πολυδημητριακών σε μορφή σκόνης. Το Cereal 4 περιέχει ένα μίγμα τεσσάρων πηγών δημητριακών (σίκαλη, βρώμη, ρύζι και καλαμπόκι), χαρουπάλευρο, φυσικά αρωματικά συστατικά και το εναλλακτικό γλυκαντικό stevia και διατίθεται σε δύο γεύσεις: πορτοκάλι-μαστίχα και κανέλα-τζίντζερ. Σύμφωνα με τους φοιτητές του Ε.Μ.Π., το προϊόν έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εύκολη ανασύσταση σε γάλα και την παρασκευή τόσο ενός ευχάριστου και θρεπτικού, ζεστού ή κρύου, ροφήματος όσο και ενός νόστιμου επιδορπίου γάλακτος (πουτίγκα).

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial”, που αποτελεί την κορυφαία έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και «σημείο συνάντησης» των μεγαλύτερων καινοτομιών του κλάδου, θα λάβει χώρα από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου. Οι παρουσιάσεις των προϊόντων της κάθε χώρας θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 21 & 22 Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και η τελετή βράβευσης των νικητών.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον περσινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ANUGA, η ελληνική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατάφερε να κατακτήσει ομόφωνα την πρώτη θέση με το προϊόν “Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts” που έχει ήδη βρει το δρόμο του στην αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Market news / Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Η μάρκα Αλλατίνη ανανεώνει τα αγαπημένα Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά και ενισχύει την απολαυστική σειρά λανσάροντας τα ΓΕΜΑΤΑ ΜΑΧ σε δύο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς.
THE LIFO TEAM
Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Market news / Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Η αγαπημένη ΦΙΞ Άνευ διευρύνει το ρεπερτόριο των επιλογών μας, με 3 προτάσεις χωρίς αλκοόλ: την κλασική ΦΙΞ Άνευ με την αυθεντική γεύση μπύρας, τη ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι και τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι.
THE LIFO TEAM
Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Market news / Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος θα είναι ο απόλυτος σύμμαχος των αθλητών, προσφέροντας την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση που χρειάζονται σε κάθε στάση ανεφοδιασμού.
THE LIFO TEAM