5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
4

  

 Δεν είναι μόνο το φαγητό στη μόδα ξανά. Τα τελευταία χρόνια ζούμε και τη νέα τάση του "Όμορφου Γλυκού".

Χρωματιστά χαριτωμένα cup cakes, donuts τόσο λαχταριστά που μοιάζουν ψεύτικα, ψηλές τούρτες βγαλμένες κατευθείαν από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, cake pops, Red Velvet American cakes, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Ποτέ πριν τα γλυκίσματα δεν έμοιαζαν περισσότερο με props βιτρίνας, όπως ποτέ πριν τα ίδια τα ζαχαροπλαστεία δεν έμοιαζαν περισσότερο με παραμυθένια κουκλόσπιτα, επικαλυμμένα με ζαχαρόπαστα και άχνη.

Μπαίνεις μέσα και νομίζεις ότι βρίσκεται σε μακέτα του Disney. Κι έπειτα, θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
"Petit Four"φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO


Με λίγα λόγια, ποτέ πριν η εμφάνιση και η χαριτωμενιά στο γλυκό δεν ήταν τόσο ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων μας.

Μεταξύ μας, όμως, όπως δεν νοείται donut χωρίς χρωματιστή τρούφα, έτσι δεν νοείται και γλυκό χωρίς ποιότητα και καλά υλικά. Μισή απόλαυση.

Παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα έξι πιο ξεχωριστά καινούρια ζαχαροπλαστεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

(Ξε)λιγωθήκαμε!

Sugar Angel

Το στολίδι της ανακαινισμένης, πεζοδρομημένης πια, Λασάνη.

Ζαχαροπλαστείο, εργαστήρι, και καφέ, όλα σε ένα.

Τραπεζάκια έξω, έξτρα ρομαντικός διάκοσμος, λεμονάδες και γλυκάκια.

Όπως παλιά.

Κάθε μήνα στήνει την πιο εντυπωσιακή τουρτο-βιτρίνα της πόλης.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Αγγελική Μεϊμάρη διατηρούσε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, απ' όπου προμήθευε σε όλη τη πόλη τα ξακουστά μπισκότα βουτύρου και ένα σωρό άλλα γλυκά.

Τον Απρίλιο του '13 μεταφέρθηκε στο κέντρο, και κάπως έτσι γεννήθηκε το Sugar Angel.

Σπεσιαλιτέ: Το Red Velvet Cake, το κέικ Ανατολής, το cheesecake με σμέουρο, τα πολύχρωμα macaroοns, τα μπισκότα βουτύρου, και φυσικά οι τούρτες υπερπαραγωγή.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Λασάνη 1 και Προξένου Κορομηλά γωνία.

Cake Up

Η πιο πρόσφατη άφιξη στην πόλη.

Άνοιξε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και ειδικεύεται στα cup cakes.

Κάθε μέρα η βιτρίνα γεμίζει με δεκάδες διαφορετικές γεύσεις cup cake, και τα κορίτσια απ' έξω τρελαίνονται!

Θραύση κάνουν αυτά με γεύση Kinder Bueno (και μισό πραγματικό kinder bueno on top), και

φυσικά τα cup cakes Oreo.


Σπεσιαλιτέ: Η πορτοκαλόπιτα και η σοκολατόπιτα, και φυσικά τα pop cakes με γέμιση Μερέντα.

Σερβίρει και καφέ, και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα βγουν και τα πρώτα τραπεζάκια έξω.

Μιαμ!

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Π.Π.Γερμανού 31

 

 

Eri's Donuts

Ο Τάσος Γκουσγκούνης, πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, λάτρευε τα Dunkin Donuts και τον Ιούνιο που μας πέρασε άνοιξε το δικό του, Eri's Donuts

Σε μια λιλιπούτεια γωνία πάνω στην Τσιμισκή φτιάχνονται οι πιο ποιοτικοί και χειροποίητοι λουκουμάδες που μπορείς να βρεις στη πόλη.
Για την ακρίβεια δεν φτιάχνονται, τους φτιάχνεις μόνος σου, εκείνη τη στιγμή.

Custom made, όχι αστεία.

Οι λουκουμάδες φτάνουν από το εργαστήριο ζεστοί, αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Διαλέγεις το μέγεθος που σου ταιριάζει, διαλέγεις την γέμιση (δεκαπέντε διαφορετικές γεύσεις από σοκολάτα και μαρμελάδες, μέχρι ταχίνι, φυστικοβούτυρο, snikcekrs και bueno), και στο τέλος διαλέγεις και την ζεστή επικάλυψη που λιώνει εκείνη την ώρα σε μπεν μαρί. Τρούφες, ινδοκάρυδα και τα συναφή.

Ο πιο ακριβός συνδυασμός δεν θα ξεφύγει πάνω από 1,20 ευρώ.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

Φυσικά, το νέο διαδόθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα, και ο ιδιοκτήτης μαντεύει τον λόγο:

"Το σχέδιο ήταν το εξής.

Φέρνουμε στο μαγαζί τα ακριβότερα υλικά. Ταχίνι, μαρμελάδες πραγματικές - όχι νερά με σιρόπια και χρώματα, σοκολάτα αληθινή -όχι σκόνες, κ.ο.κ

Δουλεύουμε με μικρό ποσοστό κέρδους αλλά ποντάρουμε στην κατανάλωση."

Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε: Donut με γέμιση φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα βερίκοκο.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Τσιμισκή 124

 

 

Petit Four

Σαν κουκλόσπιτο!

Ιδιοκτήτρια η Σοφία Κουτσιάη. Σπούδασε μάρκετινγκ στην Αμερική και ζαχαροπλαστική στη Θεσσαλονίκη και στo Παρίσι.

Εκεί γύρω στο 2009-2010 άρχισε να διαισθάνεται τη νέα μόδα που επρόκειτο να έρθει στην αγορά του γλυκού, και την άνοιξη του 2011 άνοιξε το Petit Four, το οποίο έχει και το δικό του εργαστήριο.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

"Μετά από τόσο χρόνια.. σκόνης, δημιουργήθηκε στην αγορά ένα κενό για το χειροποίητο γλυκό. Ο κόσμος έχει αλλάξει πια τις καταναλωτικές του συνήθειες και εκτιμάει τα αγνά υλικά. Έτσι εξηγείται η άνθηση τέτοιων επιχειρήσεων ακόμα και καταμεσής της κρίσης", μου εξηγεί.

 

Σπεσιαλιτέ: Η lemonpie, τα κουλουράκια με ζαχαρόπαστα, και τα σοκολατάκια

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Καρόλου Ντηλ 32

 

Sugarela

H Sugarela  της Χριστίνας Κάκκου δεν είναι καινούρια.

Όχι απλά δεν είναι καινούρια, αλλά έχει και ξεχωριστή θέση στο ποστ μιας που πρόκειται για το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη που μας έφερε σε επαφή με τα cup cakes και όλα αυτά, πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα με μακρά πορεία ετών, η Χριστίνα ειδικεύεται στην ζαχαροπλαστική με αγνά υλικά, και στις ξακουστές πλέον τούρτες της.

Μπορείς να δεις τα μίξερ να "παίρνουν φωτιά" μιας που το εργαστήρι βρίσκεται μέσα στο μαγαζί, και μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις μπισκότα βουτύρου και cheesecake.

Το πιο φανατικό κοινό το έχουν: τα λεμονοπιτάκια.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Μητροπόλεως 102

 

Πάστα Diva

Άνοιξε τον Οκτώβρη του 2012 από τις ζαχαροπλάστισσες αδερφές Μαυροματίδη.

Η Πάστα Diva λειτουργεί και σαν ζαχαροπλαστείο και σαν εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

Εδώ δεν πρόκειται να βρεις συντηρητικά ούτε βελτιωτικά στα γλυκά.

Όλα τα γλυκίσματα φτιάχνονται από τις ίδιες και τα κέικ αμερικάνικου τύπου, όπως η Red Velvet, φεύγουν σαν τρελά.

Περισσότερο δουλέυουν με τούρτες και παραγγελίες.

Σπεσιαλιτέ: Μους Μαστίχας Χίου, triffe μαυροκέρασο σοκολάτα, banoffee μπανάνα καραμέλα.

5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Αγίας Θεοδώρας 5

Αρχείο
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Τους τελευταίους μηνες γίνεται ένας χαμός με τα donut που τόσο αγαπώ, ανοίγουν παντού και έχω δοκιμάσει νομιζω απί πάντου, απο τα χειρότερα και ακριβότερα τα eris στη Τσιμισκή, αν θέλετε να φάτε donut και να πεσετε λιποθυμοι, πρεπει να πάτε μακρια, στη θέρμη πολύ πριν γίνουν μόδα τα donut ,υπήρχε ενα εργαστήριο που δε το πιάνει το μάτι σου που φτιάχνει άρρωστα νόστιμα donuts, έχω ακουσει οτι ο γιος των ιδιόκτητων πήγε φοιτητής στο Βερολίνο και άνοιξε και εκεί και γίνεται χαμός! Δυστυχώς δε γνωρίζω διεύθυνση άλλα αν ποτέ φτάσετε στη θέρμη ρωτηστε.