Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Έχεις δει ποτέ την Πόπη Τσαπανίδου ερωτικά; Φιλικά, Γιάννης

Φιλικά κι εγώ, βρε Γιάννη, γράψου συνδρομητής και σε καμιά Νόβα! Έστω, το οικονομικό πακέτο. Έχει ωραία porns μετά τα μεσάνυχτα. Όλο στο τζάμπα οι φαντασιώσεις; Δεν γίνεται!

2Όχι ότι είμαι κάνας stalker, αλλά εξεπλάγην μαθαίνοντας για το μεταπτυχιακό του Κωστάλλα στο Brown. Έχοντας ψάξει και για άλλους Έλληνες καλλιτέχνες που σπούδασαν άλλα πράγματα, αρχικώς στις ΗΠΑ (Νταντωνάκη, Βαχλιώτη), αναρωτιέμαι αν έχεις και άλλα τέτοια παραδείγματα ή αν είσαι τόσο καλή στο ψάξιμο που μπορείς να μας πεις περισσότερα για τον ως άνω Κωστάλλα; D. Latsis.

Μμμμ, τι άλλο ξέρω για τον Αλέξη; Σίγουρα, ότι είναι ένας από τους πιο γλυκούς, πνευματώδεις και αξιοπρεπείς ανθρώπους που ξέρω. Ότι μιλάει εφτά γλώσσες, αλλά μπορεί να τον αδικώ και να είναι οκτώ ή εννιά. Κι ότι σίγουρα το επίθετό του γράφεται με ένα λάμδα.

3Nομίζω τελικά ότι η στήλη έχει κάτι το μεταφυσικό, γι' αυτό θα σου κάνω την εξής ειλικρινή ερώτηση: είναι ένα τραγούδι που το άκουγα το 2006, δεν ξέρω αν γράφτηκε τότε. Το τραγουδούσε γυναικεία φωνή. Δεν ξέρω ποια είναι.Δεν θυμάμαι την μελωδία, αλλά και να τη θυμόμουν τι θα σου έκανα στο μέιλ; Nα να να; Δεν ξέρω τον τίτλο. Δεν θυμάμαι τί έλεγαν οι στίχοι. Έχω φάει όμως κόλλημα και πρέπει να το βρω. Μήπως ξέρεις ποιο είναι το τραγούδι; Απολογία

Ήταν το «Unbreak my heart,» το τραγουδούσε αρχικά η Τόνι Μπράξτον. Το άκουσες στη δέκατη επέτειο της κυκλοφορίας του, σε ένα ακόμα από τα άπειρα ρεμίξ που του έχουν κάνει δεκάδες καλλιτέχνες διαφορετικού ύφους, από τον Φράνκι Νακλς ως τη Μιρέιγ Ματιέ (στα γαλλικά). Το κομμάτι έχει, επίσης, τραγουδηθεί στα ιταλικά, τα ρωσικά και τα φιλιππινέζικα. Πού το ξέρω ότι ήταν αυτό το τραγούδι, αυτή η τραγουδίστρια και αυτή η μελωδία; Και μάλιστα ενώ δεν πιστεύω καθόλου, μα καθόλου στη μεταφυσική; Τι σημασία έχει; Προσπάθησα, πάντως. Μπορεί να μη σε ξέρω, αλλά αυτή ήταν η πιο τρυφερή, η πιο γλυκιά και η πιο κουλή ερώτηση που μου έχουν κάνει ποτέ (στη ζωή μου ολόκληρη, όχι στη LifΟ). Άνθρωπος που έχει τη φλίπα και κάνει τέτοιες ερωτήσεις αξίζει όλες τις απαντήσεις στο σύμπαν. Keep asking.

4Γιατί τα σκυλιά, όταν τα βγάζουν βόλτα, μυρίζουν συνεχώς τα πάντα στο έδαφος; Ψάχνουν για τροφή ή για κάτι άλλο; npavpos.

Τα σκυλιά βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο κυρίως με την όσφρηση, που είναι και η δεσπόζουσα αίσθησή τους. Αν δεν είναι πεινασμένα, το τελευταίο πράγμα που τα απασχολεί είναι να μυρίσουν το έδαφος για τροφή - μπορεί να σνιφάρουν για εντοπισμό φίλων ή εχθρών, για προσανατολισμό, για πιπί ή το άλλο, μη σιχαθούμε κιόλας, ή, απλώς, για κουτσομπολιό, και γενικά να περάσει η ώρα, γιατί, άμα είσαι σκύλος, πόσο «Dancing with the stars» μπορείς να δεις χωρίς να κόψεις τις σκυλο-φλέβες σου;

ΥΓ.Σημείωμα έκθαμβης αρθρογράφου: Στο προηγούμενο τεύχος ο Δημοσθένης ρώτησε το όνομα συνθέτη αλλά και τον τίτλο του τραγουδιού που ακουγόταν τόσο στην παλιά εκπομπή της Μαρίας Καραβία στην ΕΡΤ, αλλά και ως «χαλί» λίγων δευτερολέπτων σ' ένα επεισόδιο από τις «3 Χάριτες» του Mega, πολλά χρόνια αργότερα. Η υπογράφουσα έμεινε παγωτό και απευθύνθηκε στους αναγνώστες, χωρίς να περιμένει και πολλά. Κι όμως, έλαβα την εξής απάντηση:

«Απάντηση στον Δημοσθένη: www.youtube.com/watch?v=efVtnJ5cRTw&feature=related.

Χαιρετισμούς απ' τα Σάλωνα κα Βαγιάννη...Αν βαριέστε να τρέχετε πίσω από το λίνκ,  η πληροφορία είναι ότι το κομμάτι ανήκει στον Mike Oldfield και τιτλοφορείται "Ommadown".»Δράττομαι της ευκαιρίας να υποκλιθώ στα τιμημένα Σάλωνα και τη συμβολή τους στην απάντηση της περίπλοκης αυτής ερώτησης, Σάλωνα, δεν θα τα κατάφερνα ποτέ χωρίς εσάς.   Περιμένω τις ερωτήσεις σας,

με αγάπη, Ρίκα

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ