Attack decay destroy Athens.

Attack decay destroy Athens. Facebook Twitter
0
Πολύ σπάστηκα με την ουρά έξω από την περφόρμανς της Σαγρή [προ]χτες. 20 άτομα μπροστά μας στην ουρά επί 4' η περφόρμανς βάλε με το νου σου. Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω τι ήταν. Ρώτησα και την κοπέλα πάνω στις σκάλες αλλά κι εκείνη δεν ήξερε. Μόνο ο τύπος που ανοιγόκλεινε την πόρτα ήξερε αλλά αυτός μας είχε πάρει με πολύ κακό μάτι που μιλούσαμε δυνατά. Όταν την είδαμε μετά στο προαύλιο ήταν πολύ χοντρό να της πούμε "Βαριόμασταν να περιμένουμε να μπούμε και φύγαμε, πες μας τι έκανες εκεί μέσα" οπότε αρχίσαμε τα "ήταν πολύ έντονο αυτό που έκανες" κλπ. [sorry] Και δεν ήξερα και αν το τραπέζι εκεί έξω που καθόμασταν επάνω ήταν installation ή όχι αλλά μάλλον δεν ήταν.
Τα περισσότερα από όσα είδα χτες δεν με ενθουσίασαν, μου φάνηκαν αδιάφορα αν και δεν κατέχω και πολλά από μοντέρνα τέχνη. Ονόματα καλλιτεχνών δεν συγκράτησα γιατί κατάλογο δεν πήραμε και τα περισσότερα video ήταν υπερβολικά μεγάλα για να κάτσεις να τα δεις ολόκληρα. Καταλήξαμε περπατώντας ανάμεσα στα δωματιάκια ότι "αν δεν μας τραβήξει την προσοχή το βίντεο στο 4λεπτο, θα συνεχίσουμε τη βόλτα". Ντιλ. Ο χώρος ήταν πολύ ωραίος, φοβόσουν βέβαια μη χάσεις κάτι κρυμμένο σε καμιά γωνιά, αλλά μπαινοβγαίναμε από τα μικρά περάσματα με τις μαύρες κουρτίνες. Κουρτίνα 1. Και υπερβολικά ψυχοπλακωτικά. Έβγαινες με βάρος στο στήθος. Στην αρχή μπερδεύτηκα αν τα πανώ στην είσοδο με το σκύλο που είχαν μπλεχτεί στο δέντρο ήταν έργα της έκθεσης ή απλά τα είχε πάρει ο αέρας και μας τα έφερε στη μούρη [ήταν όντως έργα].
Στο video με τον μαύρο τσολιά που χόρευε κουλαμάρες είχε μαζευτεί κόσμος και ντουνιάς σε ένα τόσο δα δωματιάκι, κάποιες κυρίες που είχαν πιάσει το κάθισμα είχαν σταυρώσει και τη τσάντα στο στήθος και παρακολουθούσαν. Και μόνο ένας τυχερός είχε τα ακουστικά να ακούει τον ήχο του βίντεο, οι υπόλοιποι στο μουγγό ακούγαμε τα μπλιπ-μπλιπ από το διπλανό. Αν κάποιος έβαζε τις "3 Χάριτες" σε video, θα είχαμε μαζευτεί όλοι με πίτσες. Και ο Καρατζαφέρης μαζί.
Μου άρεσε πολύ η περφόρμανς των 3 Ολλανδέζων [Ολλανδέζων;] που είχαν απλώσει τα κουρέλια τους και τις σκουπιδοσακκούλες και έτρεχαν κρατώντας σκουπίδια, άλλαζαν ρούχα και μας πουλούσαν ένα ξεριζωμένο κλωνάρι ρίγανη για 3 € καθώς και το "the pile of shit inside" που είχαν στήσει μέσα. Ετοιμάζονται να μετακομίσουν Βερολίνο τώρα, η μία από αυτές έχει και Έλληνα γκόμενο. Το cd που μας έκαναν δώρο δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να το βάλω να παίξει.
Ακριβώς δίπλα είχε στηθεί κάτι σαν πλαστικός κήπος με νερά, μπαλόνια και πετσέτες και σημαιάκια με buttplugs επάνω ενώ ο Παρθενώνας του Πικάσο ήταν πέντε γραμμές με κηρομπογιά πάνω σε μια σταλιά κιτρινισμένο χαρτί στο μέγεθος χαρτοπετσέτας με μια χρυσαφί κορνίζα μπαρόκ που έπρεπε να πλησιάσεις στους 30 πόντους να δεις τι είναι. Αυτό. Μόνο. Μου θύμισε την ατάκα μιας φίλης όταν μας είχαν πει ότι ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη χτίστηκε επειδή ο Ιουστινιανός είχε πέτρα στα νεφρά και όταν ήπιε από εκεί του έφυγε: - Δηλαδή κατούρησε και χτίσαν εκκλησία;
Τα έργα που είχαν στηθεί στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου και ειδικά στα κτίρια με τους φούρνους γίνονταν ακόμη πιο στενάχωρα και αποπνικτικά με αυτή τη μυρωδιά που έχει πάντα εκεί μέσα και τη ζέστη που έκανε τα σπασμένα κομμάτια και τα γλυπτά να φαίνονται πιο παρατημένα. Ειδικά μια κατασκευή με νεκροκεφαλές, λιωμένα κεριά και διάφορα σπούκι. Η λούπα με τον τύπο να ξερνάει πάνω από τους επισκέπτες πριν μπούμε σε ένα χώρο με καναπέδες σαν νηπιαγωγείο ήταν όλα τα λεφτά.
Το Boneyard με τα άσπρα ακουστικά τηλεφώνων και τα επαναλαμβανόμενα ζωγραφισμένα ποτήρια στους τοίχους [κάποιου εντελώς ψυχαναγκαστικού τύπου] ήταν πολύ εντυπωσιακά, στην αρχή είπαμε ότι μάλλον ζωγράφιζε 1 ποτήρι κάθε χρόνο επειδή πέσαμε στο 1987 αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγάλος [μυαλό κουκούτσι], το ίδιο και το "μάθημα σκοποβολής" καθώς και η εγκατάσταση με το σπίτι με τα μολύβια και τα χαρτιά [εντελώς κενό με τα ονόματα έχω πάθει].
Οι τουαλέτες στα κελιά των φυλακών είναι τελικά πολύ μικρές.
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ