«Δεν ήθελα να γίνω pop star για τους χίπηδες»

«Δεν ήθελα να γίνω pop star για τους χίπηδες» Facebook Twitter
0

Ο διεθνούς φήμης Ινδός συνθέτης και σολίστας του σιτάρ Ravi Shankar, σε συνέντευξη που είχε δώσει προ τριετίας σε ινδικό τηλεοπτικό κανάλι είχε μιλήσει για τη σχέση του με τους Beatles.

Ο άνθρωπος που δίδαξε τον George Harrison σιτάρ, είχε εξομολογηθεί ότι αρχικά απολάμβανε τη συντροφιά των Σκαθαριών αλλά στη συνέχεια τον κούρασε οτιδήποτε συσχετιζόταν με τη μουσική σκηνή των '60s. «Με ενοχλεί το κοινό μου να μην είναι νηφάλιο γιατί δεν μπορεί να εκτιμήσει τη μουσική μου», είχε δηλώσει για τα παιδιά των λουλουδιών.

«Ο George ήταν πολύ ξεχωριστός. Με ρωτούσε για τη σχέση ανάμεσα στην πνευματικότητα και τη μουσική», είχε πει για τον Harrison. «Συναντηθήκαμε μερικές φορές και άρχισα να τον διδάσκω σιτάρ. Τα νέα μαθεύτηκαν, πράγμα που με βοήθησε. Όταν λένε ότι ο George Harrison με έκανε διάσημο, είναι αλήθεια κατά κάποιο τρόπο. Και ξαφνικά έγινα ποπ σταρ για τους μαλλιάδες και τους μουσάτους. Αυτό δε μου άρεσε...»

Η αποδοκιμασία του για την ιδεολογία των '60s ήταν φανερή και μέσα από τις δηλώσεις του για άλλους καλλιτέχνες όπως ο Jimi Hendrix και οι The Who. «Τους είδα να κλωτσάνε τα όργανα, να καίνε τις κιθάρες και να κάνουν ανήθικες πράξεις. Όλοι ήταν μαστουρωμένοι, κοινό και μουσικοί. Ακύρωσα την εμφάνισή μου», είχε πει για τη συνεργασία του με τους The Who στο Φεστιβάλ Ποπ Μουσικής του Μόντρεαλ.

Εξίσου μεγάλη έκπληξη είχε προκαλέσει στον Shankar και η επίσκεψή του στο Woodstock. «Έβρεχε, χιλιάδες κόσμου ήταν όλοι φτιαγμένοι και κυλιούνταν στις λάσπες. Ποιος άκουγε μουσική;» Ενόχληση του προκαλούσε και όποτε οι φαν του τον αντιμετώπιζαν σαν γκουρού.

Παρά την αντίθεσή του στη δόξα, τα ναρκωτικά και την κουλτούρα του σταρ σίστεμ, δεν μπορούσε να αντισταθεί στον «ελεύθερο έρωτα». Έκανε δύο επίσημους γάμους και πολλές άλλες σχέσεις και απέκτησε τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι η διάσημη και βραβευμένη με Grammy σταρ της τζαζ, Norah Jones.

[via]

Αρχείο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ