H ιστορία της Νίκης και του Bonno

H ιστορία της Νίκης και του Bonno Facebook Twitter
0

Τον Bonno τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που τον είδα, όταν ήταν ακόμα κουτάβι. Μας τον έφερε μια εκτροφέας μπουλντόγκ πριν από δύο καλοκαίρια. Είναι δίδυμος στο ζώδιο.

Στην αρχή, επειδή ήταν στρουμπουλός, λέγαμε να τον βγάλουμε Μπόζο ή Μπόγο αλλά τελικά είπαμε να μην του κάνουμε αυτό το κακό. Το όνομά του δεν έχει σχέση με τον Μπόνο, τον τραγουδιστή των U2, γιατί τον σιχαινόμαστε και εγώ και το αγόρι μου. Απλά κάπως μας κόλλησε και μετά του έμεινε- ειδικά εφόσον μας πληροφόρησε ο φίλος μας ο Quentin ότι Bonno (με δύο νι) στην ιταλική αργκό σημαίνει κάβλα.

Αν και τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι γενικά αρκετά νωχελικά σκυλιά, ο Bonno είναι ιδιοφυία στο παρκούρ. Διασχίζει όλο το σπίτι πηδώντας από τον καναπέ, στην πολυθρόνα, στο μπαλκόνι.

Λατρεύω τους θορύβους που κάνει: ρουθουνίζει, ροχαλίζει και συχνά-πυκνά αερίζεται. Και, ω ναι, μου αρέσει και αυτό!

Έχει πλάκα όταν συμπεριφέρεται λες και είμαστε κι εμείς σκυλιά. Μυρίζει τη μούρη μας, μας πατάει στο κεφάλι.

Έχει και ένα άλλο βίτσιο ο αγαπημένος μου. Του αρέσει να τρώει παπούτσια. Μόνο γυναικεία όμως και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα Victor & Rolf. Ούτε που γυρνάει να κοιτάξει τα αθλητικά του φίλου μου.

Α! Και ένα κακό συνήθειο: Το βράδυ κοιμάται ανάμεσά μας στο κρεβάτι με το κεφάλι του ακουμπισμένο στο μαξιλάρι μου.

Ακόμα μια αγαπημένη του θέση στο σπίτι είναι κάτω από τον φούρνο. Τον αποκαλούμε «φύλακα του φούρνου».

 

Έχω δημιουργήσει και ένα μπλογκ για χάρη του (bonnohasaposse.blogspot.com) όπου γράφω για το πως θα μπορούσε να φαίνεται η ζωή μέσα από τα μάτια του Bonno.

Η πιο δύσκολη φάση που περάσαμε με τον Bonno ήταν όταν πέρσι έπαθε έλκος. Εκεί ήταν που κατάλαβα πόσο πολύ τον αγαπώ και πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου έχει γίνει. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται κάπως γλυκανάλατο αυτό, αλλά δεν με νοιάζει.

Παλιότερα είχα ένα τσόου-τσόου που είχα μαζέψει από τον δρόμο. Ήταν τελείως τρελή ιστορία. Τον βρήκα την μέρα που αναζητούσαμε το τσόου-τσόου που είχε χάσει ο πατέρας μου! Τον Μπρούνο (έτσι τον βάπτισα) τον είχα μαζί μου για τριάμισι χρόνια μέχρι που μια μέρα πέθανε από αναστροφή στομάχου. Ακόμα και τώρα όταν βλέπω τσόου-τσόου στο δρόμο κλαίω.

Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση ότι ο Bonno είναι ο μόνος που με αγαπάει και με καταλαβαίνει.

Αυτές οι βλακείες που λένε ότι τάχα μου δεν υπάρχουν πάρκα στην Αθήνα δεν ισχύουν. Μια χαρά πάρκα έχουμε απλά δεν τα πολυχρησιμοποιούμε. Το δικό μου αγαπημένο πάρκο πάντως είναι αυτό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Αυτά τα αδέσποτα σκυλιά που βλέπω στην πλατεία Συντάγματος τα λιγουρεύομαι συνέχεια. Αν είχα ένα τεράστιο σπίτι θα τα είχα πάρει όλα.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ