H Τσάρλι του Φοίβου

Facebook Twitter
0

Η Τσάρλι είναι ένα ημίαιμο Κούρτσχααρ διασταυρωμένο με Κόκερ. Αν και δεν ξεπερνάει τους τέσσερις μήνες σε ηλικία, είναι τεράστια. Υποθέτουμε πως όταν σταματήσει να μεγαλώνει θα έχει φτάσει τα τριάντα κιλά. Είναι πολύ, μα πολύ, παιχνιδιάρα και αυτό συνέβαλλε στο να την βαφτίσουμε Τσάρλι, γιατί μου θυμίζει τον κάφρο Τσάρλι Κέλλυ από το It’s Always Sunny in Philadelphia. Άλλα άτομα στα οποία στηρίχτηκε το όνομα της ήταν ο Μπουκόφσκι (ναι, ποζεριά) επειδή έμενε στο δρόμο μέχρι να τη μαζέψουμε και ο Τσαρλς Μίνγκους, ο αγαπημένος μου τζαζίστας.

 

Τη δεύτερη μέρα των φετινών μου διακοπών, ξύπνησα και είδα την μάνα μου να την κρατάει στην αγκαλιά της. Την είχε μαζέψει από τον δρόμο μεταξύ Κύμης και Καλημεριάνων, αφού την είδε να κάνει χαρούλες στο αμάξι. Ούσα ζωόφιλη και φοβούμενη μην τη σκοτώσει κάποιο άλλο αμάξι την έφερε σπίτι. Αν και αρχικά ήμουν αντίθετος, καθώς ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το θάνατο της Μίκας, της προηγούμενης σκυλίτσας μου με την οποία μεγάλωσα μαζί, δεν μπόρεσα να στερήσω από τη μάνα μου τη χαρά της.

 

Αυτό που μας έφερε κοντά ήταν το κρύο της Κύμης εκείνες τις ημέρες. Ξύπναγα τα βράδια για να την βρω ανεβασμένη πάνω στο κρεβάτι μου, κολλημένη πάνω μου επειδή κρύωνε. Οπορτουνίστρια μέχρι εκεί που δεν πάει.

 

Χωρίς δεύτερη σκέψη η αγαπημένη της θέση στο σπίτι είναι το κρεβάτι της μάνας μου. Εκεί, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και όσο και να προσπαθεί να την κατεβάσει, αυτή το χαβά της.

 

Αυτό που αγαπώ περισσότερο πάνω της είναι τα αυτιά της. Όταν χοροπηδάει από την χαρά της ανεμίζουν με ένα πολύ αστείο τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που αστειευόμενοι με την μητέρα μου λέμε ότι αν όλος ο κόσμος είχε τα αυτιά της Τσάρλι θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος.

 

Το αγαπημένο μας παιχνίδι είναι όταν την κυνηγάω με τη σκούπα όποτε κάνει κάποια ζημιά- και δεν είναι λίγες οι φορές. Εγώ καίω λίπος, αυτή το διασκεδάζει, οπότε βγαίνουμε κερδισμένοι και οι δύο.

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον οποίον, η Τσάρλι, να μην θέλει να πηδήξει πάνω του και να του κάνει χαρούλες. Κάθε βόλτα της είναι ζωντανός εφιάλτης, τόσο για εμάς που την πηγαίνουμε όσο και για τους περαστικούς που, βλέποντας το ανάστημα της φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Επιπλέον, μιας και βγάζει δοντάκια, όποια επιχείρηση χαϊδέματός της, καταλήγει σε μανιακό δάγκωμα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι επιθετική.

 

Προς το παρόν ακούει μόνο στο όνομα της και στο «Έξω!» όταν μπαίνει στο δωμάτιο μου και μασουλάει ότι βρει ή κάνει την ανάγκη της στο πάτωμα.

 

Συχνά παρατηρώ ότι είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν έναν μεγαλόσωμο σκύλο θεωρώντας τον προέκταση του πέους τους, για να παριστάνουν τους σκληρούς- Τύφλα να έχει ο MC Hammer. Ωστόσο είναι και πολλοί αυτοί που όντως αγαπάνε τα ζώα- η πλειοψηφία θέλω να πιστεύω.

 

Σε πολύ μικρότερο βαθμό αυτό που ενώνει ανθρώπους και σκυλιά είναι η ειλικρινής αγάπη τους για τα ζώα εν γένει. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ο ψυχισμός του ανθρώπου που τον θέλει να επιβάλλεται σε κάτι. Ο σκύλος θα καταλάβει πιο είναι το αφεντικό του πολύ γρήγορα και θα υιοθετήσει τον ψυχισμό του. Γι’ αυτό οι περισσότεροι σιχαίνονται τις γάτες. Γιατί είναι δύσκολες και πραγματικά θέλει κόπο για να τις κερδίσεις, και ακόμα και όταν τις κερδίσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν χαρακτήρα.

 

Αγαπημένα μου ακούσματα που να συνδέονται με κάποιο τρόπο με σκυλιά είναι τα:  Rain Dogs του Tom Waits, I Wanna Be Your Dog από Stooges, When Good Dogs Do Bad Things από Dillinger Escape Plan, Wild Dogs από Toxic Holocaust, το αντίστοιχo κομμάτι από Pink Floyd, Diamond Dogs του Bowie. Επίσης υπάρχει μια grindcore μπάντα, οι Caninus που για τραγουδιστές έχουν δύο πίτμπουλ.

 

i.  O Φοίβος Κρομμύδας είναι φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και συνεργάζεται με τη LIFO.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ