Η Βίκυ των Έξι

Facebook Twitter
0

Η Βίκυ των Έξι

 Εικόνα του ήσουν, κοινωνία

Στον Ένοικο, στην Καλλιδρομίου: Τους είχε ερωτευτεί και τους Έξι, τους είχε αγαπήσει, είχε τσιμπηθεί μαζί τους – με αυτή τη σειρά. Αλλά στο τέλος, ευτυχώς, έμεινε μόνον η αγάπη. Η οποία ξεθύμανε με τα χρόνια, με τις δεκαετίες. Δύο δεκαετίες για μάτια που δεν βλέπονται είναι πολλές, τα μάτια λησμονιούνται ύστερα από δύο δεκαετίες, όσο αλησμόνητα κι αν είναι.

 

Στον Ένοικο, στην Καλλιδρομίου: Τους είχε σερβίρει και τους Έξι, είχε φέρει στο τραπέζι τους βότκα, τζιν, σκοτσέζικο, ιρλανδέζικο, μπέρμπον, κρασί, ούζο, τεκίλα, μπίρα, σκύβοντας με χάρη, τα μαύρα της μαλλιά, πάντα στιλπνά παρά τους καπνούς και τις κακουχίες (!), έπεφταν στην ερημιά της κλείδας της με χάρη, τα μακριά της δάχτυλα έσφιγγαν απαλά σαν πολύτιμο σκήπτρο ή σαν Graal το εκάστοτε ποτήρι, το χαμόγελό της ήταν στραφτάλισμα μαρμαρυγή πρόσκληση πρόκληση άνοιγμα αλλά οι Έξι το βλέμμα τους το είχαν ο ένας για τον άλλον κι όλοι μαζί για το Κενό που ήταν ο Φόβος τους και για την Άβυσσο που ήταν η Μοίρα τους.

 

Στον Ένοικο, στην Καλλιδρομίου: Τους είχε μιλήσει, τους είχε εγκωμιάσει, τους είχε εξυμνήσει, τους είχε πλησιάσει, τους είχε προσεγγίσει. Αλλά οι Έξι άλλο δεν της έλεγαν παρά μονάχα, «Βίκυ, άλλο ένα!» «Βίκυ, φέρνεις κάνα φιστικάκι;» «Βίκυ, όχι, όχι, όχι πάγο στο ουίσκυ μου! Σκέτο!» «Βίκυ, πες του Βαγγέλη να ετοιμάζει ένα Υποβρύχιο κι ένα Manhattan», «Βίκυ, όταν λέμε ουίσκυ σάουρ εννοούμε ουίσκυ σάουρ», «Βίκυ, το ρόδο είναι ρόδο είναι ρόδο», «Βίκυ, μήπως πέρασε ο Τατσόπουλος;» «Βίκυ, μήπως πέρασε ο Μπιτσώρης;» «Βίκυ, μήπως πέρασε ο Παυλόπουλος;»

 

Στον Ένοικο, στην Καλλιδρομίου: Τους είχε ποθήσει όλους, και ως βούληση και ως παράσταση, είχε λατρέψει το έργο τους, είχε ξετρελαθεί με την πολυποσία τους, είχε θαυμάσει τις στραπατσαρισμένες συζητήσεις τους, είχε αφιονιστεί με την σαραβαλιασμένη σεμνότητά τους, είχε αλαλιάσει με την σκανδαλώδη αδιαφορία τους απέναντι τόσο στην ίδια, που ήταν νεαρή σφριγηλή καλλονή (σύμφωνα με τις φήμες και τον καθρέφτη της), όσο και απέναντι σε κάθε νεαρή σφριγηλή καλλονή που ερχόταν στον Ένοικο επειδή πήγαιναν αυτοί.

 

Στον Ένοικο, στην Καλλιδρομίου: Τους είχε μισήσει, είχε απαυδήσει, τους είχε σιχαθεί, είχε λαλήσει, είχε τρελαθεί, το έχασε, λωλάθηκε, τα έπαιξε, άρχισε να περιφέρεται με ξέπλεκα μαλλιά, μια μεταμοντέρνα Φραγκογιαννού, μια Λάσκαρη σαλταρισμένη από την απόρριψη και την απώλεια, ένα φρικιό της φρουστρασιόν, με αστραγάλους λερούς, με κάκαδα στους αγκώνες, με μύξες να της τρέχουνε στα χείλη, με σάλια να της κυλάνε στο πηγούνι. Όταν κάποτε συνήλθε, αντί στα πόδια της να πασχίσει να σταθεί, κύλησε ακόμα πιο πολύ: τέλειωσε τη Δραματική Σχολή, μπήκε στο Πάντειο, τέλειωσε (!!!) το Πάντειο, έκανε και Μεταπτυχιακό, ό,τι χειρότερο δηλαδή μπορεί να συμβεί σε κάποιον-αν, σύμφωνα με τον Αρανίτση, τον Βακαλόπουλο, τον Λάγιο, τον Μπαμπασάκη, τον Παπαγιώργη, τον Σταθόπουλο που φρόντισαν να μην τελειώσουν καμία Δραματική Σχολή, να μην μπούνε στο Πάντειο, να μην τελειώσουν το Πάντειο, να μην κάνουν Μεταπτυχιακό.

 

Συνεχίζεται. Στο επόμενο: Whiskey Sour

 

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ