ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Δέκα προτάσεις για την παράσταση Old Woman

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Δέκα προτάσεις για την παράσταση Old Woman Facebook Twitter
1
ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Δέκα προτάσεις για την παράσταση Old Woman Facebook Twitter

Είναι πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες. Ολοι. Και οι τρείς.

Οσο και να γκρινιάξεις, οι παραστάσεις του Μπομπ Ουίλσον σε αφήνουν πάντα άναυδο με την τελειότητά τους, με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τους φωτισμούς, με την παλέτα των χρωμάτων. Κανείς δεν ξέρει να συνθέτει τέτοιες εικόνες.

Ακόμα και αν κάποια στιγμή στην παράσταση βαρεθείς, θα υπάρξει σίγουρα μια επόμενη σκηνή που αν δεν σε συγκινήσει σίγουρα θα σε κινητοποιήσει.

Πάντοτε θα έχω την απορία για το πως μπορεί και φωτίζει ο Ουίλσον με αυτό το απόλυτο κόκκινο. Αυτό το μαγικό τρόπο που έχει να βάφει κατακόκκινο ένα τόσο δα μικρό αντικείμενο.

Οι μονόλογοι των δυο ηθοποιών ήταν υπέροχοι. Τρυφεροί, συγκινητικοί, ευαίσθητοι.

Στην παράσταση δε αναγνώρισα το έργο που διάβασα πριν από λίγες μέρες. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί κατάλαβα μια άλλη ιστορία κάτω από αυτήν, μια μυστική σχέση ανάμεσα στον κόσμο του Ουίλσον και του Χαρμς.

Ημουνα πολύ κουρασμένη, αλλά δε χόρταινα να τους βλέπω στη σκηνή. Σήμερα το πρωί, μόλις ξύπνησα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: "και τι δε θα δινα να τους ξαναδώ".

Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι η ενέργεια των δυο τους στη σκηνή είναι ανεξήγητη. Μοιάζει να μην είναι αληθινή. Ο Νταφόε είναι πενήντα οκτώ ετών, ο Μπαρίσνικοφ 65 και δε σταματούν λεπτό.

Ούτε ένα λεπτό χαμένος χρόνος.

Ακόμα μια φορά: την εμπειρία της τέχνης πρέπει να τη συνδέεις με καλή παρέα, ανθρώπους που αγαπάς. Χθες είχαμε τους καλύτερους.

Και ένα υστερόγραφο: η παρέα μας ήταν αυτή που φώναζε περισσότερο όταν ο Μπαρίσνικοφ στο τέλος υποκλινόταν κάνοντας με τσαχπινιά δυο τρεις χορευτικές φιγούρες. Ετσι για το ονόρε.

Τελικά, ίσως και να μην θέλουμε να ξαναδούμε την παράσταση. Αρκεί που έχουμε αυτή τη μια βραδιά να μας τροφοδοτεί σκέψεις. Ομως, αυτό το μοναδικό φινάλε, θέλουμε να το ξαναζήσουμε.

Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια