Νίκος και Ζουζούκα

Facebook Twitter
0

Φωτό: Photoharrie

Φωτό: Photoharrie

Η Ζουζούκα είναι η κόρη της Κονσουέλας και γεννήθηκε στην ταράτσα του σπιτιού μου στο κέντρο της Αθήνας, τον Γενάρη του 2003, μια μέρα που χιόνιζε. Θυμάμαι το είχε στρώσει για τα καλά εκείνη τη μέρα και η Ζουζούκα ήρθε στη ζωή μαζί με άλλα επτά κουτάβια. Τελικά επιβίωσε μόνο αυτή και άλλο ένα, που αναγκαστικά το δώσαμε στην οικογένεια που είχε το αρσενικό.

Ούτε θυμάμαι καλά-καλά πως ξεκίνησε το κόλλημά μου με τα μπασέ (basset hound). Νομίζω μου άρεσαν από τότε που ήμουν παιδί και έβλεπα την Χαμολήλα, το μπασέ της γειτόνισσας μας στο Παλαιό Φάληρο. Μου άρεσε πάντα αυτή η μονίμως θλιμμένη φάτσα που έχουν αυτά τα σκυλιά, με τα κρεμασμένα μάτια και αυτιά.

Κανονικά είναι κυνηγόσκυλα και οι κυνηγοί τα χρησιμοποιούν για το κυνήγι των λαγών. Φυσικά η Ζουζούκα, εδώ στο κέντρο που  μένουμε, κυνηγάει μόνο μπριζόλες και μυρωδιές που πιάνει η ευαίσθητη μύτη της. Πολλές φορές την έχω χάσει καθώς αυτή ακολουθεί κάποια «ενδιαφέρουσα» οσμή. Μια από αυτές τις φορές την είχε κοπανήσει από το Booze και την αναζητούσα σε όλη την Αθήνα. Είχα βάλει όλα τα παιδιά που δουλεύουν εκεί να την ψάχνουν. Τελικά την βρήκαμε στο Ζάππειο. Θα μου πεις πως μου ήρθε η ιδέα να την ψάξω εκεί; Απλά σκέφτηκα ότι, αν ήμουν σκύλος, εκεί θα πήγαινα κι εγώ. Στο πιο ωραίο μέρος της Αθήνας για σκύλους: έχει πάπιες, πρασινάδα, νερό και άλλα σκυλιά.

Έχω μια βέσπα με την οποία μετακινούμε από το σπίτι στο Booze. Η Ζουζούκα βέβαια αρνείται να ανέβει, σε αντίθεση με την Κονσουέλα που καβαλούσε δίχως δεύτερη κουβέντα το μηχανάκι. Οπότε πάμε με τα πόδια στο μαγαζί. Είναι η μασκότ του Booze και για πολλά χρόνια είχαμε μια μεγάλη φωτογραφία της στην είσοδο.

Την αγαπώ πολύ γιατί είναι πολύ καλή συντροφιά, παρότι δεν είμαι καθόλου μοναχικός τύπος. Αλλά και στη Ζουζούκα αρέσει η παρέα και τα παιδιά μου που την λατρεύουν. Θέλει όπου είμαστε να είναι από δίπλα και αυτή. Κυρίως όμως της αρέσει η παρέα των θηλυκών. Αν θα έπρεπε να βρω κάποιο κόλλημα που έχει είναι ότι δεν τα πάει καθόλου καλά με τα αρσενικά. Μπορεί να είναι και λεσβία, τι να πω!

Η αγαπημένη της θέση είναι ο καναπές στον οποίο κάνει κατάληψη με την πρώτη ευκαιρία.

Πιστεύω ότι αν και έχει κάπως αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων απέναντι στα κατοικίδια υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που παίρνουν ένα ζώο και μετά το βαριούνται και το παρατάνε στο δρόμο. Φυσικά το θεωρώ απαράδεχτο

.

Υπάρχει όμως κάτι που μου κάνει εντύπωση στο κέντρο της Αθήνας όπου κινούμαι. Αν και υπάρχουν αρκετά αδέσποτα, βλέπω εδώ και αρκετά χρόνια τις ίδιες φάτσες. Δηλαδή δεν βλέπω απουσίες.

i. Ο Νίκος Λούβρος είναι ιδιοκτήτης του Booze και ζει μαζί με τη Ζουζούκα τα τελευταία 9 χρόνια.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ