Ο νέος δρόμος της ευφυΐας

Ο νέος δρόμος της ευφυΐας Facebook Twitter
0

Σε λίγο, οι μετρήσεις του ΙQ μαζί με σχετικό εγκεφαλογράφημα θα παραδίδονται σε φάκελο για κατάθεση υποψηφιότητας -ή ανανέωσης σχέσεως- από του ενδιαφερόμενους στο αντικείμενο του πόθου τους, μιας και η επιστήμη για όλα πλέον διαθέτει σκορ και συνταγή. Εγκεφαλική, επαγγελματική, οικονομική ευφυΐα στο σεξ (κυρίως για τους άντρες) και τώρα και συναισθηματική ευφυΐα είναι οι προδιαγραφές για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Έτσι έχουν καταλήξει μια πληθώρα και κοινωκο-οικονομικών μελετών, που συσχετίζουν τα καλύτερα σκορ στις ειδικότητές τους με τους καλύτερους οργασμούς .

Η τελευταία έρευνα που, ίσως για πρώτη φορά, εντοπίζει κάποιο στοιχείο για την πραγματική απόλαυση και ικανοποίησης της γυναίκας στο σεξ έγινε από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και κατέγραψε πλήρη αντιστοιχία μεταξύ συναισθηματικής ευφυΐας και επίτευξης οργασμών. Το τελευταίο, και ζητούμενο -εννοείται- από ολόκληρο το γυναικείο πληθυσμό, δεν έχει προλάβει τόσα χρόνια να μελετηθεί, γιατί η απάντηση αναζητούνταν μέσα από μελέτες των επιδόσεων των ανδρών. Η βιομηχανία των φαρμάκων, αν και γιάτρεψε τον πόνο και πέτυχε το μάξιμουμ για την περίπτωση των ανδρών, δεν βρήκε λύση σε σκεύασμα για τις γυναίκες, όπως επίσης δεν μπόρεσε να δώσει καμία απάντηση για το γυναικείο οργασμό μέσα από τις επιστημονικές έρευνες που χρηματοδότησε. Η μελέτη έγινε σε 2.000 ζευγάρια δίδυμων γυναικών, γι' αυτό και θεωρείται τόσο αξιόπιστη, αφού μπόρεσε να διαφοροποιήσει τη γενετική ομοιότητα του χαρακτήρα των γυναικών από τν συναισθηματική ωριμότητα και ευαισθησία. Ο πολύ «in» όρος «emotional intelligence» σημαίνει να κατανοεί κανείς και να διαχειρίζεται σωστά τα δικά του συναισθήματα, όπως και των άλλων .

Αυτό, βρήκαν οι επιστήμονες, αποτελεί τελικά το κλειδί για τη γυναικεία ερωτική απόλαυση, και μάλιστα τώρα ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά σεμιναρίων emotional intelligence, με την υπόσχεση ότι οι μαθητευόμενες θα ανταμειφθούν.

Οι ερευνητές εξηγούν στη δημοσίευση της μελέτης τους ότι η συναισθηματική ευφυΐα καταρχάς απελευθερώνει τη γυναίκα ώστε να διεκδικήσει ό,τι επιθυμεί και προσμένει (!), ή ακόμη και να βιώσει τις φαντασιώσεις της και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Το ΒΒC, με χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ, αναφέρεται σαρκαστικά, σε άλλο άρθρο, στη σημασία του όρου emotional intelligence: όταν βλέπεις, για παράδειγμα, μια δραματική ταινία και κλαις! Η συμπόνια, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα στοιχεία για να χαρακτηριστεί κανείς συναισθηματικά ευφυής. Μα, κι οι ιερόδουλες συμπονετικές δεν λέγονται;

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ