Santa Botella

Santa Botella Facebook Twitter
0
Το Santa Botella απέκτησε «κουζίνα». Πείτε μας δυο λόγια γι' αυτό.

Το concept ήταν να προωθήσουμε μία πρόταση φαγητού που συνοδεύει άριστα το ποτό, το κρασί ή το κοκτέιλ και το πετύχαμε. Δημιουργήσαμε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον τρίτο όροφο του μαγαζιού, προσφέροντας tapas με τιμές από 1 έως 3 ευρώ.

Ποιά είναι τα highlights του μενού;

Πραγματικά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα πιάτο. Θα πρότεινα οπωσδήποτε τις γαρίδες με κάρι, chorizo με βρετανικό τσένταρ και χοντρό αλάτι, καθώς και το stick κοτόπουλου μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και queso de cavra, δηλαδή ισπανικό κατσικίσιο τυρί με μέλι και σουσάμι.

Ποιο πιάτο έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Το chorizo με το cheddar. Πρόκειται για ένα είδος ισπανικού πικάντικου αλλαντικού με συνοδεία τυριού πάνω σε ψωμάκι. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσης που ταιριάζει απόλυτα με το ποτό, αλλά κυρίως με την μπίρα και το κρασί.

Έχετε κάποιο signature-πιάτο;

Έχω ιδιαίτερη έφεση στα πιάτα με θαλασσινά. Δύο από τις αγαπημένες μου δημιουργίες είναι οι γαρίδες με κάρι και οι γαρίδες Salteados, για τους φίλους του αλατιού.

Πώς βλέπετε τα πράγματα με την οικονομική κρίση; Έχει επηρεάσει τους πελάτες σας;

Θεωρώ ότι οι πελάτες μας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί, λαμβάνοντας υπόψη μας την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, έχουμε φροντίσει οι τιμές μας να είναι προσιτές. Για να καταλάβετε, μπορεί κανείς να δοκιμάσει ολόκληρο το μενού με 25 ευρώ και μαζί με τις καινούργιες προσθήκες με 30.

Ποιες «κουζίνες» περιλαμβάνονται στο μενού;

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ισπανική κουζίνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενσωματώνουμε και τις επιρροές της, δηλαδή την αραβική και γενικά την ανατολίτικη κουζίνα. Για τους λάτρεις των δικών μας γεύσεων, σερβίρουμε ελληνικά πιάτα, μεζέδες αλλά και παραδοσιακές πίτες. Τέλος, τις μεσημεριανές ώρες προσφέρονται πιάτα ζυμαρικών με άρωμα Ιταλίας.

Πώς προέκυψε η ισπανική κουζίνα;

Δουλεύω εδώ και τέσσερα χρόνια σε μαγαζιά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ασχολούμαι αποκλειστικά με tapas. Τα ταξίδια μου στην Ισπανία με επηρέασαν ιδιαίτερα σ' αυτό.

Η δουλειά του σεφ είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αυτό σας κουράζει ή σας αγχώνει;

Τίποτε από τα δύο. Η μεγαλύτερή μου έγνοια είναι η ευχαρίστηση των πελατών μας. Αυτό που μου δίνει πιο πολύ ικανοποίηση στο τέλος κάθε νύχτας είναι να ξέρω ότι καθετί που έχει φτάσει στον πελάτη ήταν καταπληκτικό.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το Santa Botella για τη διασκέδασή του;

Γιατί είναι ένας χώρος με χαλαρή και casual ατμόσφαιρα, που συνδυάζει τέλεια γεύσεις φαγητού - ποτού - κοκτέιλ. Να σημειώσω ότι προσφέρουμε αυθεντικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά. Το μενού μας διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα, έχουμε ένα πιάτο jamon με σύκα. Όταν περάσει η εποχή του σύκου και δεν μπορούμε πλέον να το βρούμε φρέσκο πουθενά, θα το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο. Τέλος, τα πάντα είναι χειροποίητα, από το σιρόπι που χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ μέχρι το φύλλο της πίτας.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ