10 κλισέ εικόνες της ελληνικής επαρχίας όπως τις είδα στις διαφημίσεις

Facebook Twitter
0

(συγγνώμη που σου χαλάω το βουκολικό όνειρο αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει)

 voskos ore paidia eimai

1.

Βοσκός με γκλίτσα ,φορά βράκα όμοια με αυτή που είχες δει στο «Μουσείο λαϊκής τέχνής και παράδοσης δεν θυμάμαι που» όταν πήγαινες μονοήμερη εκδρομή στο γυμνάσιο. 

(σιγά να μην φωνάξει και «στάσου μύγδαλα»)

 

2

Τα πρόβατα σαν να είναι στοιχισμένα στην σειρά περνάνε ήρεμα μπροστά από το σταματημένο αυτοκίνητο , των Αθηναίων.

 

(ναι , ναι ακριβώς αυτό συμβαίνει αν ο βοσκός είναι κάπου κοντά στα Οινόφυτα και τα προβατάκια ανακάλυψαν τυχαία την καβάτζα με χάπια που είχαν θάψει και ξεχάσει  ravers το 1995 και τώρα έχουν κάνει ένα κεφάλι φίλε , κουδούνι, που να σου τα λέω)

 

3

Οι Αθηναίοι είναι ήρεμοι μέσα στο αυτοκίνητο καθώς συναντούν τα πρόβατα ή οποιοδήποτε άλλο ζώο. Γιατί ο καθαρός αέρας της εξοχής κάνει τον άνθρωπο να ξεχνά τα προβλήματα της πόλης…

 

(«Άντε που να πάρει και να σηκώσει , τώρα ήταν να βρεθούν μπροστά μας μιάμιση  μέρα έχουμε και την μισή θα την φάμε με τα κωλοπρόβατα ,μου κουτσουλάνε τον προφυλακτήρα , χθες το πήγα πλυντήριο…»)

 

 

 

 

 

4

Μια έγκυος , με το χαμόγελο στα χείλι και την κοιλιά στο στόμα περιμένει  ένα εξίσου  χαμογελαστό κύριο να ανοίξει το μπακάλικο. Ο καθαρός αέρας , τα δέντρα , τα γάργαρα νερά και ο ακίνδυνος ήλιος είναι υπεύθυνα για το ήρεμο βλέμμα αυτής της γυναίκας που θα φέρει το παιδί της, σε ένα περιβάλλον κατάλληλο, μακριά από την πόλη.

 

(Σιγά να μην γεννήσει και με ανώδυνο τοκετό μόνο και μόνο επειδή δεν έχει νέφος. Στο τέλος θα μας πουν ότι δεν πάει καν σε κλινική αλλά έρχεται η μαία στο σπίτι , αλά Βασιλειάδου, γεννά αγόρι και ο πατέρας κερνά ρακιά το χωριό)

 

5

Γέροι στο καφενείο ξέρουν τα πάντα για το ίντερνετ και την νέα εποχή. Βγάζουν μάλιστα γλώσσα και στο σπασίκλα των υπολογιστών. Σκατά πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο έκανε για να του την λένε τα γερόντια

 

(οι γέροι  στα καφενεία το 2010 εξακολουθούν να παίζουν πρέφα και να κουτσομπολεύουν ότι κινείται απ έξω )

 

6

Τα επτάχρονα στην επαρχία δεν είναι κακομαθημένα. Τους αρκεί μια αγκαλιά από τον παππού.

 

(το πρώτο  εξωσχολικό πράγμα  που μαθαίνουν να γράφουν τα επτάχρονα όλης της χώρας είναι «αυτά που θέλω παππού από τα Jumbo να μου πάρεις»)

 

7

Οι 16χρονες  στην επαρχία δεν έχουν καμία σχέση με τις 16χρονες της Αθήνας .Όταν φάνε  πόρτα από τον γκόμενο ,δεν παίρνουν κανέναν τηλέφωνο ούτε  τον κράζουν σε σελίδα που κάνουν ειδικά για αυτόν στο Facebook αλλά πηγαίνουν στην γιαγιά τους για να πιούνε έναν ελληνικό καφέ και να ακούσουν την συμβουλή της.

 

(επίσης να προσθέσουμε ότι οι 16χρονες στην επαρχία κεντούν το «Καλημέρα» τα Σαββατόβραδα και τις Κυριακές προσεύχονται στην ενορία τους να έρθει η κυρία από το «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3 για να μπορέσουν να διασκεδάσουν και αυτές λίγο παραπάνω γιατί μετά την δύση του ήλιου δεν τους επιτρέπεται η κυκλοφορία)

 

8

Μια κυρία θέλει να αγοράσει φέτα στην επαρχία , αλλά ένας καλός κύριος δεν την αφήνει. Tης λέει ότι το ίδιο θα βρει και στην Αθήνα και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή.

Γιατί να χαλάει τα λεφτά της ;

 

(Επίσης αν ψάξεις καλά , για πολύ ψαγμένους , θα βρεις στην ελληνική επαρχία μαγαζιά να δίνουν τσάμπα τα προϊόντα  στους Αθηναίους τους Σαββατοκύριακου γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι τόσο πλούσιοι και  ανοίγουν μαγαζιά  από χόμπι, επειδή αν δεν έκαναν και αυτό ,η ζωή τους δεν θα είχε νόημα και θα βυθιζόντουσαν στην κατάθλιψη)

 

9

Μην ανησυχείς άγνωστε φίλε Αθηναίε , ότι καφέ θες θα βρεις ,στα όρη στα άγρια βουνά να ανέβεις .Στο τελευταίο χωριό να φτάσεις ένα πράγμα πρέπει να ξέρεις :Από ψωμί μπορεί να ξεμείνουμε από εσπρεσάκι ποτέ .Μην ανησυχείς λοιπόν , δεν θα στερηθείς τον αγαπημένο σου καφέ

 

(επίσης θέλουμε να σου ζητήσουμε συγγνώμη που δεν πετυχαίνουμε σε κάποιους καφέδες  την κρέμα ,αλλά τώρα μαθαίνουμε και εμείς στην αρχή της νέας εποχής είμαστε δείξε επιείκεια)  

 

10

Παντού , παντού χαμογελαστοί άνθρωποι. Μα παντού! Το βλέπεις αυτό στην Αθήνα ;Όλοι μοιάζουν σαν να έχουν βρει το νόημα της ζωής, σαν να βλέπω παντού τον Joker ,θεέ μου υπάρχει λοιπόν και αυτή η Ελλάδα ;

 

(ναι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Τα σαββατοκύριακα γελάμε επειδή τσεπώνουμε κανένα φράγκο «από εσένα που ντε και καλά πρέπει να βάλεις την γούνινη μπότα και ας έχει 23 βαθμούς , γιατί είναι μωρό ,βουκολικό» και τις καθημερινές από τα νεύρα μας , επειδή μας λείπετε)

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ