15 λόγοι για τους οποίους το «Κορίτσι στην πόλη» παραμένει η αγαπημένη μου στήλη , για ακόμα μια χρονιά

Facebook Twitter
0

(Χρόνια πολλά Lifo)

χρόνια πολλά

1

Ένας παραπλανητικός τίτλος για το μπαρούτι περιεχόμενο

2

Βλέπει την Αθήνα με  παιδικά μάτια (κορίτσι όχι γυναίκα) αλλά την ίδια στιγμή , τα μάτια αυτά γυρίζουν ανάποδα. Και το παιδί δαγκώνει

3

Όταν δαγκώνει το παιδί είναι ακόμα καλύτερο

4

Ένα υπόγειο προσωπικό χιούμορ που δεν μπορεί κανείς να το μιμηθεί είναι η κινητήριος δύναμη της στήλης

5

Την ίδια στιγμή έχει την μαγκιά να γράψει χωρίς να στηρίζεται σε αυτό όταν η πραγματικότητα δεν το σηκώνει καθόλου .Ένα τελευταίο  παράδειγμα :Tο κείμενο για την Ευριπίδου .

6

Το ότι ο αναγνώστης δεν ξέρει τι να περιμένει είναι το καλύτερο απ όλα.

7

Αυτό που οι περισσότεροι  προσπερνάμε στην πόλη  είναι το αγαπημένο  υλικό της στήλης.

8

Πολλές φορές μοιράζεται   πράγματα με τους αναγνώστες κάνοντας τους να αισθάνονται λαθραναγνώστες του προσωπικού της ημερολόγιου .Ο παππούς της , μια ατάκα του αγοριού της ,αφραγκιές , οι απόπειρες να φτιάξει κουλουράκια με την μάνα της .

9

Την ίδια στιγμή μπαίνει ένα αόρατο «ως εδώ».Έτσι η στήλη δεν ξεχειλώνει σε προσωπικές αναφορές .Το φως ξαναπέφτει στην πόλη και στους ήρωες της που έχουν το πρώτο ρόλο

10

Είναι η στήλη που διαβάζω πρώτη στην lifo.Πάντα λέω στον εαυτό μου κάθε Τετάρτη απόγευμα «Διάβασε κάτι άλλο στο μετρό και άστο για το σπίτι .Θα γελάς μόνος σου μέσα στον κόσμο»και σχεδόν πάντα αυτό συμβαίνει. Γελώ μόνος μου μέσα στο μετρό κάθε Τετάρτη

11

Με το κομμάτι του τελευταίου τεύχους ακόμα γελάω. Με αυτό το χοντρό παιδί που η ηρωίδα κρατά απ το χέρι και το Metal Hammer του 1996.

12

Συνηγορείς υπέρ της .Δεν θέλει να μιλήσει .Την προκάλεσαν. Δεν φταίει αυτή (η σκηνή στο ταξί με τον πενηντάχρονο που ζει με την μάνα του)

13

Όταν στρέφει το ενδιαφέρον της στη συμπεριφορά των γυναικών ακόμα και όσοι έχουν εκνευριστεί με τις συχνές αναφορές στις αντρικές γουρουνιές , χειροκροτούν (η σκηνή στο λοφτ όπου μια γυναικοπαρέα σχολιάζει ένα τύπο που καθαρίζει στο απέναντι διαμέρισμα )

14

Έχω γράψει δυο φορές την λέξη «σκηνή».Αισθάνομαι ότι παρακολουθώ φιλμάκια , μικρού μήκους κάθε εβδομάδα στο χαρτί της Lifo

15

Χωρίς τους φίλους , θα ήταν δύσκολο να βγει κάθε εβδομάδα η στήλη. Πόσο μάλλον η ίδια η ζωή …


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ