Deadline for my memories (2)

Facebook Twitter
0

 (Κείμενα με θέμα την δεκαετία του ενενήντα)

 Η φωνή του Γιάννη Νένε  

Χρόνος :Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ενενήντα

 

Κlik fm :

Εντάξει είχε πολλές φωνές «νιαουρίσματα» , χαζά διαφημιστικά σποτάκια και  δήθεν μοντέρνες σύντομες ειδήσεις .Μπορεί να μην έφερε τα πάνω κάτω , αλλά το ραδιόφωνο για λίγο έμοιαζε να βουτά στην γλύκα παλιών δεκαετιών.

Οι ακροατές είχαν τον αγαπημένο τους παραγωγό , τα τηλέφωνα έσπαγαν όταν έπαιζε ένα καινούριο κομμάτι , το ίντερνετ ήταν σχεδόν άγνωστη λέξη .

 

8-10 μ.μ :

Αισθανόμουν τυχερός που έμενα κοντά στην Αθήνα και  το Klik ακουγόταν καμπάνα. Το επαρχιακό ραδιόφωνο ήταν γεμάτο Τσουκαλορακιντζήδες (σ.σ τύποι με μαλλιά μπούκλες κολλημένοι με την δεκαετία του ογδόντα χωρίς να έχουν διάθεση να ακούσουν κάτι άλλο) και ήμουν σχεδόν σε απόγνωση κάθε φορά που το άνοιγα.

 

Κάθε μέρα 8-10 περίμενα να αρχίσει η ταινία. Γράφω ταινία και όχι εκπομπή γιατί ο Νένες  μου έδινε την εντύπωση ότι σκηνοθετούσε όλο αυτό

Δεν ήταν μόνο η μουσική. Ήσουν σίγουρος ότι δεν θα άκουγες από αυτόν κάτι τετριμμένο για τον καιρό ή την κίνηση στην Αθήνα .Κάθε βράδυ διαφορετικό σενάριο. Εσύ δεν είχες παρά να ακολουθήσεις

 

Αυτοσαρκασμός:Ο ακροατής Θανάσης ήταν η μασκότ της εκπομπής όταν είχε ποδοσφαιρικό αγώνα ή αγώνα μπάσκετ το δίωρο 8-10.Ο Νένες ευχαριστούσε «τον ακροατή Θανάση που έμεινε αυτές τις δυο ώρες μαζί μας»

 

Αύγουστος :Θυμάμαι μια αυγουστιάτικη νύχτα με καύσωνα. Τα ραδιόφωνα παραμιλούσαν για την ζέστη  , έδιναν οδηγίες για τους ηλικιωμένους και όλοι περίμεναν την πτώση του υδράργυρου για να σωθούν.

Βγαίνει ο Νένες και λέει «Κάνει τόση ζέστη στην Αθήνα στο L.A όμως οι ράπερς πέφτουν σαν τις μύγες».Μου φάνηκε απίστευτη ατάκα. Η σύνδεση της αθηναικής ζέστης με την δολοφονία ενός ράπερ στο L.A.

   

Στρατός :

Όταν για ένα μήνα ήμουν σε ένα αθηναικό στρατόπεδο χαιρόμουν όταν είχα το 8-10 σκοπιά γιατί φυσικά τον άκουγα με τα ακουστικά κάτω από το κράνος(σ.σ βέβαια αυτό σήμαινε ότι είχα και το βραδινό 2-4 αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Μια φορά τον είχα πάρει τηλέφωνο μέσα από το στρατόπεδο .

Είχε αφιερώσει ένα κομμάτι για μια Ροζ Κάντιλακ με την ευχή «να αποδράσουν με αυτή ,έστω νοερά όλα  τα παιδιά που μας ακούν απ τα στρατόπεδα αυτό το βράδυ Παρασκευής». Νομίζω ότι οι ακροατές αυτό που εκτιμούν περισσότερο σε ένα παραγωγό δεν είναι μόνο οι μουσικές γνώσεις (αν και αυτές είναι σημαντικές) όσο την ικανότητα του να αυτοσχεδιάζει. Αυτό είναι που λείπει από το ραδιόφωνο σήμερα. Ο αυτοσχεδιασμός από την πλευρά του παραγωγού .Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται ελευθερία οπότε πάμε σε άλλα θέματα .

 Τα μουσικά  αφιερώματα :

Ήταν υπέροχα . Οι γνώσεις του σε συνδυασμό με την αγάπη του για την μουσική και τον κινηματογράφο έκαναν αυτά τα αφιερώματα συλλεκτικά. Τι κρίμα που δεν ηχογράφησα καμία εκπομπή….    

Μετά το Κλικ :

Εξαφανίστηκε από το ραδιόφωνο. Δεν εξαργύρωσε την επιτυχία του με εκπομπή στην τηλεόραση (σ.σ όπως τόσοι και τόσοι από το σινάφι του).Ούτε με εμφανίσεις σε μαγαζιά. Από πέρσι είναι στο ραδιόφωνο του City . Αρθρογραφεί στην Athens Voice .Η στήλη του ονομάζεται  Πανικοβαλ των 500   .

Στο ραδιόφωνο δεν τον έχω ακούσει ακόμα  

Υ.Γ

Το blog του είναι εδώ

http://panikoval500.blogspot.com/2009_02_01_archive.html                      

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ