Δέκα ιδέες για να ανέβει η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος το Καλοκαίρι

Facebook Twitter
0

 (για να μπορέσουμε να χαρούμε τον ήλιο ματσωμένοι )

10. Γιγαντοοθόνες στο λιμάνι του Πειραιά παίζουν την σκηνή από το «στάσου μύγδαλα» Το τρεχαλητό του βοσκού με την τουρίστρια καλύπτει μουσικό χαλί ειδικά γραμμένο για το σποτ από τον κύριο Σπανουδάκη (σ.σ Γιατί κάθε φορά που σε ακούω μάρμαρα και σκόνη μου έρχεται στο μυαλό ;). Με το που δίνει το χέρι του ο βοσκός στην τουρίστρια «πέφτει» το σλόγκαν «Ελλάδα –Καλοκαίρι στα νησιά 2009 :Μπορεί να συμβεί και σε εσένα») με την φωνή της Φωτεινής Πιπιλή .

 9.

Η Έλλη Κοκκίνου δέχεται νέα πρόταση από το υπουργείο τουρισμού. Μετά την επιτυχία που είχε το σποτάκι για το Περιβάλλον ,στα μέσα μαζικής μεταφοράς (σ.σ Όλοι στην Αθήνα είναι τώρα με ποδήλατο) της προτείνουν να τραγουδήσει το τραγούδι για τον τουρισμό. Το τραγούδι «Ολη η Ελλάδα με ένα βαπόρι» και ρεφρέν «Ένα βαπόρι για την Κρήτη με άφησε στην Σαντορίνη . Όμως δεν με πειράζει ρε παιδιά όλα τα νησιά είναι όμορφα λα λα λα» γίνεται επιτυχία στον «Σφαίρα» και στον σταθμό της Εκκλησίας ,παρόλο που οι Αθηναίοι κοιτούν τις οθόνες με βλέμμα κατατονικού κάθε πρωί που πηγαίνουν στην δουλειά .

8.

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο της γαλλικής Vogue Στο ένα χέρι κρατάει μια τσάντα γνωστού οίκου και στο άλλο μια ελιά γνωστής ποικιλίας (καλαμόν) . Η δημοσιογράφος την ρωτά «Ποιο μέρος της Αθήνας δεν πρέπει να χάσουν οι αναγνώστριες μας αν την επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι ;» και εκείνη απαντά «Τον Λυκαβηττό γιατί ο δυνατός του αέρας τσιτώνει το δέρμα»

7.

 O Πρωθυπουργός φωτογραφίζεται για τους New York Τimes στου Μπαιρακτάρη .Φορώντας μια λευκή ποδιά και κρατώντας ένα μπαλτά στο χέρι .Κάτω από την φωτογραφία υπάρχει η λεζάντα «Έλα στην Αθήνα να φας το σουβλάκι της ζωής σου»

 

6

 Κοπέλες ντυμένες Καρυάτιδες υποδέχονται τους τουρίστες στο Ελ.Βενιζέλος. Μοιράζουν στις γυναίκες τσολιαδάκια και στους άντρες προφυλακτικά. Με στόχο να θυμίσουν τους δυο σημαντικότερους λόγους που είναι γνωστή αυτή η χώρα :Ιστορία και σεξ.

5.

 Η Καλομοίρα μιλά στην Ιαπωνική τηλεόραση για τις ομορφιές της χώρας μας Γεμάτη με μπλε μπογιά από την κορυφή ως τα νύχια ,κρατώντας ένα ροζ γλειφιτζούρι παροτρύνει το ιαπωνικό κοινό να επισκεφτεί την Πλάκα . Οι γιαπωνέζοι χαρούμενοι χειροκροτούν και ύστερα την πετάνε στο «κίτρινο υγρό καβασάκι» σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο φιλόξενος λαός είναι .

4.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βραβεύεται από τον Αλ Γκορ για την συνεισφορά του στην μείωση της τρύπας του όζοντος , επειδή έκοψε ελάχιστα δέντρα την φετινή χρονιά Παράλληλα ο δήμαρχος αρπάζει την ευκαιρία για να θυμίσει στους αμερικανούς ότι «Ελλάδα αγαπά Αμερική και ψήφισε Oμπάμα και ελάτε όλοι το καλοκαίρι»

 3.

Η ελληνική αστυνομία βγάζει αφίσα σε όλη την Αθήνα για την ενίσχυση του τουρισμού. Στην αφίσα ένας αστυνομικός (ο πρώην βουλευτής με την καρδιά αγκινάρα πρώην μπάτσος της Λάμψης) δίνει μια μαργαρίτα σε ένα χίπυ. Προτεινόμενη λεζάντα : «Αθήνα – Μάταλα 2009:Αυτό το καλοκαίρι όλοι είμαστε αδέρφια»

2.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στην προσπάθεια να ενισχύσει τον θρησκευτικό τουρισμό , μοιράζει στο Γκάζι flyers σχεδιασμένα από άγνωστο street artist(σ.σ γιατί η εκκλησία συμβαδίζει με ότι καινούριο υπάρχει) στους θαμώνες των μαγαζιών . Το flyer γράφει «Μπορείς ακόμα να σωθείς .Το Άγιο Όρος και η Πάτμος σε περιμένουν». Τώρα ποιοι σουρωμένοι θαμώνες θα τσιμπήσουν από αυτό είναι άγνωστο . Η προσπάθεια μετράει

 1

 Οι τριακόσιοι της Βουλής φορούν χλαμύδες και φωτογραφίζονται για την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα εδώ .Επειδή μερικοί έχουν κάνει κοιλιές λόγω καθισιού θα υπάρξει μια δυσκολία να βρεθεί νούμερο σε χλαμύδα . Ό Άδωνης με τα κονέ σε χλαμύδες και κεραυνούς του Δία είναι σίγουρο ότι θα βρει την λύση

Υ.Γ1

 Τι θα πει κρίση στον τουρισμό ;Δηλαδή δεν θα δούμε φέτος στο Star τον κόσμο να χορεύει πάνω στα μπαρ της Μυκόνου ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη και να δηλώνει ότι περνάει Γουάου;

ΥΓ2

Μπορεί να είναι και για καλό η κρίση στον τουριστική κίνηση. Να μάθουν μερικοί να φέρονται, που την έχουν δει «μικρό Μανχάταν στα κατσάβραχα» και σου χρεώνουν ότι τους κατέβει

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ