Το δώρο της κρίσης

Facebook Twitter
0

(πως η φτώχεια καθάρισε τα μυαλά των ψηφοφόρων )

το δώρο της κρίσης

Έπρεπε να πιάσουμε πάτο , να ξυπνήσουμε με το φόβο της απόλυτης φτώχειας , να χάσουμε την πίστη μας στους πολιτικάντηδες , να κλείσουμε τα αυτιά μας στην μπουρδολογία των δελτίων ειδήσεων για να πάρουμε επιτέλους μια διαφορετική απόφαση.

Συνεχίζουμε βέβαια να μοιάζουμε σαν τους ναυαγούς του Lost στην μέση του πουθενά , χωρίς πυξίδα , λασπωμένοι από την κορυφή ως τα νύχια , με τα χέρια απλωμένα να περιμένουν ποιος ξέρει τι , με τους άγνωστους κινδύνους σε κάθε βήμα μας αλλά τουλάχιστον ξέρουμε :Μας οδηγεί κάποιος που φαίνεται σοβαρός και ίσως την γλιτώσουμε

Ίσως. Γιατί αυτό το «ίσως» δεν θα υπήρχε σαν πιθανότητα αν οι δυο μεγάλες πόλεις έβγαζαν πάλι τα ίδια πρόσωπα , τις ίδιες αλαζονικές μορφές , τα ίδια δημιουργήματα αυτού που ονομάζουμε σύστημα αλλά στην πραγματικότητα δεν υφίσταται γιατί σύστημα είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ο πάτος λοιπόν ταιριάζει στην ψυχολογία των ελλήνων. Μόνο αν τον πιάσουν μπορούν να κάνουν κάτι.

Όταν νομίζουν ότι είναι στην κορυφή (χρηματιστηριακές φούσκες) τότε περίμενε τα χειρότερα από αυτούς .Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας που σχεδόν κάθε Αθηναίος νόμιζε ότι θα γίνει πλούσιος από το χρηματιστήριο και σχεδόν κάθε Θεσσαλονικιός αγωνιούσε για να μπει στα κοσμικά με την κάθε χοντρή που είχε βίλα στο Πανόραμα;

Ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στις δυσκολίες. Δεν είμαστε ώριμοι ενήλικες .Φοβισμένα παιδιά είμαστε που ζητάμε βοήθεια. Ας ελπίσουμε οι δυο νικητές να μας την δώσουν

*

Ένα από τα πιο περίεργα εξώφυλλα στην εκδοτική ιστορία του tsagar ήταν το τεύχος της Lifo με εξώφυλλο τον Καμίνη. Θυμάμαι ακόμα το εξώφυλλο με σκηνή από την ταινία Kids στο περιοδικό 01 ή το τεύχος στο κουτί με την Liv Tyler στο ίδιο περιοδικό και την έκπληξη που μου είχαν προκαλέσει όταν πήγα να τα αγοράσω από το περίπτερο. Τίποτα όμως από τα δυο δεν μπορεί να συγκριθεί με το σάστισμα που ένιωσα όταν είδα την άγνωστη μέχρι τότε σε εμένα φάτσα του Καμίνη στο εξώφυλλο της Lifo.Μέχρι τότε τα εξώφυλλα της Lifo έμοιαζαν με τα «όνειρα ενός πιωμένου χιπστερ»(όπως είχε πει και μια φίλη μου).Η Lifo βοήθησε να γίνουν γνωστές οι θέσεις του Καμίνη , ακόμα και η φάτσα του Καμίνη .Επαναλαμβάνω .Δεν ήξερα πως ήταν αυτός ο άνθρωπος μέχρι την στιγμή που τον είδα στο εξώφυλλο. Νομίζω όμως πέρα από την Lifo και το ίντερνετ σημαντικότερο ρόλο στην απόφαση των ψηφοφόρων έπαιξε η εξαθλίωση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Αθήνα.

Εικόνα απο το http://iwdrm.tumblr.com/ που πρώτη φορά είδαμε στην Λαιφο απο την στήλη του Πάνου Μιχαήλ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ