Ένας έλληνας blogger στην Osaka της Ιαπωνίας

Facebook Twitter
0

(το blogging αθώο ξανά)

 αθώο blogging

Το    http://dimitrisjp.blogspot.com/  είναι η  καταγραφή των ημερών του 25χρονου Δημήτρη στην Osaka της Ιαπωνίας και παράλληλα  ένα μάθημα απλότητας ,παρατηρητικότητας και ενθουσιασμού για την ζωή , χρήσιμο   για κάθε blogger.

Όλα ξεκίνησαν με  την αγάπη  που είχε για  την Ιαπωνία από τότε που  ήταν δεκατριών . «Θα ζήσω εκεί» έλεγε και φυσικά το σύμπαν , ω δάσκαλε Κοέλιο , συνωμότησε . Μετά όλα έμοιαζαν με ντόμινο.

Ένας φίλος του είπε για ένα φροντιστήριο Ιαπωνικών στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε στο πανεπιστήμιο , νίκησε σε ένα διαγωνισμό δοκιμίου της Ιαπωνικής πρεσβείας ένα ταξίδι δυο εβδομάδων στο Τόκιο ,   κατάφερε να πάρει μια  υποτροφία και τώρα ζει στην Osaka

 

Ο τρόπος που μεταφέρει στο blog του την καθημερινότητα της Ιαπωνίας μοιάζει με την πρώτη φορά που κάναμε ποδήλατο χωρίς βοηθητικές .Ενθουσιασμός για τον άγνωστο κόσμο που θέλαμε να ανακαλύψουμε . Και πώς να μην είναι έτσι ;

 

Στο πρώτο του  Hanami (σ.σ σημαίνει βλέποντας τα λουλούδια ή πιο συγκεκριμένα βλέποντας τις ανθισμένες κερασιές ) η ομορφιά του  πάρκου του  κόβει την ανάσα , έκπληκτος ανακαλύπτει στο δρομολόγιο με λεωφορείο από Osaka για  Τόκιο ότι δίνουν κουβέρτα ,παντόφλες και μαξιλαράκι για ακόμα πιο άνετο ταξίδι ,στο Hikone θαυμάζει το κάστρο που είναι αφιερωμένο στο γάτο Σαμουράι  , παρακολουθεί το μιούζικαλ wicked και αισθάνεται ικανοποιημένος που καταλαβαίνει το 80% των ιαπωνικών ενώ δεν του φαίνεται άσχημη η ιδέα να κάνει τον παπά σαββατοκύριακα και αργίες για 3000 euro αν περάσει τα 33 και υπάρξει ανάγκη!

 

Την ίδια στιγμή κάνοντας μαθήματα αγγλικών σε ιάπωνες γιατρούς εκπλήσσεται  με την άνεση που μιλάνε για τις δυσκολίες του παρελθόντος τους   σε ένα ξένο , μια κοπέλα στην εστία τον συγκινεί κάνοντας  δώρο στην γιορτή του ένα βάζο με ελιές  όταν έμαθε ότι είναι έλληνας , στέκεται στριμωγμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες σωσίες της Lady Gaga στην Osaka λίγο πριν βγει στην σκηνή και απορεί με το πόσο αδιάφορα ανακοινώνεται  απ τα μεγάφωνα του σταθμού ότι η αιτία για την καθυστέρηση του τρένου είναι μια αυτοκτονία

 

Το blog του Δημήτρη μου θύμισε εκείνες τις παλιές καλές  μέρες που πρωτοδιάβασα την λέξη blog στο Σάββατο βράδυ –Κυριακή πρωί της Ελευθεροτυπίας .Τότε που έβγαιναν οι πρώτοι έλληνες bloggers , μικρά λαμπερά φωτάκια στον ωκεανό του δικτύου , διστακτικά να μοιραστούν κάτι προσωπικό με τον άγνωστο αναγνώστη. Στις μέρες μας η έπαρση κυριαρχεί , τα hits μετράνε περισσότερο από το θέμα , η δικαιολογημένη αγανάχτηση μας  για τα προβλήματα  μας κάνει  να βγαίνουμε εκτός ελέγχου προσβάλλοντας τον άλλο  .Λόγια , λόγια ,λόγια .Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούμε από την απλότητα του Δημήτρη και να  ξαναδούμε την καθημερινότητα ως θαύμα ;  Μήπως να βάζαμε περισσότερη φαντασία ;Μήπως να πετάξουμε τις βοηθητικές και να κάνουμε ποδήλατο στον απέραντο άγνωστο κόσμο;

 

Υ. Γ

Τα γράφω όλα αυτά και σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να δω την καθημερινότητα μου με τα μάτια ενός παιδιού και να την μεταφέρω στο blog . Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή…

 

 

ΥΓ2

Ναι το ξέρω ότι ο άλλος είναι ένας νέος  στην Ιαπωνία και εμείς είμαστε εδώ με  τα προβλήματα μας .Όμως η ματιά  του παρατηρητή  μετράει και όχι το τι παρατηρεί .

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ