Η Ζυράννα Ζατέλη στο φως της τηλεόρασης

Facebook Twitter
0

Zateli

(αλώβητη)

 

Το πιο μυστηριώδες «πλάσμα» που πέρασε το πλατό της εκπομπής  «Η ζωή είναι άλλου» την φετινή χρονιά είναι , μέχρι στιγμής ,  η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη .

 

Και λέω «πλάσμα» και όχι άνθρωπος γιατί η παρουσία της είχε κάτι το μη γήινο σαν να προσγειώθηκε από τον πλανήτη των παραμυθιών στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης.

 

Η ζωή της έτσι όπως την αφηγήθηκε έμοιαζε με παραμύθι. Ο γάμος της με ένα Πορτογάλο , ένας άλλος έρωτας που την έφερε σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας να περπατάει στους δρόμους που κάποτε περπάτησε ο Ντοστογιέφσκι (και αυτό την έκανε περήφανη) ,τα πολλά ετεροθαλή αδέρφια της ,ο ρόλος που έχει παίξει ο αριθμός 7 στην ζωή της (κυκλοφορεί κάθε 7 χρόνια καινούριο βιβλίο ,σκεφτόταν ότι ίσως να το προκαλεί και η ίδια , να μην είναι ένα παιχνίδι της μοίρας) ,οι τρομακτικές μέρες που μια ιδέα δεν μπορεί να βρει την θέση της στις σελίδες , ο πόνος για την  απώλεια αγαπημένων προσώπων  και άλλα τόσα με την κάμερα να πέφτει πάνω στα νεράιδοδάχτυλα  με αυτά τα περίεργα δαχτυλίδια σαν  ξωτικό που βγήκε απ τα βιβλία της.

 

Στο τέλος μίλησε για την καθημερινότητα της . Ζει σε ένα σπίτι χωρίς τηλεόραση με βαλσαμωμένα πουλιά. Τρώει ελάχιστα. Το αγαπημένο της γλυκό είναι το «πλακωτό».Δυο μπισκότα Παπαδοπούλου και ένα λουκούμι στην μέση) και περιμένει να βρει την φράση που θα της ανάψει την σπίθα για να πάει στο επόμενο βιβλίο , κυκλώνοντας ότι τις κάνει εντύπωση σε  παλιές σημειώσεις .

 

Για μια ώρα η Ζατέλη ισορροπούσε τέλεια  ανάμεσα στον πραγματικό και φανταστικό της  κόσμο , λίγο πριν χαθεί στο σπίτι  με τα βαλσαμωμένα πουλιά για να μεταφέρει στο χαρτί όσα τις λένε οι ψυχές.

 

ΥΓ1

Είναι τόσο δύσκολο να βγαίνεις στο φως της τηλεόρασης και να εξακολουθείς να διατηρείς το μυστήριο που σε περιβάλει .Η Ζατέλη το κατάφερε.

 

Υ. Γ2

Η εκπομπή «πετάχτηκε» φέτος στις δέκα το βράδυ της Κυριακής. Πέρσι ήταν απόγευμα στις έξι. Του χρόνου ποιος ξέρει ;

Εκεί στην Κρατική , μάθετε ότι υπάρχουν και τηλεθεατές που δεν περιμένουν να γίνουν γκολ κάθε Σαββατόβραδο με τα  σταθερά σας ντέρτια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ