Ρόλεξ, μανικετόκουμπα και Χρυσή Αυγή

Facebook Twitter
0

Ρόλεξ, μανικετόκουμπα και Χρυσή Αυγή

Αν και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, κατάφερε να κρεμάσει τα σαγόνια των τηλεθεατών της εκπομπής «Πρωταγωνιστές», με την ατάκα «Μου αρέσει η ποίηση. Ιδιαίτερα οι ρομαντικοί ποιητές του 19ου αιώνα» (σ. σ Η βιογράφος του, αναζητείται ανάμεσα στις συγγραφείς best–sellers, που πηγαίνουν στα πρωινάδικα με ψεύτικα νύχια και μαλλιά) ένας απλός ψηφοφόρος του κόμματος, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, με την σύντομη εμφάνιση του στο γυαλί.

Ο άγνωστος καλοζωισμένος άντρας, όρθιος σε κάποιο δρόμο του Κολωνακίου, μίλησε λίγο για τον εαυτό του και το λόγο που τον οδήγησε να ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Μεγάλωσε στη Φιλοθέη. Πήγε σε Αμερικάνικο σχολείο. Έβγαλε το συμπέρασμα, μέσα από την διαδρομή του, ότι οι Έλληνες τα έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Υποκρίνονται τους αριστερούς ενώ τους αρέσει ο αμερικάνικος τρόπος ζωής. Μας μίλησε με μια σχεδόν pop ελαφρότητα, για τις ομοιότητες του Στάλιν με τον Χίτλερ (σ.σ στο μυαλό του ο ένας είναι Αριστερός και ο άλλος Δεξιός) και κατέληξε «Όσο και αν σας φανεί περίεργο, ψήφισα Χρυσή Αυγή γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που νοιάζεται για τους μετανάστες. Τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν γίνει μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο.»

Δυστυχώς δεν δόθηκε περισσότερος χρόνος, σε αυτό τον ψηφοφόρο. Η εκπομπή θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε αυτούς τους «περίεργους» πλούσιους ψηφοφόρους, δίνοντας λεπτομέρειες για το lifestyle τους. Δεν θα είχαν πρόβλημα. Ίσα-ίσα ήταν ο μοναδικός ψηφοφόρος, που εμφανίστηκε χωρίς να κρύβει το πρόσωπο του. Περήφανος, με το μανικετόκουμπο ειδικά για την περίσταση («Βάλε τα καλά Τζόναθαν, εκείνα που αγόρασες από την 5th Avenue, στο τελευταίο μας ταξίδι στην Νέα Υόρκη. Όχι αγάπη μου, δεν είναι too much, μια φορά βγαίνεις στο γυαλί.»), τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω παραδομένα στον αέρα της επιτυχίας, και εκείνο το χρυσό ρολόι, που αν δεν ήταν Ρόλεξ θα έπρεπε να είναι. 

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια, στον κάμεραμαν και στο φευγαλέο του πλάνο, την ώρα που ο ψηφοφόρος έλεγε τις λέξεις «Χρυσή Αυγή» και στην οθόνη εμφανιζόταν το χρυσό ρολόι.

Η εκπομπή θα έπρεπε να ψάξει να βρει, και το 3% του πληθυσμού της Εκάλης, που περήφανα ανακοίνωσε ο αρχηγός ότι τον ψήφισε. Πως να μοιάζουν αυτοί οι άνθρωποι; Τι είδους σκέψεις τους οδήγησαν σε αυτή την επιλογή; Ποιες να ήταν οι αντιδράσεις τους όταν ανακοινώθηκε το υψηλό ποσοστό του κόμματος; Αισθάνονται δικαιωμένοι; Κάνουν παρέα και με άλλους πλούσιους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ή είναι οι «μοναχικοί καουμπόηδες» της Εκάλης;

Αγόρασαν φέτος καινούρια Ferragamo ή έχει χτυπήσει και αυτούς η κρίση ώστε τους έμειναν τα περσινά; Και τέλος, καθάρισαν την πισίνα ή ακόμα;

Σωστά είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος ότι όταν τελείωσε η ευμάρεια, ξύπνησαν τα άγρια ένστικτα. Και πού να δεις όταν συνεχίζεται η ευμάρεια και η βλακεία μένει ξάγρυπνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ