Oι δύο σειρές-κρυμμένα διαμάντια της φετινής χρονιάς

Oι δύο σειρές-κρυμμένα διαμάντια της φετινής χρονιάς Facebook Twitter
18
Oι δύο σειρές-κρυμμένα διαμάντια της φετινής χρονιάς Facebook Twitter

Αν δεχτούμε ότι το αγγλικό χιούμορ καυτηριάζει αλλά είναι εσωστρεφές και ότι το αμερικανικό χιούμορ έχει το χάρισμα του αυτοσαρκασμού αλλά είναι φωνακλάδικο, μια συνεργασία μεταξύ Άγγλων και Αμερικανών θα γεννούσε παιδάκια εσωστρεφή και φωνακλάδικα, κάτι που δε γίνεται. Ο άλλος συνδυασμός θα ήταν παιδάκια με ευστοχία, αυτοσαρκασμό και μέτρο. Και ναι, φέτος έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε όχι μία, αλλά δύο σειρές – συνεργασίες μεταξύ των καλύτερων των δύο χωρών, του HBO και του BBC, προς τέρψη και εβδομαδιαία ευχαρίστηση.

Veep

Το σενάριο είναι συνεργασία ενός Σκωτσέζου με έναν Αμερικάνο, βασισμένο στην αγγλική σειρά του BBC "The Thick Of It", επίσης δημιουργία του ίδιου Σκωτσέζου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «μάστορας της πολιτικής σάτιρας».

 

Ο Armando Giovanni Iannucci έχει περάσει πολλά χρόνια σε διαδρόμους κυβερνητικών κτιρίων, έχει δει πολλούς τσακωμούς στελεχών και έδωσε στους ηθοποιούς πολλές ελευθερίες.


Στη σειρά παρακολουθούμε τη Selina Meyer, η οποία είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και το επιτελείο της, ενώ προσπαθούν να επιπλεύσουν μεταξύ σκανδάλων, γκάφας, συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, γνωρίζοντας το αποκαρδιωτικό γεγονός ότι ο Πρόεδρος είναι τα πάντα, και ο Αντιπρόεδρος ένα Τίποτα. Ποιος νοιάζεται τι λέει ο Αντιπρόεδρος; Κανείς - εκτός κι αν κάνει κάποια γκάφα. Το μόνο που νοιάζει τη Selina είναι να γίνει μια μέρα πρόεδρος στη θέση του προέδρου, αυτό είναι που νοιάζει και το επιτελείο της, το οποίο είναι πιστό μέχρι να γίνει το παραμικρό στραβοπάτημα, και τότε όλοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το πλοίο – στο δευτερόλεπτο.

Oι δύο σειρές-κρυμμένα διαμάντια της φετινής χρονιάς Facebook Twitter
Η Julia Louis-Dreyfus μαζί με τον αληθινό Veep, Joe Biden


Ο αληθινός Veep της Αμερικής, Joe Biden, δήλωσε ότι «η πραγματικότητα είναι ακριβώς έτσι», ότι είναι η αγαπημένη του σειρά, και ζήτησε να γνωρίσει την ηθοποιό, Louis-Dreyfus από κοντά, η οποία έχει λάβει Emmy για την εκπληκτική της ερμηνεία. (Μιλάνε πάρα πολύ γρήγορα. Βρίζουν συνέχεια. Θέλει προσπάθεια. Δεν είναι η σειρά που βλέπεις με το μυαλό σου αλλού).

Family Tree

Παραγωγή HBO – BBC, από τον αγγλο-αμερικανό Christopher Haden-Guest, του οποίου το αγαπημένο είδος είναι το mockumentary, σε συνεργασία με τον Jim Piddock, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη ζωή του στην Αγγλία και πλέον έχει μεταναστεύσει στις ΗΠΑ.


Ο ιρλανδός πρωταγωνιστής, Chris O'Dowd, γνωστός από τη σειρά the IT Crowd, παίρνει τα πάντα στους ώμους του, τα στριφογυρνάει, τα ανασυνθέτει και μας τα παρουσιάζει με όση συστολή, εκνευρισμό, ενθουσιασμό και γοητεία χρειάζεται. Θα μπορούσε να τα λέει όλα μόνος του, να μην υπάρχει άλλος ηθοποιός, και η σειρά δεν θα γινόταν πιο βαρετή.

Oι δύο σειρές-κρυμμένα διαμάντια της φετινής χρονιάς Facebook Twitter


Η σειρά μας παρουσιάζει σε μορφή ημερολογίου/ντοκιμαντέρ την αναζήτηση του κεντρικού χαρακτήρα, ο οποίος ψάχνει να βρει τις ρίζες του. Έχοντας βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι της ζωής του, χωρίς δουλειά, γυναίκα κοινωνική ζωή, προσπαθεί να δώσει ένα νόημα ψάχνοντας το παρελθόν του, το οποίο ελπίζει να είναι γεμάτο ηρωικές ιστορίες, επαναστάτες και καλλιτέχνες, για να ανακαλύψει ξανά και ξανά ότι οι πρόγονοι του ήταν απλώς, κανονικοί άνθρωποι, όμως ο ενθουσιασμός του παραμένει αμείωτος.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: «Αν περνάτε δύσκολες στιγμές, συνεχίστε να αγωνίζεστε και όλα θα πάνε καλά»

TV & Media / Baby Reindeer: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε και τα πράγματα θα πάνε καλά» είπε στα Emmy ο δημιουργός της σειράς

«Πριν 10 χρόνια ήμουν πεσμένος και ξεπεσμένος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτιάξω τη ζωή μου» ήταν το μήνυμα του δημιουργού της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαντ
LIFO NEWSROOM
Παρουσιάστρια του BBC «κόλλησε» στο κινητό και άρχισε να σκρολάρει on air για ένα ολόκληρο λεπτό

TV & Media / Παρουσιάστρια του BBC ήταν on air για ένα ολόκληρο λεπτό αλλά δεν το ήξερε και σκρόλαρε στο κινητό

Η 46χρονη Αννίτα ΜακΒέι κοκκίνισε εμφανώς όταν συνειδητοποίησε ότι οι μεσημεριανές ειδήσεις είχαν «παγώσει» για ένα ολόκληρο λεπτό και οι τηλεθεατές την έβλεπαν να είναι «κολλημένη» στο κινητό της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Εγώ προτείνω live streaming ειδικά για όποιον ζει σε μεγάλη πόλη και έχει την πολυτέλεια "γρήγορης" γραμμής. Δοκιμάστε dailyflix και watchfreemovies. Έχει κάποια ενοχλητικά pop-ups αλλά όχι όταν ξεκινήσεις να βλέπεις τη σειρά/ταινία (και φυσικά δεν εχει υπότιτλους)
To Veep το ανακάλυψα ήδη από πέρισυ, αλλά χαίρομαι που διαβάζω για το Family Tree, δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Όλοι εμεις οι "σειράκηδες" με παρόμοιο γούστο σε ευχαριστούμε!!!(δράττομαι της ευκαιρίας να συστήσω το εκπληκτικό Louie με τον Louis CK.http://www.imdb.com/title/tt1492966/