Βουλγαρία: Διαδηλωτές απέκλεισαν μέσα στη Βουλή υπουργούς και βουλευτές

Βουλγαρία: Διαδηλωτές απέκλεισαν μέσα στη Βουλή υπουργούς και βουλευτές Facebook Twitter
1

Διαδηλωτές πολιόρκησαν χθες το βράδυ το βουλγαρικό Κοινοβούλιο, αποκλείοντας το κτήριο και εμποδίζοντας βουλευτές και υπουργούς να εξέλθουν, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, οπότε και επενέβη η αστυνομία

Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετάνε πέτρες, όταν ήρθε λεωφορείο για να απομακρύνει τους 109 πολιτικούς και δημοσιογράφους και τότε επενέβη η αστυνομία ανοίγοντας με τη χρήση των κλομπ διάδρομο για να περάσει το λεωφορείο. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν 4 άτομα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, μέλη της κυβέρνησης έφυγαν με τεθωρακισμένα της αστυνομίας.


Οι διαδηλωτές ζητάνε την απομάκρυνση της κεντροαριστερής κυβέρνησης του Ορεσάρσκι, του οποίου την παραίτηση ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός Μπορίσοφ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστέι για σήμερα το πρώι αναβάλλεται, καθώς «η ζωή των μελών της βουλής είναι σε κίνδυνο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια