Χάνονται οι φίλοι; Η 'Α, μπα' απαντάει

Χάνονται οι φίλοι; Η 'Α, μπα' απαντάει Facebook Twitter
14

________________

1.

Εχω αρκετους φιλους που εχουν φυγει για το εξωτερικο (ολοι σχεδον ταυτοχρονα). Ο πρωτος χρονος περασε χωρις να πολυ-καταλαβω την απουσια τους: η επικοινωνια ηταν συχνοτερη, τα ταξιδια πηγαινε-ελα το ιδιο. Ομως τωρα συνειδητοποιω πως η ελλειψη καθημερινης επαφης εχει αλλαξει αρκετα τις σχεσεις μεταξυ μας. Καταληγω στο συμπερασμα πως σε γενικες γραμμες οι φιλικες σχεσεις απο αποσταση ειναι πολυ πιο ευαλωτες απο τις ερωτικες, ποια η γνωμη σου;- Viktor

Σ’ αυτό απαντάω με τι δική μου και μόνο εμπειρία: με μερικούς ανθρώπους υπάρχει τέτοιο δέσιμο που τους συναντάς μετά από μήνες και μιλάς λες και τελευταία φορά που τους είδες ήταν η προηγούμενη εβδομάδα. Μάλλον είμαι πολύ τυχερή (γεια σας παλιόπαιδα!)

 

________________

2.

"αγαπητή α μπα

είμαι 30 χώρισα με δική μου πρωτοβουλία αν και μετά ήθελα επανασύνδεση. αυτός ενώ δε με απέρριπτε ακριβώς, παρ όλα αυτά δεν είχε πει και ναι.

τώρα είναι σε άλλη πόλη και κάνει εμφάνιση για λίγες μέρες στην πόλη μου-και στην παρέα μου, αφού έχουμε κοινή- με την γκόμενα.

οι ερωτήσεις μου είναι:

1)δε σκέφτεται ότι υπάρχω και γω και πως μπορεί να νοιώσω?

2) κάνω καλά που μετά από αυτό έχει φάει delete?

3) πότε σταματάς να ζητάς το καλύτερο??"- tabula rasa

Έχουμε μια σπάνια περίπτωση ιστορίας γραμμένης σε απόλυτη ευθεία, με ξεκάθαρο ορίζοντα: Χωρίσατε, βρήκε άλλη.

3. Δεν βλέπω πώς αυτή η ερώτηση συσχετίζεται με τα προηγούμενα. Γενικώς, ποτέ.

2. Αν πιστεύεις ότι δε μπορείτε να μείνετε φίλοι…

1. Τι έκπληξη, δεν είσαι το κέντρο του κόσμου του.

 

 

________________

3.

Γιατί το ρόφημα κακάο ή/και σοκολάτα θεωρούνται παιδικά, σε σχέση με τον καφέ; Σπάνια ακούς να φτιάχνουν στα παιδιά καφέ, σε αντίθεση με κακάο. Ούτε μαζεύονται οι φίλοι για να πιουν έναν καφέ. Γιατί;

Με μπέρδεψες με το «ούτε μαζεύονται οι φίλοι για να πιουν έναν καφέ», νόμιζα ότι αυτό είναι το εθνικό μας σπορ.

________________

4.

Γιατί έκοψες τα "βιονικά αυτιά"; Έχουν λείψει!

Σε όποιον έχουν λείψει επίσης, μπορεί να συμμετέχει στην ελαφριά έκδοση του Α, μπα; (και να συμμετέχει!)

 

________________

5.

"Είναι ένας άντρας ευφυής, μορφωμένος και πολύ εργατικός. Έχει κάνει όμως μία ""κακή"" εργασιακή επιλογή τα τελευταία 10 χρόνια (δημόσιο.. σιγουριά..) που του ***σε το CV και του κόστισε μισό μισθό τον μήνα!

Τώρα είναι προφανές και απολύτως απαραίτητο να διορθώσει το λάθος του ξαναβγαίνοντας στον ""στίβο μάχης""! Αλλά εκτός από το να παραπονιέται και να κινδυνολογεί νυχθημερόν (με αποτέλεσμα να καταθλίβεται και να παραπονιέται ακόμα περισσότερο), δεν κάνει τίποτα άλλο.

Εγώ, η σύζυγος, τι να κάνω για να βοηθήσω-συμπαρασταθώ-δώσω λύση? Γιατί νιώθω τύψεις που θυμώνω με την απραξία του?

 

Νιώθω χαμένη και ανασφαλής (και με το μωρό στην αγκαλιά, προσθέστε Χ10)!

 

PS: Εγώ εργάζομαι επίσης. Μισθός ικανοποιητικός, ωράριο too much για μητέρα... :ο( Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη κάνω."- Γκουήνεβιρ

Μπορείς να προτείνεις να γράψετε μαζί το βιογραφικό του. Μπορείς να ψάξεις και μόνη σου αν υπάρχει καμιά δουλειά (δύσκολο, αλλά μπορείς να αρχίσεις να ρωτάς δεξιά αριστερά, εννοείται να τον προειδοποιήσεις πριν.)Αν μπορείτε να συζητήσετε μεταξύ σας με ψυχραιμία την επόμενη κίνηση, ακόμα καλύτερα.

 

________________

6.

"Αγαπητή Α, μπά

Πιστεύεις πως εκείνοι που σε ρωτούν περί έρωτος και σχέσεων, διαβάζουν τη στήλη σου ή μόνο την απάντηση στη δική τους ερώτηση;

Ή κάτι άλλοι, όπως για παράδειγμα η σημερινή (18/9/12) ερώτηση 11, βλέπουν τις απαντήσεις που δίνεις;  Αν ναι, γιατί να θέλουν να ρωτήσουν κάτι που θα λάβει ειρωνική απάντηση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

jukebox"

Να σου πω την αλήθεια, με την καθυστέρηση που προκύπτει από τις πολλές ερωτήσεις, νομίζω ότι κανείς δεν διαβάζει πια την απάντηση στην ερώτησή του. Συνέχεια μου λένε «σε μένα δεν απάντησες!» και ματοθεό απαντάω σε όλες. Οπότε, παιδιά, να διαβάζετε«Αγαπητή Α,μπα» ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Για το άλλο θέμα, νομίζω ότι οι ερωτήσεις που θέλουν σκαμπίλια έχουν μειωθεί αισθητά.

________________

7.

"Αγαπητή Α μπα,

Μιας και σ αρέσουν τα gif πάρε αυτή τη λίστα, ίσως κάποιο απ αυτά ταιριάξει σε κάποια από τις απαντήσεις σου.

sharing is caring!"- Χρήστος

Το έκανα bookmark! Ευχαριστώ!

 

________________

8.

"Σουχω δύσκολο αγαπητή, γιατί φρονώ πως τα κατέχεις αυτά και τα παίζεις στα δάχτυλα.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνδρες που τρέφονται από τους καυγάδες, τη ζήλεια, την αμφισβήτηση. Ο έρωτας φουντώνει στην υστερία, ενώ ο πολιτισμός και το -σε σέβομαι και αναγνωρίζω και θεωρώ αυτονόητο ότι δεν είμαι μόνο εγώ η ζωή σου αλλά θα πας και στο ματς/ Παρνασσό/ βαφτίσι κάλλιστα χωρίς εμένα, θεωρείται  αδιαφορία και εγγύηση ότι αυτή η συμπεριφορά αποτελεί προθάλαμο του να πετάξει το πουλάκι;; Μήπως πρέπει να δημιουργούμε σκηνικά εκ του μη όντος για παραδειγματισμό του έτερου ήμισυ;; Μηπως να κρατάμε το αντικείμενο του πόθου σε σχετικό περιορισμό, περικόπτοντας αργά και βελούδινα το πεδίο της δράσης του, όσο κι αν αυτό έρχεται σε πλήρη ασυμφωνία με τα πιστευω μας;;

Α και μια γρήγορη. 

Μένεις Κηφισσιά, μένει Φάληρο. Γυρνάτε κατάκοποι από εκδρομή -οδηγεί αυτός. Δεν παίζει να μείνει κανείς στο σπίτι του άλλου, δεν υπάρχει προετοιμασία για να πάτε δουλειά την άλλη μέρα. Αφήνετε τους υπόλοιπους πχ Νέα Σμύρνη. Να σε πάει, ή να πάρεις ένα ταξί;; "-Silk ribbon

Και μετά λέμε πού πήγε το φεμινιστικό κίνημα. Ναι, υπάρχουν άντρες που τρέφονται από τους καυγάδες (και γυναίκες, και παιδιά), αλλά γιατί να διαλέξεις έναν τέτοιον, αν δε σου κάνει;

Μην υποκύπτετε στο ρόλο της γυναικούλας για να ξεμπερδεύετε. Υπάρχουν άντρες που θέλουν δυνατές, σταθερές και ανεξάρτητες γυναίκες. Ψάξτε τους. Επιβραβεύστε τους. Μην τρέφετε το τέρας.

(Πάρε ένα ταξί μωρέ, κουράστηκε ο άνθρωπος να οδηγάει. Και την άλλη φορά, ας πάρει αυτός. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον.)

________________

9.

Ο μιμητισμός είναι ένδειξη περισσότερο ζήλειας ή έλλειψης προσωπικότητας?- supergirl

Όλοι κάποιους έχουμε για αναφορά. Αν μπορούσα να μιμηθώ την Τσέλσι Χάντλερ πάντως, θα το έκανα γιατί απλά είναι φοβερή.

 

________________

10.

αγαπητή Α Μπα, θα μου πεις δυο-τρεις συγγραφείς ή βιβλία που πραγματικά αγαπάς;- Nathan

Καλά, αλλά δε θα πρωτοτυπήσω. Θέλεις καμιά κατοσταριά; Από τους γίγαντες, Ντίκενς, Μαν, Χέμινγουεϊ, Τζόις, Κάφκα. Από τους πιο σύγχρονους, Ίαν Μακ Γιούαν, Ροθ, Γκίμπσον, Έλις, Ντικ.

________________

11.

Γιατί στα στυλό έχει επικρατήσει το μπλε χρώμα, ενώ στους υπολογιστές-έντυπα το μαύρο;- black ink

Ωραία ερώτηση. Το έψαξα, και κανείς δεν φαίνεται να ξέρει με σιγουριά, αλλά μια εξήγηση που φαίνεται καλή είναι ότι το μπλε φαίνεται αμέσως σε επίσημα έγγραφα (που ήταν γραμμένα με μαύρο) κι έτσι ξεχωρίζει η υπογραφή, κι έτσι γινόταν/γίνεται εύκολος διαχωρισμός μεταξύ πρωτότυπου έγγραφου και αντίγραφου. Τώρα οι εκτυπώσεις γίνονται με μαύρο γιατί το μαύρο δεν ξεθωριάζει όπως τα άλλα χρώματα και αναπαράγεται καλύτερα.

________________

12.

"Γιατί διάολο κυνηγάει ο Δρακουμέλ τα Στρουμφάκια;"- Νεανίας

Γιατί είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ.

 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
@1η Ερώτηση: Αν υπάρχει δέσιμο, ακόμα και να κάνεις χρόνια να δεις τον άλλον, η φιλία δεν πεθαίνει. Και το λέω εκ πείρας. Ο πιο στενός μου φίλος, που μοιραστήκαμε μαζί το φαγητό, τη στέγη, τις ερωτικές ανασφάλειες, τις απογοητεύσεις, κι όλες τις δυσκολίες των σπουδών, μένει τα τελευταία δεκαέξι χρόνια στο Λος Άντζελες (καλή ώρα!) Μέσα σ' αυτά τα χρόνια συναντηθήκαμε μόνο μια φορά, κι αυτό πριν από επτά χρόνια. Όταν με συνάντησε στο αεροδρόμιο, απλά ήταν σαν να βλεπόμασταν για καφέ, μετά από χωρισμό εβδομάδων. Περάσαμε μια βδομάδα στην κουζίνα του σπιτιού του μιλώντας... Εξαιτίας του, πριν χρόνια πήραμε τον πρώτο μας υπολογιστή, ο συμφεροντολόγος άντρας μου με έπεισε πως θα μπορούσα να επικοινωνώ με το φίλο μου. Μιλάμε συνέχεια από τηλέφωνο και skype και εκπλήσομαι πόσα κοινά όνειρα έχουμε μοιραστεί, πόσο κοντά είναι οι αποφάσεις που πήραμε στη ζωή μας, χωρίς να το ξέρουμε... Και δεν μοιάζουμε κάθόλου, οι δρόμοι που τραβήξαμε, επιφανειακά, είναι πολύ διαφορετικοί... Τώρα σας γράφω ξύπνια απ' τις επτά το πρωί, μόνο και μόνο γιατί συμφωνήσαμε να μιλήσουμε.... Ναι, νιώθω πολύ ευλογημένη.
Και επί της #12 ερωτώ: Yπάρχει στον κόσμο μας κάτι σε στρουμφ-μπλε που να είναι νόστιμο? Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κάτι που να μην με αηδιάζει σε αυτές τις αποχρώσεις (εκτός απο το μπουκάλι του Bοmbay Sapphire, αλλά και πάλι λόγω περιεχομένου)..
Τα στρουμφάκια τα κυνηγάει για να φτιάξει ένα φίλτρο που νομίζω τον κάνει δυνατό μάγο αλλά δεν θυμάμαι κι ακριβώς. Πάντως για το φίλτρο τα κυνηγάει όχι γιατί είναι πεντανόστιμα.