Οι άνεργοι πρέπει να εργάζονται για το δήμο στο Ρότερνταμ

Οι άνεργοι πρέπει να εργάζονται για το δήμο στο Ρότερνταμ Facebook Twitter
3

Στο Ρότερνταμ δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος άνεργος και να εκμεταλλεύεται χωρίς υποχρεώσεις, τη βοήθεια του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οχτώ ώρες την εβδομάδα για το δήμο, ως καθαριστές δρόμων για να παίρνουν από το ολλανδικό κράτος το επίδομα αλληλεγγύης.


«Θα λάβεις βοήθεια από την κοινωνία αν το έχεις ανάγκη, αλλά η κοινωνία περιμένει ως αντάλλαγμα ότι θα κάνεις κάτι και για εκείνη αν είσαι σε θέση να το κάνεις», εξηγεί στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιδήμαρχος του Ρότερνταμ, Marco Florijn. «Δεν γίνεται να έχουμε κάποια μαύρη εργασία και να λαμβάνουμε την ίδια στιγμή (το επίδομα)», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι οχτώ ώρες εργασίας την εβδομάδας είναι μόνο ένα μέρος του ευρύτερου προγράμματος το οποίο προβλέπει 20 ώρες συνολικά την εβδομάδα. Οι μακροχρόνιοι ανέργοι που βρίσκονται κόντα στην ημερομηνία λήξης απολαβής του επιδόματος, πρέπει να παρακολουθούν για δεκαπέντε εβδομάδες ειδικά σεμινάρια που θα τους βοηθήσουν να βρουν κάποια εργασία. Σημειώνεται ότι το επίδομα ανεργίας στο Rotterdam είναι περίπου  830€ ανά άτομο.

Όπως αναφέρει η Le Monde, μπορεί ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Werk loont (Η δουλειά αποφέρει) να είναι η ενθάρρυνση των ανέργων να βρουν όσο το συντομότερο δυνατόν μία νέα δουλειά, αλλά σε δεύτερο χρόνο βγαίνει κερδισμένος και ο δήμος καθώς μειώνονται οι δαπάνες του.



3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Έχουμε και λέμε : Όχι ασφάλιση, όχι ένσημα, αντί για κανονικό μισθό, επίδομα για τους ανέργους. Είναι που ο δήμος του Ρότερνταμ δεν ανέχεται την εκμετάλλευση . . .
πολύ έξυπνο, καλό θα ήταν να σκεφτόμασταν κι εμείς μια τέτοια πρόταση, αλλά όπως αναφέρει το πρώτο σχόλιο θα γινόταν χαμός σε προσπάθεια εφαρμογής της.
Πραγματικα εξαιρετικη κινηση σε πολλαπλα επιπεδα. Θλιβομαι ομως οταν σκεφοταμαι στην χωρα μας ποσοι και ποσοι θα εφερναν τα πανω κατω αν γινοταν τετοια προταση.