Άσαντ: «Μην κάνετε την πυριδιταποθήκη να εκραγεί»

Άσαντ: «Μην κάνετε την πυριδιταποθήκη να εκραγεί» Facebook Twitter
2

Με αποκλειστική συνέντευξη του στον ανταποκριτή της εφημερίδας «Le Figaro”, ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προειδοποιεί τη Δύση για την περίπτωση επίθεσης, αμφισβητεί τις αιτιάσεις περί χρήσης χημικών όπλων ενώ απευθύνει προειδοποίηση και στη Γαλλία ότι θα υπάρξουν συνέπειες στην περίπτωση επέμβασης.

Ο Άσαντ λέει στη συνέντευξη αυτή ότι όποιος μιλά για χρήση χημικών όπλων από το στρατό του θα πρέπει να προσκομίσει και αποδεικτικά στοιχεία, ενώ διερωτάται πώς είναι δυνατόν να το κάνει αυτό ο στρατός σε μια περιοχή όπου υπάρχουν στρατιώτες του. «Πού είναι η λογική;», λέει. «Οι κύριοι Ομπάμα και Ολάντ δεν έχουν δώσει καμία απόδειξη ούτε στο λαό τους», σημειώνει.

Προειδοποιεί επίσης ότι σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα του κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες, καθώς «η Μέση Ανατολή είναι μια πυριτιδαποθήκη, και η φωτιά πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τη συριακή απάντηση, αλλά τι μπορεί να συμβεί μετά το πρώτο χτύπημα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Ο έλεγχος της κατάστασης χάνεται, όταν η πυριτιδαποθήκη εκρήγνυται. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα εξαπλωθούν. Ο κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου υπάρχει».

.

Ο Άσαντ απευθύνει και προειδοποίηση προς τη Γαλλία, της οποίας αποικία υπήρξε στο παρελθόν η Συρία και υπάρχουν ακόμη γαλλικά συμφέροντα εκεί. Στην ερώτηση, αν η Γαλλία έχει καταστεί εχθρική προς τη Συρία χώρα, ο Άσαντ απαντά: «Όποιος συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής τρομοκρατίας είναι εχθρός του λαού της Συρίας. Οποιοσδήποτε αναλαμβάνει δράση εις βάρος των συμφερόντων της Συρίας και των πολιτών της, είναι εχθρός. Οι Γάλλοι δεν είναι εχθρός μας, αλλά η πολιτική του γαλλικού κράτους είναι εχθρική προς το λαό της Συρίας. Στο βαθμό που η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης είναι εχθρική προς το λαό της Συρίας, θα είναι εχθρός μας. Η εχθρότητα αυτή θα τελειώσει όταν η γαλλική κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. Θα υπάρξουν επιπτώσεις, αρνητικές φυσικά, για τα συμφέροντα της Γαλλίας».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το ιδιο εργο το εχουμε δει αρκετες φορες,προσωπικα θεωρω οτι θα γινει επεμβαση τυπου Σερβιας.Μικρης διαρκειας,ουτε ενας Αμερικανος δεν θα πατησει ποδι στη Συρια,θα βομβαρδισουν τις υποδομες τους και τελος .Καθολη την διαρκεια ο Ασαντ και οι αξιωματουχοι του θα κανουν δηλωσεις για το πως θα καταστρεψουν μια για παντα τους Αμερικανους.Στο τελος θα τον βρουν να κρυβεται σε καμια τρυπα και την γυναικα του να ψωνιζει στο Λονδινο.