Ίσως μια γκάφα του Κέρι να σώσει την ειρήνη

Ίσως μια γκάφα του Κέρι να σώσει την ειρήνη Facebook Twitter
1

Μια λεκτική γκάφα του Τζόν Κέρι, είναι πιθανό να σώσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αφού σύμφωνα με άρθρο γνώμης στο CNN, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, ανέφερε την πιθανότητα, αν η Συρία παρέδιδε το χημικό οπλοστάσιό της να μην προχωρούσαν οι ΗΠΑ σε επέμβαση. Λίγο αργότερα ο Κέρι προσπάθησε να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για «ρητορικό σχόλιο», όμως τη δήλωση αυτή είχε ήδη προλάβει να εκμεταλλευτεί η Ρωσία. Στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα  ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας με τον Σύρο ομόλογό του, ο Λαβρόφ πρότεινε την παράδοση από τη Συρία στη διεθνή κοινότητα, του χημικού οπλοστασίου της, ο Μουάλεμ χαιρέτησε την πρωτοβουλία και η Μόσχα φάνηκε να κερδίζει στο διπλωματικό παιχνίδι.

Λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η αξιόπιστη απειλή ενός αμερικανικού σχεδίου, προκάλεσε το διπλωματικό άνοιγμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή, αν η συριακή κυβέρνηση παραδώσει τα χημικά, θα είναι αυταπόδεικτο στοιχείο ότι αυτή τα χρησιμοποίησε κι όχι η αντιπολίτευση, άρα δεν ήταν υποχθόνια δουλειά των ΗΠΑ, άρα σωστά υποστήριζε την επιχείρηση;Τελικά, υποστηρίζουμε την ειρήνη με κόστος τα χημικά του κάθε αλλόφρονα ηγέτη;Υποστηρίζουμε τη σύρραξη με συμμετοχή 3-4 δυνάμεων, όπως στην Αλγερία;Η διπλωματική λύση είναι η μόνη διέξοδος, αρκεί να την υποστηρίξουν χωρίς παιχνίδια όλοι.