Guardian: «Ο πρώτος Έλληνας που πέθανε από τα χέρια της Χ.Α.»

Guardian: «Ο πρώτος Έλληνας που πέθανε από τα χέρια της Χ.Α.» Facebook Twitter
23

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, έκανε τον γύρο του κόσμου και όπως ήταν επόμενο, έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Η γαλλική Liberation, αναφέρεται στο χρονικό της δολοφονίας από «νεοναζιστές» ενώ οι αναγνώστες της γράφουν στο σάιτ σχόλια, όπως «Διογένη βγες από το πυθάρι σου. Η Δημοκρατία είναι νεκρή» κ.α. Παράλληλα η δολοφονία έχει ανοίξει και συζήτηση για τη δική τους ακροδεξιά και τον τρόπο αντιμετώπισης της.

Στη βρετανική Guardian πάλι ο συντάκτης υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. ενώ χαρακτηρίζει τη δολοφονία «προσχεδιασμένο έγκλημα», χαρακτηρίζοντας τον Παύλο Φύσσα, ως «τον πρώτο Έλληνα που πέθανε στα χέρια της Χρυσής Αυγής, η οποία μέχρι πρόσφατα φύλαγε το δηλητήριο της αποκλειστικά για τους μετανάστες».

Γράφει επίσης ότι η Χ.Α. κατηγορείται ότι «μισθώνει» τη βία για να ενισχυθεί δημοσκοπικά και αναφέρεται στις επιθέσεις στο Πέραμα και στα επεισόδια στο Μελιγαλά.

Κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει ότι σύμφωνα με φήμες «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο σε ένα κόμμα στο οποίο οι φανατικοί του υποστηρικτές θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες σε έναν ένοπλο αγώνα με στόχο να εκθρονίσουν το πολιτικό σκηνικό, το οποίο κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας».

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM