Tattoo Removal για Χρυσαυγίτες.
Όσοι προσελκύσουν τους περισσότερους Έλληνες που χτύπησαν ναζιστικά σύμβολα στο σώμα τους θα βγάλουν τρελά λεφτά.
Ο Κώστας Α. εντόπισε στο newsletter ενός εντύπου για τους Δερματολόγους (το Δερματολογικά Νέα), την παρακάτω διαφήμιση, που δεν θα περιμένα ποτέ να δω.
Ναι, είναι αληθινή.
Ο κύριος Τζέρμιας, που μέχρι σήμερα εικάζω ότι ασχολούνταν περισσότερο με ΣΜΝ, παιδικές δερματοπάθειες, θεραπείες μαλλιών και ακμής απ' ό,τι με αφαίρεση σβάστικας απ' το σώμα,
είδε το μέλλον - και διαφημίζεται πλέον εντελώς στοχευμένα.
Σε άρθρο που βάλαμε νωρίτερα, με στοιχεία από την Καθημερινή, διαβάζω:
Τρέχουν να «σβήσουν» τα ναζιστικά τατουάζ - Καθημερινά τα ραντεβού:
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα. Τα τηλεφωνήματα είναι καθημερινά από κόσμο που ρωτάει για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης», λέει στην Καθημερινή, ο δερματολόγος.
«Οι περισσότεροι λένε ότι τα έκαναν απερίσκεπτα και τώρα έχουν δει τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και φασισμός. Υπάρχουν και πολλοί επίσης που δεν θέλουν να δίνουν πια στόχο. Μην ξεχνάμε ότι έχει γίνει ένας φόνος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν θέλουν, λοιπόν, να πηγαίνουν στην παραλία ή στο γυμναστήριο και να φαίνονται στο σώμα τους σβάστικες και τέτοια. Φοβούνται. Εδώ οι αρχηγοί τους απαρνήθηκαν τον ναζισμό, πώς θα βγουν αυτοί έτσι έξω; Το ζήτημα φυσικά είναι να βγει από το μυαλό τους και όχι μόνο από το δέρμα τους», καταλήγει ο κ. Τζερμιάς.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του πλαστικού χειρουργού Σπύρου Βλάχου. «Γενικά πολύς κόσμος μετανιώνει για τατουάζ που έκανε νεότερος. Έχει υπολογιστεί διεθνώς ότι το 40% όσων έχουν τατουάζ κάποια στιγμή θα θελήσουν να το βγάλουν. Πάντα δηλαδή ερχόταν κόσμος που ζητούσε να αφαιρέσω σβάστικες και ανάλογα σύμβολα από το μπράτσο, την πλάτη, τον λαιμό». Τι σας έλεγαν; ρωτάμε. Για ποιο λόγο τα έβγαζαν; «Οταν ο άλλος έχει πιστόλι στην τσέπη, δεν ρωτάς τέτοια πράγματα. Απλά... βγάζεις», λέει γελώντας.
Υπάρχει βεβαίως και η «παραλλαγή» σε τατουάζ που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν από το σώμα τους. «Έρχονται σ' εμάς να τα μετατρέψουμε σε κάτι άλλο», λέει ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης στούντιο τατού στην Αθήνα. Όπως λέει, τα προηγούμενα χρόνια τα στούντιο κατακλύζονταν από κόσμο που ήθελε να «χτυπήσει» τέτοια σύμβολα, ενώ τα μαγαζιά που αρνούνταν να τα κάνουν «χαρακτηρίζονταν» από τον χώρο.
«Τώρα γίνεται το αντίστροφο. Οι ίδιοι που ελαφρά τη καρδία έκαναν μια σβάστικα, έρχονται σήμερα να την καλύψουν. Οι περισσότεροι δεν λένε τίποτα, σκύβουν το κεφάλι και απλά ζητούν να μετατρέψουμε το τατού σε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι ντρέπονται».
σχόλια