David Byrne εναντίον streaming

Facebook Twitter
6

Μετά τις πρόσφατες βιτριολικές δηλώσεις του Thom Yorke των Radiohead εναντίον του Spotify ("the last desperate fart of a dying corpse"), άλλος ένας καλλιτέχνης προστίθεται στη λίστα των haters των online υπηρεσιών αναμετάδοσης μουσικής.

Ο frontman των Talking Heads, υποστηρίζει σε ένα εκτενές άρθρο του στον Guardian, ότι το μοντέλο αυτό λειτουργεί παρασιτικά ως προς τη μουσική παραγωγή ('The internet will suck all creative content out of the world'), ενώ προσθέτει, ότι εάν επικρατήσει, πολλοί καλλιτέχνες θα ψάχνουν για δουλειά σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Thom Yorke και ο David Byrne, όσο και μουσικοί όπως οι Metallica, Bob Dylan και Pink Floyd, έχουν αποστασιοποιηθεί από το spotify, αποσύροντας κομμάτια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρη τη δισκογραφία τους από την εν λόγω υπηρεσία.

"Κυριαρχία και μονοπώλιο είναι τα ονόματα του παιχνιδιού ατην αγορά του Web", προσθέτει ο Βρετανός καλλιτέχνης.

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Διαβασα τη δηλωση του Yorke, και αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα βαζει οχι με το Ιντερνετ ως μεσο, αλλα με τα συγκεκριμενα σαιτ, γιατι, οπως λεει, οι καλλιτεχνες αμοιβονται μηδαμινα. Και ενιωσε πως επρεπε να παρει θεση, παρολο που ο ιδιος δεν αντιμετωπιζει προβλημα επιβιωσης, και να στηριξει τους νεους μουσικους, οι οποιοι παιρνουν φραγκοδιφραγκα, ενω η πλατφορμα 'τα κονομαει'.
ο Byrne με τις μουσικες του ηταν παντα πολυ μπροστα απο την εποχη του,κατι ξερει παραπανω...Για ποιο πράγμα; Για μουσική να υποθέσω; Γιατί το να είσαι πολύ μπροστά από την εποχή σου στη μουσική, δεν έχει σχέση με κάτι άλλο. Talking heads 1975-1991, τέλη 80 οι πρώτοι ISPs.
ξεφτιλιστικαν και απαξιωθηκαν τα παντα με τετοιες ταχα μου υπηρεσιες , προσπαθω να δικαιολογησω την αναγκη του κοσμου να θελει να ειχει προσβαση στα παντα δωρεαν ,αλλα το τιμημα που πληρωνει οσο αναφορα το δημιουργικο κομματι των νεων καλλιτεχνων στο συνολο ειναι να παιρνει ενα τριτης κατηγοριας αναλοσημο υλικο ...
Εκτός απο μουσική ιδιοφυΐα, για'μένα ο Byrne είναι και προσωπικό ίνδαλμα όσο μπορώ να τον παρακολουθώ.Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο του στον guardian για να αξιολογήσει και όλη την επιχειρηματολογία του. Όπως ήμουν σχεδόν βέβαιος, η βασική του διαφωνία δεν αφορά τον ίδιο ή τους Radiohead πχ., αλλά τους νέους καλλιτέχνες και την κουλτούρα της μουσικής και της δημιουργίας της γενικά.