Έρχονται συλλήψεις μεγαλογιατρών

Έρχονται συλλήψεις μεγαλογιατρών Facebook Twitter
2

Συλλήψεις μεγαλογιατρών αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τις αρχές, για ένα σκάνδαλο το οποίο αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ και «παρακλάδια» του έφτασαν και στη χώρα μας.

Πρόκειται για την υπόθεση του κυκλώματος που έπαιρνε χρήματα προκειμένου να προωθεί μέσω  χειρουργικών επεμβάσεων ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά είδη και υλικά της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson .

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2012 στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετίζεται με μίζες τουλάχιστον 18 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας και σε αυτό εμπλέκονται μεγάλα  ονόματα γιατρών, ακόμη και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων.

Κλήσεις για απολογία αναμένεται να σταλούν σε 9 μεγαλογιατρούς και σε δύο Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι προωθούσαν τα συγκεκριμένα είδη. Διερευνάται και η εμπλοκή στελεχών του υπουργείου Υγείας εκείνης της περιόδου αλλά και οι σχέσεις μελών διοικήσεων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ο εισαγγελέας κ. Γεωργουλέας συνένωσε τρεις σχετικές δικογραφίες που εκκρεμούσαν στη δικαιοσύνη ενώ παράλληλα επέκτεινε την ποινική δίωξη, ζητώντας να προστεθεί και το κακούργημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, που αφορά την υπερκοστολόγηση κατά 35% του ιατρικού υλικού.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν η Johnson&Johnson ήρθε σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καταβάλλοντας 70 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η μέχρι στιγμής έρευνα αποκάλυψε τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών σε τράπεζες της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου, καθώς και ένα πολύπλοκο δίκτυο off shore εταιριών.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Άντε!!Δεν το περίμενα αυτό!Πλάκα μας κάνουν? Τώρα το ανακάλυψαν? Όσοι εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται με γιατρούς, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν.. Οι μίζες πάνε κ έρχονται! Άντε καιρός για φυλακή μερικοί μερικοί..
Άλλη μια περικοκλάδα που έφτασε και στην Ελλάδα. Ψέμα θα ΄ναι δεν μπορεί, ζούμε εποχές 2004 και Γιουροβίζιον Παπαρίζου. Οχι όλες τις πρωτιές μαζεμένες, μία μία να τις φχαριστιέμαι.