Καθηγητής σε σχολείο φέρεται να απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φωνάξει τη Χ.Α. να τους χτυπήσει

Καθηγητής σε σχολείο φέρεται να απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φωνάξει τη Χ.Α. να τους χτυπήσει Facebook Twitter
4

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, για περιστατικό που συνέβη στο 46ο Γυμνάσιο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Καθηγητής του σχολείου φέρεται να απείλησε για άγνωστο λόγο αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να τους χτυπήσει.

Σύμφωνα με το star, όταν Έλληνες μαθητές αντέδρασαν έντονα υπερασπίζοντας του συμμαθητές τους, ο καθηγητής τους απέβαλλε από την τάξη.

Στο κανάλι δηλώσεις έκανε η διευθύντρια  του σχολείου κυρία Βάντα Τσέλιου η οποία είπε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»

Και πρόσθεσε: «Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην πολιτική του σχολείου που όπως είπε, «δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή».

«Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής. Εγώ λέω πως αυτή είναι η κουλτούρα τώρα αν μέσα σε αυτό υπάρξει ένα περιστατικό, το σχολείο έχει τα αντισώματα  του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες», είπε η κ. Τσέλιου.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Me ti gnosti apotelesmetikotita ton 'esoterikon diadikasion' ton diaforon thesmon stin Ellada. Na koimomasaste oloi isychoi. Alitheia, me pio dikaioma i diefthintria to theorei monon esoteriko thema tou scholeiou tis? Yparchei katapatisi arthron tou syntagmatos (toulachiton elpizo na yparchei schetiko arthro sto elliniko syntagma), pantos yparchei -an ontos egine, kai opos einai i katastasi stin Ellada tha pisteva kai cheirotera- katafori katapatisi synthikon tis EE. Den prokeitai peri enos midaminou topikou provlimatos, opos thelei na to parousiasei i Diefthintria. O ypourgos Paideias mallon tha siopisei, ante to poly na minisei kai kamia efimerida.
"...το σχολείο έχει τα αντισώματα του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες», είπε η κ. Τσέλιου."Πέραν των υπόλοιπων γενικοτήτων και αερολογιών, έρχεται το υπέροχο αυτό κλείσιμο περί εσωτερικής αντιμετώπισης. Καμία σύσταση δηλαδή (και αν) και ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Το θέμα είναι να υπάρξει αντίδραση από τους γονείς γιατί το σχολείο προφανώς και δεν προτίθεται να λάβει μέτρα!