Λάρισα: Καταδικάστηκε καθηγητής σε ΤΕΙ για δωροδοκία

Λάρισα: Καταδικάστηκε καθηγητής σε ΤΕΙ για δωροδοκία Facebook Twitter
5

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφου και για παράβαση του άρθρου 230 του ΠΚ. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν 14 άτομα (παλιοί σπουδαστές του ιδρύματος), που κατηγορούνταν για ενεργητική δωροδοκία. Η ποινή μετατράπηκε προς 10 ευρώ ημερησίως και το δικαστήριο όρισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο καθηγητής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο καθηγητής το 2008 ζήτησε από σπουδαστές χρήματα, προκειμένου να πάρουν βαθμό που θα τους επέτρεπε να προβιβαστούν στο μάθημά του και στη συνέχεια βεβαίωσε στα βαθμολόγια ότι οι σπουδαστές είχαν περάσει το μάθημα στις εξετάσεις. Επίσης, στις αρχές του έτους 2010, «έχασε» τα γραπτά δοκίμια των μαθητών των εξετάσεων Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2010 και στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2010, δήλωσε ψευδώς ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του στο ΤΕΙ και έκλεψαν τα γραπτά των σπουδαστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM
Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Ελλάδα / Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Η εξέταση της μάρτυρα από τον εισαγγελέα πήρε ιδιαίτερη τροπή όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ο διάλογος που ακολούθησε προκάλεσε αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Σαντορίνη:

Ελλάδα / Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίσουμε

«Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά τους κατοίκους που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια