Süddeutsche Zeitung: «Ο ταλαντούχος κ. Σαμαράς»

Süddeutsche Zeitung: «Ο ταλαντούχος κ. Σαμαράς» Facebook Twitter
12

Άρθρο της αφιερώνει σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» και υπότιτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και κάνει λόγο για “θεαματικό comeback“ της χώρας του. Ωστόσο, σημαντικές μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται ή να εφαρμόζονται με βραδείς ρυθμούς».

Όπως αναφέρει η «Deutsche Welle», η γερμανική εφημερίδα γράφει πως το μήνυμα του κ. Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ότι «η Ελλάδα ζει», ότι ο ίδιος «δεν θέλει να ξανακούσει για Grexit», αλλά προτιμά να μιλά «για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά τονίζει ότι η Ελλάδα κατάφερε ένα θεαματικό comeback. «Και επειδή αυτό το comeback δεν είναι αισθητό στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο της Süddeutsche Zeitung για μια επίθεση γοητείας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι αυτό που θέλει πραγματικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι η απομείωση του χρέους και η ώρα της αλήθειας θα έλθει τον Απρίλιο του 2014 όταν η Eurostat δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της ευρωζώνης για το 2013 και  θα επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. «Εάν ήταν στο χέρι του Σαμαρά θα ζητούσε την ίδια μέρα από τους εταίρους άφεση του χρέους», εκτιμά η εφημερίδα παρατηρώντας όμως ότι αυτό θέλει να αποτρέψει η Μέρκελ που φοβάται άνοδο των πολέμιων του ευρώ. Ο Σαμαράς επιχειρηματολογεί αντίστροφα. «Μόνο εάν οι εταίροι στην ευρωζώνη υποχωρήσουν εγκαίρως, θα αποτραπεί στην Ελλάδα η νίκη του λαϊκιστή Τσίπρα στις ευρωεκλογές», τονίζει η εφημερίδα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο συντάκτης του άρθρου παρέλειψε να αναφέρει ότι ο "γοητευτικός" Σαμαράς έχει ταλέντο στην κωλοτούμπα, στην υποκρισία και στο ψέμα.Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.
@Λήδα 25.11.2013 | 18:23Καθόλου δεν τα παρέλειψε. Αυτός που τα παρέλειψε είναι ο συντάκτης της παρούσας ανάρτησης. Τα «γοητευτικός» και «ταλαντούχος» του γερμανικού άρθρου σημαίνουν «απατεώνας».
@ΤΝΚΣ 25.11.2013 | 21:53Καλή ερώτηση. Αν δινόταν στους Γερμανούς η δυνανότητα να εκλέξουν εκείνοι τη δική μας κυβέρνηση, τότε θα ψήφιζαν υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Ποιο κόμμα όμως θα εμπιστεύονταν για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις; Αδύνατον να φανταστώ. Ξέρω κάποιους που μάλλον θα διάλεγαν τον ΣυΡιζΑ λόγω της ιδεολογίας τους, συγκεκριμένα διότι πιστεύουν ότι το χάλι μας οφείλεται σε μια διεφθαρμένη ανώτερη τάξη (και όχι, ας πούμε, και σ’ έναν εξίσου διεφθαρμένο λαό). Αλλά αυτοί είναι μειονότητα.@Λήδα 26.11.2013 | 00:22> όπως έγινε η ανάρτηση εδώ και αλλού που το διάβασα ήταν σαν να τον δόξαζαν οι Γερμανοί.Πράγματι. Να μην αντιλήφθηκαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι την ειρωνεία;
@ΤΝΚΣ 26.11.2013 | 22:08Τι να τους πω; Τι κόμμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα;Φυσικά και προτιμούν να μη μας δανείζουν. Νιώθουν ότι έχουν μπλέξει σε κάτι χωρίς τη θέλησή τους κι ευχαρίστως θα ξέμπλεκαν αν μπορούσαν. Αλλά δεν μπορούν, διότι οι επιπτώσεις μιας ελληνικής χρεοκοπίας πάνω στο ευρώ είναι απρόβλεπτες.
@ΤΝΚΣ 29.11.2013 | 03:21> τί αρνητικό θα τους συμβεί αν χρεωκοπήσει η Ελλάδα;Κανείς δεν ξέρει, αυτό είναι το πρόβλημα. Θεωρητικά μπορεί να καταποντιστεί το ευρώ, να ξεσπάσει πρωτοφανής οικονομική κρίση, να διαλυθεί η ΕΕ κλπ. Κάποιοι έχουν υπολογίσει ότι το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλάσιο του κόστους της βοήθειας προς την Ελλάδα. Για έναν πολιτικό είναι πολύ δύσκολο να πάρει μιαν απόφαση της οποίας οι συνέπειες είναι άγνωστες, γι' αυτό προτιμά τον ασφαλέστερο δρόμο.
Άρα, κακώς κάποιοι Γερμανοί θέλουν να πάψουν να μας δανείζουν. Είναι πολύ εύκολο να το πιστεύουν, πολύ δύσκολο να το υπερασπιστούν.Και η Μέρκελ, είναι αγνά ευρωπαιστική.(Στιγμές φαίνεται πάντως σαν το ζήτημα να είναι να μην πάψει να δανείζεται η Ελλάδα και όχι να μην χρεοκοπήσει. Γιατί; Φαίνεται δε η τρέχουσα εφαρμογή του Μνημονίου να το επαληθεύει αυτό. Ότι δηλαδή, δεν έχει σημασία αν το χρέος αυξάνεται. Αρκεί αυτό να κατοχυρώνει το ότι θα χρειαζόμαστε δανεισμό.Χρεώνομαι άρα υπάρχω.)Αλήθεια, τα συμφέροντα ή οι θυσίες των δύο λαών είναι κοινά για χάρη του ευρώ;Thanx:)
@ΤΝΚΣ 30.11.2013 | 18:11> Άρα, κακώς κάποιοι Γερμανοί θέλουν να πάψουν να μας δανείζουν. Είναι πολύ εύκολο να το πιστεύουν, πολύ δύσκολο να το υπερασπιστούν.Πολλοί Γερμανοί είναι έξω φρενών με την παραποίηση των στατιστικών που είχε κάνει η Ελλάδα και θεωρούν ότι για την ανήθικη αυτή πράξη οφείλει να τιμωρηθεί. Όμως η τιμωρία της Ελλάδας, δηλαδή η παύση βοήθειας προς αυτή ή η έξωσή της από την ευρωζώνη ή την ΕΕ θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό δεν το συνειδητοποιούν και βραχυκυκλώνουν όταν τους το επισημαίνεις στη συζήτηση. > (Στιγμές φαίνεται πάντως σαν το ζήτημα να είναι να μην πάψει να δανείζεται η Ελλάδα και όχι να μην χρεοκοπήσει.Μα δεν κερδίζουν από τον δανεισμό. Δεν είμαστε καθόλου καλή επένδυση. Μας δανείζουν με χαμηλό επιτόκιο και μακρά περίοδο αποπληρωμής, ενώ το ρίσκο είναι μεγάλο.> Αλήθεια, τα συμφέροντα ή οι θυσίες των δύο λαών είναι κοινά για χάρη του ευρώ;Κάποιοι λένε ότι την Ελλάδα δεν τη συμφέρει το ευρώ, ότι πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, να υποτιμήσει τη Νέα Δραχμή (ΝΔ) ώστε να καταστεί ανταγωνιστική κλπ. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά, διότι το χρέος της είναι σε ευρώ, άρα όσο υποτιμά τη ΝΔ έναντι του ευρώ, τόσο θα δυσκολεύεται ν’ αποπληρώσει το χρέος της.