Financial Times: «Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα χρεοκοπήσει ή και τα δύο»

Financial Times: «Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα χρεοκοπήσει ή και τα δύο» Facebook Twitter
6

Έξοδο από το ευρώ ή χρεοκοπία ή και συνδυασμό χρεοκοπίας και εξόδου προβλέπουν οι Financial Times για τη χώρα μας, μέσα στην επόμενη τετραετία.

Η εφημερίδα αναλύει το πλάνο βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Ανκελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες, και εκτιμά ότι ο συνασπισμός αυτός δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, καθώς «η πολιτική τάξη είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ένα από αυτά που θα γίνουν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα, και η μοιραία εξέλιξη της ελληνικής κρίσης χρέους.

 «Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος», τονίζει ο αρθρογράφος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM