ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο

Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο Facebook Twitter
2

Οι γιορτές πάντα ήταν η αφορμή για να δώσουν τα περιοδικά του lifestyle έναν αγώνα λάμψης. Οι σελίδες του τελευταίου μήνα του χρόνου γεμίζουν με χαμόγελα, σελέμπριτι που φωτογραφίζονται με ποτήρια σαμπάνιας, δώρα, χαρά. Τόση χαρά που μοιάζει με ψυχαναγκασμό. Λες και οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα δεν επιτρέπεται αυτές τις μέρες. Ένα ψέμα τόσο άσχημα πλασαρισμένο που πάντα με εκνεύριζε. Καθόλου χώρος για την πλήξη, την μοναξιά, την βαρεμάρα, την λύπη των ημερών. Μόνο χαρά σαν θηλιά γύρω από το λαιμό.

 Όμορφα όμως είναι τα  περιοδικά που δεν παρουσιάζουν το ψέμα σαν να είναι αλήθεια, αλλά αυτά που έχουν την ικανότητα να κάνουν ελκυστική την ίδια την αλήθεια. Είδα πριν μερικές μέρες αυτές τις σελίδες του New Yorker με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών. Είναι από το 2006 αλλά θα μπορούσαν να είναι και της φετινής χρονιάς. Στο εξώφυλλο του όλες οι πραγματικότητες χωράνε.

Μια οικογένεια που συζητάει γύρω από το τραπέζι σε ένα σπίτι χωρίς τηλεόραση. Το παιδί διαβάζει ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Έξω χιονίζει. Μια σχεδόν, τέλεια, μάλλον ρετρό εικόνα οικογενειακής ευτυχίας(σ.σ μου αρέσει ο τρόπος που αγγίζουν τα νεότερα πρόσωπα τους ηλικιωμένους). Παρακάτω μια εικόνα γνώριμη για τους περισσότερους. Όλη η οικογένεια ασχολείται με ένα πράγμα: Τηλεόραση.

Παρακάτω η εφηβική πλήξη στο οικογενειακό δείπνο. Στην επόμενη εικόνα η πλήξη μέσα στην εφηβική παρέα. Και στο τέλος η μοναξιά στο παγκάκι. Όλα αλήθεια και όλα ελκυστικά. Σε όλους μας κάτι θυμίζουν από την πραγματική ζωή.

Καλό είναι να σε κάνουν να ξεχνιέσαι τα περιοδικά αλλά όχι να παθαίνεις και αμνησία:

Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο Facebook Twitter



Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο Facebook Twitter
Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο Facebook Twitter
Όλες οι πραγματικότητες σε ένα γιορτινό εξώφυλλο Facebook Twitter
2

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια