Tο υπ. Υγείας συνιστά: “Μην ανάβετε το τζάκι το Σαββατοκύριακο”

Tο υπ. Υγείας συνιστά: “Μην ανάβετε το τζάκι το Σαββατοκύριακο” Facebook Twitter
18

 

Να περιοριστεί κατά το δυνατό, η χρήση του τζακιού από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν με ανακοίνωση τους στους πολίτες το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει ότι το χρονικό αυτό διάστημα ευνοείται συσσώρευση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Ελλάδα
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Ελλάδα / Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Εχθές το βράδυ έκανε η γυναίκα μου την κίνηση να απλώσει ρούχα έξω.Της λέω,μην το κάνεις θα βρωμίσουν από την κάπνα.Η μπόχα είναι απίστευτη μου είπε γυρνώντας από την βεράντα μαζί με την τσίκνα,και έριξα δυό ξύλα ακόμα στο τζάκι.
Το υπουργείο να δώσει πίσω τα λεφτά που έχουν κόψει από τόσες οικογένειες και να ρίξει και τις τιμές του πετρελαίου....μετά θα σβήσουν και τα τζάκια! Λαμόγια του κερατά που έχετε το θράσος να δίνετε και συμβουλές!
Υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου που δείχνει ότι το τζάκι είναι πιο ακριβό ακόμα και από το πετρέλαιο χωρίς επιδότηση. Μπορέιτε να δειτε τη μελέτη εδώ:http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051Το ξέρω ότι θα βγει ο συνομωσιολόγος υπηρεσίας και θα πει ότι τη μελέτη την έβγαλε η Κυβέρνηση ή ότι τα παίρνουν από τους πετρελιάδες και αυτούς που πουλάνε κλιματιστικά.Φαντάζομαι στην ερώτηση "εχεις βρει κάποιο λάθος στα δεδομένα και τη μεθοδολογία της μελέτης;" Υαπάρχουν όλα σε pdf στο σύνδεσμο) η απάντηση είναι "μα πιστεύεις ότι ο κάοσμος ειναι αγγελικα΄πλασμένος;" ή "μην πιστέυεις ότι σου δίνουν" (ναι θα πιστεύω ότι βγάζει ο καθένας από την κοιλιά του, χωρίς κανένα δεδομένο και καμία μεθοδολογία).Λοιπόν η μελέτη αποδεικνύει (αν έχει κάποιος μια ένσταση στα δεδομένα, τους υπολογισμούς και τη μεθοδολογία ας το πει) αυτό που λέει και η κοινή λογική ότι εδώ και αιώνες έχουμε βρει πιο αποδοτικά καύσιμα από το ξύλο. Το παραδέχομαι ότι το πετρέλαιο είναι ακριβό και η επιδότηση αργεί να έλθει (πέρσι έκανε πάνω από ένα μήνα να πληρωθεί) και πολλά νοικοκυριά δυσκολεύονται να βρουν ένα τόσο μεγάλο ποσό. Αλλά από την άλλη τα βράδια η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Η αλήθεια είναι οτι σε 20 μέρες έχω δώσει 63 euro για ξύλα ανάβοντάς το μόνο το βράδυ που βρισκόμαστε σπίτι γύρω στις 8 με 9 η ώρα ως τις 11 με 12 και φυσικά ζεσταινόμαστε στην φάτσα και κρυώνει ο κ@λ@ς μας.Επειδή στην πολυκατοικία μας έχουν βάλει πετρέλαιο θα δοκιμάσω και αυτό για τις ίδιες ώρες.Αν δεν ξαναγράψω τίποτα θα σημάινει ότι ξεπαραδιάστικα και είμαι ήδη στον δρόμο σκεπασμένος με χαρτοκούτες.
Απο χόμπυ βρε αδελφέ, να δούμε τι καπνό βγάζουν λάμινειτ, παλέτες και παλιά έπιπλα, στα σπίτια που το καλοριφέρ το χουμε για να παγώνουν τα τρόφιμα.Άει σιχτίρ πια...
Το Σαββατοκύριακο ειμαστε σπίτια μας. Τις αλλες μερες δουλειά. Όσοι δεν δουλεύουν δεν εχουν να παρουν ξύλα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα! Οπότε ολα καλά!