Παιδική Χαρά - Σβάστικα - 28η Οκτωβρίου

Παιδική Χαρά - Σβάστικα - 28η Οκτωβρίου Facebook Twitter
3
Ο Μανόλης γραφει στο LIFO.gr κάτι που του συνέβη σήμερα:

Σήμερα, Κυριακή 28 Οκτωβρίου, πήγα με τον γιο μου στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας στο Πολύγωνο και πάνω στο μικρό τούνελ της τσουλήθρας ήταν ζωγραφισμένα τα εξής:

Παιδική Χαρά - Σβάστικα - 28η Οκτωβρίου Facebook Twitter

Ο αγκυλωτός σταυρός, ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής δίπλα και η λέξη ΑΙΜΑ γραμμένη από πάνω.

Η παιδική χαρά της γειτονιάς μας δεν είναι ιδιαίτερα καθαρή, ούτε ιδιαίτερα φροντισμένη, έχει όμως δέντρα, ειδικό δάπεδο, κάποια ωραία παιχνίδια και είναι σημείο συνάντησης για τα παιδιά, αλλά και πολλούς γονείς.

Επίσης είναι γεμάτη graffiti και διάφορα συνθήματα, αλλά ποτέ μέχρι στιγμής κάτι προσβλητικό. "Π+Γ= LOVE", ζωάκια, τρίλιζες, καρδούλες, ΠΑΟ 13, ΟΣΦΠ 7 χωρίς βρισιές κτλ.

Στην παιδική χαρά παίζουν διαρκώς ένα σωρό παιδάκια από ένα σωρό γονείς, Έλληνες και μετανάστες. Προφανώς διαφορές μεταξύ των παιδιών ουδέποτε υπήρξαν και όλα συνεννοούνται άψογα, αφού ανεξαρτήτως καταγωγής, γεννήθηκαν, ζουν και πάνε σχολείο στην Ελλάδα.

Και προφανώς μεταξύ των γονέων δεν δημιουργήθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα και πάνω κάτω όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μιλάμε και υπάρχει μια αίσθηση ασφάλειας στην παιδική χαρά. Είναι ο "δικός μας" δημόσιος χώρος και εδώ τα παιδιά κοινωνικοποιούνται. Στο τούνελ αυτό, υπάρχουν κάποια παραθυράκια, που πολλές φορές παίζουμε με το γιο μου και μου χαμογελάει από μέσα.

Παιδική Χαρά - Σβάστικα - 28η Οκτωβρίου Facebook Twitter

Τώρα ξαφνικά όταν τον κοιτάζω απ' έξω, βλέπω σβάστικες και τη λέξη ΑΙΜΑ. Δεν ξέρω αν αυτοί που τα έγραψαν ήταν όντως φασίστες, ή μεγαλύτερα παιδιά που "αστειεύονται" και "παίζουν" με τον φασισμό και δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα.

Σίγουρα υπάρχουν και σε άλλες παιδικές χαρές παρόμοια συνθήματα, αλλά το θέαμα ήταν σοκαριστικό και δεν έχω καμία διάθεση να εξοικειωθώ ούτε εγώ, ούτε ο γιος μου με τη μισαλλοδοξία και τη βία. Αυτά συνέβησαν σήμερα στην Αθήνα, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου.

Η επίθεση του ναζισμού δεν έρχεται απ' έξω, αλλά από μέσα.

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Σβήστε τα. Αν κάποιοι πιστεύουν πως προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με το να γράφουν αηδίες, εσείς να προσφέρετε με το να τις σβήσετε. Μία, δύο, τρεις, δέκα, θα τους σπάσετε το τσαμπουκά. Σε τελική ανάλυση κάντε το και οργανωμένα, ο κάθε γείτονας και διαφορετική ημέρα. Τίποτα δε θα κοστίσει, αν μοιραστεί.
Να είσαι σίγουρος πως αυτό θα συμβεί και πολύ σύντομα. Ευχαριστώ πολύ για τη δημοσίευση και προσκαλώ οποιονδήποτε συναντάει παρόμοιες καταστάσεις να τις δημοσιοποιεί και να μην μένουμε σιωπηλοί.