Looking: το Sex & the City του γκέι άντρα

Looking: το Sex & the City του γκέι άντρα Facebook Twitter
9

Είναι μερικές σειρές που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους που συμφώνησαν μεταξύ τους σε κάποιο γραφείο τηλεοπτικών παραγωγών «ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σειρά που θα προσφέρει ανέμελη χαλάρωση για ένα μισάωρο» και μέσα σε έναν μήνα έχει προκληθεί τέτοια θύελλα σχολίων και αναλύσεων, που μόνο με το πάθος που ταιριάζει σε ιδεολογικούς αντιπάλους που οδηγούνται από μίση δεκαετιών μπορεί να συγκριθεί: το Sex and the City. Το Girls. Τώρα, το Looking.

Είναι τρεις άντρες, ωραίοι, γκέι, που ζουν στην πιο γκέι φρέντλι περιοχή της Αμερικής (μάλλον του κόσμου). Έχουν πρώην, νυν και επόμενους, και στα ενδιάμεσα μερικά προβλήματα ακόμη, τα οποία στην πραγματική ζωή δεν αφήνουν περιθώρια για έρωτες (ανεργία) αλλά στην τηλεόραση, όλα μπροστά στην αγάπη είναι ασήμαντα.

Είναι καλογυρισμένη, με ωραία φωτογραφία, πολύ εμφανίσιμους (αλλά όχι επιθετικά εμφανίσιμους, προσεκτικά επιλεγμένους) ηθοποιούς, που αν δεν είμαστε γκέι άντρες, πιστεύουμε ότι θα θέλαμε να τους κάνουμε φίλους μας. Το Σαν Φρανσίσκο προσφέρεται για εξωτερικά γυρίσματα, με τη γειτονιά Castro έτοιμη για το κοντινό της πλάνο από καιρό. Η πλοκή είναι απλή, χωρίς να είναι περισσότερο από όσο χρειάζεται απλοϊκή, κάποια πράγματα πρέπει να τα συμπεράνουμε από μόνοι μας. Ο πρωταγωνιστής είναι αυτό που με μία λέξη θα λέγαμε «αξιαγάπητος» και ταυτιζόμαστε επειδή θέλουμε να τον σώσουμε από τον εαυτό του (εφόσον μάλλον αδυνατούμε να σώσουμε τον δικό μας εαυτό από τον εαυτό μας.)

Γιατί λοιπόν η τόσο επίμονη κριτική και η ανεξήγητη θύελλα αντιδράσεων; Το τεράστιο, ερώτημα, όπως φαίνεται –για το οποίο όλοι μα όλοι έχουν άποψη, όπως φαίνεται- είναι κατά πόσο η σειρά «αντιπροσωπεύει τον γκέι άντρα». Φαίνεται ότι για ορισμένα σήριαλ είναι πολύ σημαντικό να είναι απολύτως ρεαλιστικά και αντιπροσωπευτικά, ενώ για άλλα είναι εντελώς αδιάφορο το θέμα. «Είναι σα να περιγράφει τη ζωή μου», λέει ο ένας. «Δεν έχει καμία σχέση με τον μέσο γκέι» λέει ο άλλος. Οι στρέιτ δικαιούνται να το κριτικάρουν. Οι στρέιτ δεν δικαιούνται να το κριτικάρουν. Και βέβαια, το μεγάλο ερώτημα στην Αμερική: εκπροσωπούνται αρκετά όλες οι μειονότητες; (προφανώς, όχι. Μιλάμε για ένα σήριαλ της τηλεόρασης, όχι για ντοκιμαντέρ.)

Αυτού του είδους η ένταση έχει προκληθεί με το Girls (είναι η απόλυτη περιγραφή των νέων γυναικών! Είναι εντελώς λάθος η περιγραφή των νέων γυναικών!) και παλιότερα, με το Sex and the City (όλα τα σύγχρονα προβλήματα της εργαζόμενης γυναίκας στην πόλη! Ένα μιαρό κατασκεύασμα που δίνει όλα τα λάθος πρότυπα σχέσεων!) Μας χρειάζεται ένας ψύχραιμος άνθρωπος που θα μπορέσει να εντοπίσει τι είναι αυτό που πατάει αυτό το κουμπί των τηλεθεατών και τους κάνει επιλεκτικά να θέλουν να βάλουν μια φανταστική ιστορία στο πλαίσιο της πραγματικότητας. Μέχρι τότε, προτείνω στα κορίτσια του Girls και τα αγόρια του Looking να συναντηθούν, να παραγγείλουν κινέζικο και να δουν Game of Thrones.

Looking: το Sex & the City του γκέι άντρα Facebook Twitter
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεναριογράφος κατηγορεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το Netflix ότι του έκλεψαν σενάριο ταινίας

TV & Media / Σεναριογράφος κατηγορεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το Netflix ότι του έκλεψαν σενάριο ταινίας

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του NBA κατηγορείται από τον σεναριογράφο Ρομπ Γκράμποου ότι, μαζί με την εταιρεία παραγωγής του, SpringHill Company, έκλεψε το σενάριό του για την αθλητική ταινία Rez Ball, η οποία κυκλοφόρησε στο Netflix τον Σεπτέμβριο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
@ Spyridon 21.2.2014 | 16:54 Κυριε Σπυριδωνα,δεν είπα οτι ειναι κλισε η αναφορα των τασεων .Ειπα οτι ειναι κλισε οι ιδιες οι τασεις αυτες.Εκτος των αλλων λογων ειναι ξεπερασμενες κ επειδη δεν αντιπροσωπευουν την πραγματικοτητα.Γι'αυτο κ σας συνεστησα να τις ξεπερασετε.Αναφορικα στο ερωτημα σας για τα γκέι περιοδικα, δεν εχω γνωμη, ομως αν την ψαξετε στο διαδικτυο ....η απαντηση θα'ναι καταφατικη.
Δεν εχω δει τη σειρα και δεν εχω αποψη για το θεμα. Αλλα, γενικοτερα οσον αφορα τον gay τροπο ζωης και style που επικρατει στις ανεπτυγμενες χωρες, μηπως πρεπει καποτε και οι gays να αποβαλλουν τον εσωτερικο, ιδιοτυπο ρατσισμο τους που επικεντρωνεται τοσο ενοχλητικα πολυ στο σωμα, στους κοιλιακους, στο look, στο ντυσιμο, γενικα στην εμφανιση, καταδικαζοιντας ολους τους κοντους, χοτρουληδες, ανω των 40 κλπ στο πυρ το εξωτερον και την αγαμια? Γιατι η χαζη ξανθια πρεπει να θεωρειται ουφο ενω το χαζο gay τεκνο sexy?. Πραγματικα, μου βγαινει ενα θεμα με ολο αυτο...
Κυριε Νοτιε GR, δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω. Κλισε ειναι οι τροποι συμπεριφορας που υιοθετουν ουκ ολιγοι της gay scene που συμπεριλαμνει μοδατο ντυσιμο, Γκαζι και γυμναστηριο. Εχετε εσεις δει ποτε σε gay περιοδικο αντρα χωρις το θεικα τελειο σωμα, τα μπρατσα και τα 6 packs? Αυτο ειναι τα κλισε και οχι η επισημανση τους απο εμενα.
Θα το δουμε αυτο στην ελληνικη τηλεοραση; Αφου δεν τολμανε να κανουν ελληνικο σιριαλ με γκέι πρωταγωνιστες; (Και όχι τις "χαζες φτερουδες" των "μοντερνων" σαν το Κ Παρτάλι)...Μπα δε νομιζω..
Πλάκα κάνεις τώρα; Εδώ κόψανε σκήνη φιλιου μεταξύ δύο γυναικών (Σαντάνα-Μπριτανι) απο το Glee και εσυ περιμένεις σειρά 100% προσηλωμένη σε γκέι άνδρες; Ούτε σε 50 χρόνια...