Τηλεσκόπιο ανίχνευσε τα σημάδια της Μεγάλης Έκρηξης

Τηλεσκόπιο ανίχνευσε τα σημάδια της Μεγάλης Έκρηξης Facebook Twitter
7

Τα βαρυτικά κύματα του Big Bang, τις ρυτιδώσεις στο χωροχρόνο που ακολούθησαν τη Μεγάλη Έκρηξη, ανίχνευσε για πρώτη φορά τηλεσκόπιο στο Νότιο Πόλο.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που αν επιβεβαιωθεί θα είναι η ανακάλυψη του αιώνα και το (αντιδιαμετρικά) αντίστοιχο σε σπουδαιότητα, της ανακάλυψης του σωματιδίου Χιγκς. Μια ανακάλυψη που στέλνει τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν το επίτευγμα κατευθείαν στη υποψηφιότητα για το Νόμπελ.

Η ανίχνευση αυτών των κυμάτων δικαιώνει τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αινστάιν και προσφέρει αποδείξεις στη θεωρία που υποστηρίζει ότι το Σύμπαν πέρασε από φάση διόγκωσης. Ο κορυφαίος επιστήμονας είχε αναφέρει την ύπαρξη αυτών των βαρυτικών κυμάτων, ρυτιδώσεων στο χωροχρόνο, στη θεωρία της Σχετικότητας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει επιβεβαίωση.  

Παρότι τα αποτελέσματα του τηλεσκόπιου BICEP δεν έχουν υποβληθεί ακόμα για έλεγχο και δεν έχουν δημοσιευτεί στον επιστημονικό Τύπο, η αξιοπιστία τους υπολογίζεται σε περισσότερο από πέντε σίγμα, κάτι που σημαίνει ότι η πιθανότητα να οφείλονται τα αποτελέσματα σε καθαρή τύχη είναι μία στα 3,5 εκατομμύρια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Διεθνή / Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ρεπορτάζ που ανέφερε πως δεν έπληξαν ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το Ιράν και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του
LIFO NEWSROOM
Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Εφ'οσον επιβεβαιωθει μαλλον θα προκειται για το σημαντικοτερο breakthrough της επιστημης των τελευταιων δεκαετιων,τουλαχιστον.Η τροποποιηση/επεκταση της ΓΘΣ η οποια οπωσδηποτε θα προκυψει θα ανοιξει ασυλληπτους δρομους για την κατανοηση της δομης και λειτουργιας του συμπαντος.
Μπούρδες! Ο μητροπολίτης Πειραιώς δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τα ευρήματα των σατανάδων από την Αμερική. Άλλωστε, η παλαιά και η καινή διαθήκη δεν αναφέρουν τίποτα για «βαρυτικά κύματα υποβάθρου».Μόνο ο Πολύδωρας είπε κάτι για το πεδίο και τη γράνα αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση.
Να σημειωθεί πως όχι μόνο επικυρώνει τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, όπως σωστά αναφέρθηκε, αλλά δημιουργεί και έναν ισχυρό δεσμό (έως τώρα μη επιβεβαιωμένο) μεταξύ της ΓΘΣ και της Κβαντικής Μηχανικής.