H Μελβούρνη δηλώνει "έτοιμη" να πάρει τους Ολυμπιακούς από το Ρίο

H Μελβούρνη δηλώνει "έτοιμη" να πάρει τους Ολυμπιακούς από το Ρίο Facebook Twitter
4

Ο δήμαρχος της Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόλι είπε ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα "Σχέδιο Β", το οποίο θα επιτρέπει στην πόλη της Αυστραλίας, που διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, να αναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλες διοργανώσεις.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του -επίσης Αυστραλού- αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόουτς ο οποίος χαρακτήρισε την προετοιμασία των Βραζιλιάνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ως τη χειρότερη που έχει δει ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, προβλήματα υπήρχαν και στην Αθήνα αλλά "σε συνεργασία με την Αθήνα και τον δήμο ξεπεράστηκαν. Στη Βραζιλία τρεις διαφορετικές αρχές έχουν αρμοδιότητες και δεν βρίσκουμε άκρη".

Ο δήμαρχος της Μελβούρνης έβαλε μάλιστα στο παιχνίδι και το μουντιάλ του Κατάρ που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018. "Αν το Ρίο δεν είναι έτοιμο, η Μελβούρνη είναι. Μπορούμε να αναλάβουμε ακόμα και το Μουντιάλ που έχει ανατεθεί στο Κατάρ" είπε ο Ρόμπερτ Ντόιλ.

Την "ετοιμότητά" της να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε διατρανώσει και πάλι η Μελβούρνη το 2004.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

4 σχόλια