ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.5.2014 | 12:50

Θυμάμαι

θα ήμουν δε θα ήμουν εννιά όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου χωρίζουν. Η αδερφή μου με είχε αγκαλιά όταν μάθαινα τα κακά νέα. Και δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνον τον πηχτό λυγμό που μου είχε κάτσει στο διάφραγμα και που δεν ανέβαινε ούτε κατέβαινε. Έκλαιγα βουβά, χωρίς αναπνοή με μια απίστευτη αίσθηση σα να χρωστούσα λύπη από προηγούμενες ζωές. Ακολούθησαν πολύ χειρότερα αλλά εκείνη τη μέρα τελείωσε η παιδική μου ηλικία.Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, εκείνος ο λυγμός είναι ακόμα μέσα μου. Έγινα άντρας και πάλεψα πολύ γιατί ξεκίνησα χωρίς πράγματα που για την πλειοψηφία είναι δεδομένα. Έφαγα πολλές σφαλιάρες, δούλεψα και μέσα μου και έξω μου σαν το σκύλο, βούτηξα και στο σκοτάδι και στο φως. Τα είδα όλα, στην κυριολεξία.Είμαι καλός άνθρωπος. Είμαι μαζί υπερευαίσθητος και άλλοτε παράλογα σκληρός. Δε φοβάμαι πολλά πράγματα, είμαι διακριτικός και ευγενής αλλά αν πάρω χαμπάρι ότι οι προθέσεις σου είναι κακές ή ότι πας να μου τη φέρεις, έχεις τελειώσει για πάντα. Έτσι απότομα και απλά.Είμαι πολύ καλός ακροατής. Οι κοντινοί μου έρχονται σε μένα για να μιλήσουν, να ξαλαφρώσουν και να εξομολογηθούν. Δεν κρίνω κανέναν. Άλλωστε εγώ είμαι ο πρώτος που έχω κάνει τα χειρότερα. Και φορτώνομαι πολλά. Βοηθάω να κουβαλήσουν το σταυρό τους αλλά δε τους χαρίζω κάστανα. Θα σε χαϊδέψω αλλά θα στα ψάλλω κι όλας.Είμαι άνθρωπος παράξενος. Θα το δεις όταν με κοιτάξεις στα μάτια. Κάποιοι το φοβούνται, κάποιοι δεν το πιάνουν και γίνομαι γι' αυτούς αόρατος, κάποιοι λίγοι με αγαπούν βαθιά όπως τους αγαπώ κι εγώ.Είμαι άνθρωπος πολύ μοναχικός και κουβαλάω μεγάλο θυμό. Θυμό για ένα σωρό πράγματα αλλά κυρίως γιατί από τρυφερή ηλικία, βίαια ξεπαρθενιάστηκα συναισθηματικά. Ήρθα αντιμέτωπος με πράγματα πολύ νωρίς, πριν την ώρα τους. Και για να μη με τρομάζουν, τα έβαζα κάτω και τα ανέλυα. Αποδόμησα τους εφιάλτες μου για να γίνουν παιδικά όνειρα. Πάλεψα με δαίμονες όταν τα άλλα παιδάκια ηρεμούσαν με τους αγγέλους μες στην αγκαλιά της μαμάς. Δεν υπερηφανεύομαι ούτε παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά. Είμαι αυτός που είμαι γιατί έτσι ήρθανε τα πράγματα. Όπως όλοι οι άνθρωποι δηλαδή. Απλώς επειδή καμιά φορά το ότι, χωρίς να το έχω ζητήσει, βλέπω πίσω και κάτω απ' τα πράγματα με διαλύει, εξαντλούμαι. Και τότε λυγίζω, τα παρατάω, αποτυγχάνω. Κι αυτά μες στο παιχνίδι είναι. Δε γυρίζω την πλάτη σε τίποτα, δεν αποφεύγω τις κακοτοπιές.Δεν έχω ξαναεξομολογηθεί έτσι. Ευχαριστώ όσους διαβάσατε.Σ.
4
 
 
 
 
σχόλια
ω,θεε μου ποσες φορες το διαβασα! ποσο τρομακτικα ιδια ειναι η ιστορια της ζωης σου με την δικια μου, ο τροπος που περιγραφεις τον εαυτο σου με εμενα? Σ'αυτο που διαφερουμε ειναι στο οτι εγω ημουν στην θεση της αδερφη σου!Απο εκεινη την ημερα δεν θυμαμαι πως , που ακριβως υποθηκε ο χωρισμος ,πως ενιωσα.. θυμαμαι ομως το κλαμα του μικροτερου αδερφου μου! Πωςαπο το πουθενα δεν λυγισα για να τον 'προστατεψω',να τον .. δεν ξερω, δεν ξερω τι να πρωτοπω! χαιρομα που σε διαβασα,λυπαμαι που δεν σε ξερω για να σου πω τοσα πολλααα,να σε ρωτησω για αλλα τοσα! χαιρομαι για οσα καταλαβες , για οσα εγινες,για οσα συνειδητοποιησες, για οσα με εμαθες ,μου υπενθυμισες!ειμαι περηφανη για σενα! (και ας φανει υπερβολικο!) Σε ευχριστουμε για την εξομολογηση ! :)
μεγάλα κότσια γι αυτή την εξομολόγηση..φρόντισε το θύμο σου..τον έχεις γνωρίσει..κατανόησε τον, αποδέξου τον και αγάπησε τον. Πάνω απ όλα όμως αγάπησε αυτό το παιδί που βίαια όπως λες αναγκάστηκε να παλέψει με τους δαίμονες του..Κοίτα τι έγινε..ΑΝΘΡΩΠΟΣ..να σαι καλά.
Αυτη ειναι μια απο της πιο ομορφες , καλες συμβουλες! πηγαινε πισω στο μικρο παιδι που ησουν! Γνωρισε το,αγαπησε το,αγκαλιασ ετο,κακομαθε το,συμβουλεψε το!Κανε σε αυτο το παιδι οτι θα ηθελες να σου κανουν τοτε! :)
μόνο τότε μπορούμε να ηρεμήσουμε...Αν κάνουμε όσα λες σ αυτά τα μικρά παιδιά που ήμασταν τότε κ υπάρχουν ακόμα και πάντα θα τα έχουμε μέσα μας. Θέλουν χώρο και φροντίδα..
Scroll to top icon