Αυτός είναι ο ήχος του Internet

Αυτός είναι ο ήχος του Internet Facebook Twitter
4

Για όσους αναρωτιούνται πώς μπορεί να είναι ο ήχος του Internet, του Cloud, των κυμάτων του Wi-Fi, των smartphones κι όλων των άλλων πραγμάτων που συνθέτουν αυτό που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ως Διαδίκτυο, έχουμε την απάντηση.

Ο Βρετανός sound artist, Matt Parker, επισκέφθηκε πρόσφατα ένα μετρίου μεγέθους Data Center στο Birmingham, και κατέγραψε τον ήχο που κάνουν δεκάδες σέρβερ, η λειτουργία των οποίων ευθύνεται για την ροή της πληροφορίας, στα... κύματα του διαδικτύου.


Ακούστε τον.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Τech & Science / Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Μία νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 1/6 της καλλιεργήσιμης γης έχει μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, απειλώντας την υγεία 1,4 δισ. ανθρώπων - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πώς επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα
LIFO NEWSROOM
Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Τech & Science / Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του όρους Κιλιμάντζαρο με φυτικά τρόφιμα όπως μπανάνα, κασάβα και ποτό mbege μειώνει δείκτες φλεγμονής και ενισχύει την υγεία, σύμφωνα με έρευνα στο Nature Medicine.
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε πλανήτης τύπου «Τατουίν» που ενδέχεται να περιφέρεται γύρω από δύο «αποτυχημένα» άστρα

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε πλανήτης τύπου «Τατουίν» που ενδέχεται να περιφέρεται γύρω από δύο «αποτυχημένα» άστρα

Ο πλανήτης αυτός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 ετών φωτός από τη Γη και φέρεται να ακολουθεί μια ασυνήθιστη τροχιά, κινούμενος κάθετα γύρω από το δυαδικό σύστημα των καφέ νάνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για τους λιγο μεγαλυτερους , ο ηχος του ιντερνετ , ειναι , ηταν και θα παρεμεινει το εκνευριστικο τσιριγμα του μοντεμ καθως εκανε το dialup , και απο τον ηχο προσπαθουσαμε να καταλαβουμε αν θα συνδεθουμε τελικα ή οχι.
Έχεις δίκιο πως αυτός ήταν ο πραγματικός ήχος του Internet. Το modem έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά: κωδικοποιούσε τα bits των δεδομένων σε ήχο κατά την μετάδοση (πομπός), ενώ επιτελούσε την αντίστροφη λειτουργία (μετασχηματισμός ήχου σε bits) στο άκρο του δέκτη. Όπως λέει και ο Toolio πιο πάνω, μία συσκευή που θα μπορούσε να μετατρέψει σε ήχο τις συχνότητες του WiFi, των μικροκυματικών ζεύξεων και των δορυφορικών εκπομπών θα μας έδινε τον "πραγματικό" ήχο του Internet. Μόνο που θα ήταν θόρυβος για τα ανθρώπινα αυτιά.