Υπογράφεται συμφωνία με την Αυστραλία για να πάνε νέοι για δουλειά

Υπογράφεται συμφωνία με την Αυστραλία για να πάνε νέοι για δουλειά Facebook Twitter
9

Την Αυστραλία επισκέπτεται η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου μεταξύ άλλων, θα υπογράψει αύριο με τον αυστραλό ομόλογό της διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο.

Κατά την παραμονή της στη Μελβούρνη η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει πολιτικές επαφές και επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, ενώ θα συναντηθεί και με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας και το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου HACCI.

Η υπουργός θα επισκεφθεί και το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Με ένα quiz ο Ζιακόπουλος αποκαλύπτει την περιοχή που αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις αύριο

Ελλάδα / Καιρός: Με ένα quiz ο Ζιακόπουλος δείχνει σε ποια περιοχή προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις για αύριο

Αναμένεται υετός τριώρου σε αυτή την περιοχή - Οι βροχοπτώσεις που θα ξεκινήσουν Παρασκευή θα συνεχιστούν σχεδόν για όλο το Σάββατο στην ευρύτερη νησιωτική περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο δολοφόνος με το πριόνι

Σαν Σήμερα Καταδικάστηκε / Ο δολοφόνος με το πριόνι

Τρεις δολοφονίες σεξεργατριών, τεμαχισμός πτωμάτων, διάσπαρτα μέλη σε διαφορετικές συνοικίες της Αθήνας, πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας. Ο Αντώνης Δαγκλής, «ο δράκος με το πριόνι», ήταν ένας από τους ειδεχθέστερους σίριαλ κίλερ της Ελλάδας. ― Με την συναρπαστική αφήγηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Καταλειφού.

σχόλια

3 σχόλια
Αυτο κύριοι ειναι ενα προγραμμα μόνο για λίγες χώρες στον Κόσμο!? ήθελα πολλά χρονια να το κανω αλλα δεν μπορούσα!!! Ειναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλεις λεφτα στην άκρη και να γυρίσεις την Αυστραλία....
Ετσι μπραβο. Αφου καταλαβατε οτι ειστε ανικανοι να δωσετε δουλεια στουν νεους στην Ελλαδα, τους στελνετε διακριτικα στην Αυστραλια. Ενταξει... κατι ειναι και αυτο ε?
Τόση μεμψιμοιρία πια; Τόση πικρία; Τέτοιες συμφωνίες έχει συνάψει η Αυστραλία με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία κ.α.) εδώ και χρόνια. Είναι ένας τρόπος να δούνε οι νέοι της Ευρώπης μία χώρα πολύ μακρινή αλλά με στενούς δεσμούς με την Ευρώπη και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες. Δεν δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρατείνουν τη διαμονή τους πέραν του έτους, ούτε τους δίνει απεριοριστη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Συμφωνω εν μερη. Μιλαμε ομως για 2 διαφορετικα ειδη ανθρωπων. Εσυ μιλας, αν αντιλαμβαμβανομαι σωστα για ανθρωπους που θα πανε για διακοπες, διασκεδαση κατα κυριο λογο, ενω εγω αναφερομουν καθαρα για λογους μεταναστευσης λογω της εδω καταστασης. Εκει στηριζα το σχολιο μου.
''Είναι ένας τρόπος να δούνε οι νέοι της Ευρώπης μία χώρα πολύ μακρινή αλλά με στενούς δεσμούς με την Ευρώπη και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες''Μεθυσμένος είσαι? Τι νομίζεις? Οτι όσοι θα αναγκαστούν να πάνε, θα το κάνουν για την εμπειρία? Για εράσμους το πέρασες ή για ταξίδι της ΔΑΠ στη Μύκονο?ΥΓ. Ειναι πραγματικά τρελό...Υπουργός υπογράφει συμφωνία ώστε να ξενιτευτουν νέοι στην άλλη ακρη του κόσμου και αντί να λιτσαριστεί δέχεται και τα ευσημα από μερικούς...Τελικά ο νεοέλληνας πρέπει να έχει άμεση συγγενεια με το αγαπητό είδος των προβάτων...
Οσα γραφεις ειναι πολυ σωστα.Ομως σκεφθηκες για ποιον λογο ακολουθει η Αυστραλια αυτην την "πολιτικη" ;Ειναι γνωστο οτι η χωρα αυτη ειναι απο τις ελαχιστοτατες παγκοσμιως οι οποιες εχουν "ελειμμα" εμψυχου δυναμικου σε πολλους παραγωγικους τομεις της οικονομιας της.Τοσο σε 'επιστημονες" οσο και σε "τεχνικους",αλλα ακομη και σε "χειρωνακτες".Ειναι επισης γνωστο οτι παραδοσιακα "προγραμματιζει"ολες τις κινησεις της πολυ καιρο πριν προκυψουν τα προβληματα σε οξεια μορφη.Με το προγραμμα αυτο ,λοιπον,δημιουργει μια "δεξαμενη"εργατικου δυναμικου το οποιο εχει εξοικειωθει με την χωρα,εχει διαπιστωσει οτι οι συνθηκες εργασιας εκει ειναι απο τις καλυτερες στοον κοσμο,ενω,ταυτοχρονα,εχει "καταγραφει"εκει σε ατομικο επιπεδο.Αρα και ειναι ευκολο να "αξιολογηθει"οταν ελθει η ωρα.Και η ωρα θα ειναι οταν θα ελθουν οι αιτησεις για αδεια εγκαταστασης,για μεταναστευση,απο την "χειμαζομενη"Ευρωπη.ΗΑυστραλια θα ειναι σε θεση να επιλεξει τον "αφρο"των νεων επιστημονων,τεχνικων κλπ,και να τον ενταξει στην διαδικασια παραγωγης της στον ελαχιστο δυνατο χρονο.Το ωφελος για την Αυστραλια ειναι προφανεστατο.Αποκτα το "καλυτερο",χωρις να της εχει κοστισει η εκπαιδευση του απολυτως τιποτα.Ας αντιστρεψουμε τωρα την διαδικασια.Η χωρα μας,και αλλες ευρωπαικες ,κυριως του νοτου,χανει τον "αφρο"καθε νεας γενιας.Και να πως.Καθε νεος κοστιζει στο κρατος πολλα για να εκπαιδευθει επι 16 ,τουλαχιστον,ετη,μεχρις αποκτησεως καποιου πανεπιστημιακου η τεχνολογικου τιτλου σπουδων.Οταν αντιμετωπισει ,βεβαια,το διλημμα "ανεργος η αμοιβομενος ελεεινα στην Ελλαδα, η πολυ καλα αμοιβομενος καπου αλλου" μαλλον θα προτιμησει το δευτερο.Με αποτελεσμα να μην προσφερει τιποτα στο κρατος μας,ουτε καν τις εισφορες του στα ασφαλιστικα ταμεια,ποσο μαλλον την συνεισφορα του στην παραγωγη.Οι νεοι μας φευγουν ,πλεον,κατα χιλιαδες.Αφαιρωντας ,αθελα τους,απο την πατριδα τους και πορους,και ελπιδα.Διοτι πλεον επωδυνος ,πλην αναποφευκτος,θανατος για μιαν χωρα απο την αποχωρηση απο αυτην του "νεου αιματος της"δεν υπαρχει.
Δεν είναι απαραίτητα έτσι. Η δυνατότητα να πάω να δουλέψω για ένα χρόνο στην Αυστραλία είναι μοναδική ευκαιρία για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου. Μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα. Αμά αυτη η συμφωνία γινόταν 5 χρόνια πρίν τι θα λέγαμε;
Το πρόγραμμα λέγεται Working Holiday Visa.http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/Δεν προσφέρεται για μετανάστες, αλλά για ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Πριν αποκαλέσετε κάποιον πρόβατο ή μεθυσμένο καλύτερα να έχετε γνώση περί τίνος συζητάμε.