ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live του Γιάννη Αγγελάκα στο Stage Volume1

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live του Γιάννη Αγγελάκα στο Stage Volume1 Facebook Twitter
3

[Απο τον Βαγγέλη Μακρή] 

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live του Γιάννη Αγγελάκα στο Stage Volume1 Facebook Twitter

 

«Είναι πολύ τυχερός δημιουργός ο Γιάννης Αγγελάκας» σκέφτηκα χθες το βράδυ βλέποντας το κατάμεστο Stage Volume1. Τα «Δεν χωράς πουθενά» και «Ακούω την αγάπη» προξένησαν ρίγη και ένταση στους σημερινούς εικοσάχρονους ακριβώς όπως τότε, όταν τα είχαμε ακούσει πρώτη φορά στα δικά μας είκοσι. Το σχετικά πρόσφατο «Σιγά μην κλάψω» έχει βρει την θέση του μέσα στο χρόνο, ένας ελληνικός ύμνος που γδέρνει σαν ξυράφι τον καθένα μας για τους δικούς του λόγους. Όσο για την περσινή του κυκλοφορία, τη «Γελαστή Ανηφόρα», σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει άλλος δίσκος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που να καταγράφει με τόση ειλικρίνεια αυτά που βιώνει η κοινωνία την εποχή της κρίσης.

Ο Αγγελάκας βλέπει τις δημιουργίες του παρελθόντος του να νικούν τον χρόνο, καταγράφει το «τώρα» με την ένταση που του αρμόζει και την ίδια στιγμή σε κάνει να αναρωτιέσαι τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον. Και όλα αυτά βάζοντας φωτιά σε μια «νεκρή» βραδιά, σε ένα βράδυ Δευτέρας που το μετέτρεψε σε Σαββατόβραδο.

Μπορεί όμως όλο αυτό να αποδοθεί στην τύχη; Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι απλά «τυχερό» δημιουργό; Σίγουρα όχι. Διότι τώρα, στην ηλικία της ωριμότητας, όλοι γινόμαστε περισσότερο διάφανοι. Αυτό που θαυμάζουμε πια στον Αγγελάκα είναι η συνέπεια στις αρχές του και τα όχι του στο ευτελές και το γελοίο. Μας έχει πείσει. Δεν είναι η τύχη του. Είναι το σύνολο των πράξεων του μέσα στο χρόνο. Όπως όλοι μας. Δημιουργοί και μη.

 


 

Το live είχε πολλές δυνατές στιγμές. Ξεχωρίζοντας δυο-τρεις αδικείς το σύνολο. Ο τρόπος όμως που ερμήνευσε τα «Δικαιοσύνη» και τα «Τηλεντρόγκες» από την «Γελαστή Ανηφόρα» ήταν συγκλονιστικός. Με τα πόδια κολλημένα στη σκηνή κάποιες στιγμές, και με μια υπόκωφη ένταση που έβγαινε σιγά-σιγά από τα σωθικά του για να βρει διέξοδο στο πρόσωπο του και να μετατραπεί σε κραυγή, ο Αγγελάκας έδινε δυο από τις καλύτερες ερμηνείες της βραδιάς.

Τι άλλο κρατάμε από την χθεσινή βραδιά; Αυτό το ακομπλεξάριστο δόσιμο του δημιουργού. Το να δίνεις και να δίνεις και να δίνεις, για παραπάνω από δυο ώρες, αυτά που θέλει ο κόσμος. Το να μην προσπαθείς να ξεχάσεις το παλιό για χάρη του καινούριου. Το να έχεις πια συνειδητοποιήσει ότι όλα τα τραγούδια σου είναι ένα. Ότι όλα είσαι εσύ.

 

 

 «Αυτές ήταν κυρίες και κύριοι οι ειδήσεις μας από το καλό μας κανάλι. Από εμάς καλή σας νύχτα και καλό σας ξενέρωμα»:

 


Αρχείο
3

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Στίχοι που σπάνε κόκκαλα, πορεία λαμπρή και στάση ζωής που θα έπρεπε να είναι πρότυπο ζωής για κάθε καλλιτέχνη. Απίστευτος. Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλλιτεχνης των τελευταίων 20 χρόνων.